O2 Ve Co2 Nasıl Düzenlenmeli ?


canspartanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2015
İl: Isparta
Mesaj: 33
canspartanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2015 10:06
S.a. merhaba arkadaşlar uzun bır akvarıstlık serüvenim olsada bitkili tanka yeni geçmiş biriyim tankım 250 lt ön zeminde parvula arka zeminde rotala çeşitleri ve mango kökde moss var kurulumu bir hafta önce yaptım zeminde lav kırığı, torf ve monada kum var.

İki konu aklıma takıldı sizlerin tecrübesinden yararlanmak isterim;
1) tankıma sanıyede ıkı damla co2 verıyorum 4+4 toplam sekiz saat üç florasanla bırlıkde çalışıyor bugün ful ree albino lepisteslerimi tanka saldım ve direk yüzeye geldiler bende dış motor ve küçük hava taşıyla hava vermek durumunda kaldım o2 ve co2 ayrı meteryaller oldugu için birbirine zararı olmadığını okumuştum daha önce bu döngü nasıl işlemeli o2 de devamlı açık kalmalı mı ?

2) Akvaryumuma discus da koyacagım bu o2 ve co2 dengesi nasıl çalışırsa ph ve su değerlerinde ani değişime yol açar mı veya nasıl düzenlenir ?

İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvrenceÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 152
EvrenceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2015 12:16
A.s. Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.
Oksijen Karbondioksit sorunundan önce balıkları erken eklediğinizi söyleyebilirim. 1 haftada biyolojik denge yeterince oluşmamış olacağından balıklarınız bundan rahatsız olmuş olabilirler. En az bir ay beklemeniz gerekirdi.
Bitkili akvaryumda bitkilerin fotosentez ile vereceği oksijen normalde onlara yeter. Ama bitkileriniz yeni dikildiğinden ve akvaryumun düzeni henüz oturmadığından yeterli fotosentez faaliyeti olmadığından balıklarınız oksijensiz kalmış olabilir.
Oksijen ve Karbondioksit birbirini götüren şeyler değildir. Ama siz oksijen verince hava kabarcıkarından suyun yüzeyi hareketlenecektir. Bu da karbondioksidin bitkiler kullanamadan havaya kaçmasına neden olur. Bu nedenle hava taşı kullanmanızı önermem. Balıkları çıkarmak mümkün değilse, en azından akvaryumun dengesi oturduktan sonra hava taşını kaldırın.
Son olarak akvaryum bol bitkili hale gelip su değerleri tam oturmadan discus eklemeyin. Discuslar hassas balıktır ölme ihtimalleri yüksek olur.

Teşekkür Edenler: [T]178389,canspartan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir