Ölü Balıkları Bulamama Sorunu


yemrekyunusÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2020
İl: Kocaeli
Mesaj: 83
yemrekyunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2021 22:45
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Beyaz benek hastalığı sonucu ölümler ve ölüleri bulamama
Akvaryum Kapasitesi (litre): 180
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Karışık tetralar yaklaşık 60-70 adet (neon,kırmızıburun vs)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık tedaviye bağlı 30 derece, su yumuşak, amanyok nitrat oranı normal
Filitrasyon: 1800 lt/s tepe sump
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Arkadaşlar merhaba , konuya direk giriş yapıyorum yapmış olduğum aptallık sonucu petshoptan aldığım kırmızıburun tetraları karantinaya almadan akvaryumuma direk aldım. Balıklarda beyaz benek hastalığı olduğunu suya saldıktan sonra farkettim ve akvaryum sık bitkili olduğu için yakalayamadımda malesef. Hastalığa bağlı olarak 7-8 adet kırmızıburunu kaybettim. 2 sinin ölüsünü buldum 1 i ni kuyruğuna kadar yemişlerdi biri ise neredeyse kılçık kalmıştı. Diğer ölüleri ise bulamıyorum aynı zamanda şuan akvaryumda contra icho beyaz benek tedavisi uyguluyorum. Buna bağlı olarak hergün %25 su değişimi yapıyorum. Mesele şu ki diğer ölüleri bulamıyorum ve akvaryum suyu kokuyor ancak kesinlikle bulamıyorum. Sorum şu ki şayet bu ölüleri bulamazsam kendi kendilerine çürüyüp yokolurlar mı ? Yoksa suyu mahvederler mi ? Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olursanız sevinicem.

Ölüleri bulabilmek adına diğer akvaryumumdan buraya 3 adet elma salyangozu transfer ettim onları takip ederek bulmaya çalışacağım umarım bulurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir