Ölüm sebebi?


hosgormez2000Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 30
hosgormez2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 12:15
Merhaba oncelıkle gecmıs olsun balıklarınız ıcın uzuldum belkı basıt ama ıkı onerım olacak oncelıkle verdıgınız yemlerın hepsı proteın yemlerı haftada bır kac defa spırulına ıceren bır yem vermenızı tavsıye ederım ıkıncı olarakta benım cokta anlam veremediğim bir sey olan her gun yada ıkı gunde bır su degısımı yapılması nedenı ıse soyle dıscuslar dıger balıklardan daha hassas bır bakterı dengesıne ıhtıyac duyan balıklar ve eger bakterı kulturu kullanmıyorsanız cok sık sudegısımı yapmanın yanlıs oldugunu dusunuyorum ben haftada bır kez %40- 50 gibi bir degişim yapıyorum.eger bakteri kulturu kullanırsanız sızın ıcın ıyı olucağını dusunuyorum ve yem konusunda birazda bitkisel yem kullanın iyi günler dilerm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 19:04
[QUOTE=CALENDER]                                                                  

çok üzgünüm arkadaşlar 3 cü balığımıda kaybettim bu bilemediğim hastalıktan dolayı 7 gün içinde 3 tane discusum aynı hareketleri yaparak hastalandı ve aynı şekilde öldüler günlük dip çekimi ve su değişimi yaptım yem olarak da farklı bişey vermedim karides nls discus formula ve tetra discus yemlerini verdim ısı değerleride normaldi hareketleri bir anda değişip çarpıyolardı bir süre sonra normale dönüp gezinip yem yemeye çalışıyolardı ama malesef 3 tanesini acı bir şekilde kaybettim diğer discuslarımı kaybetmek istemiyorum BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?ayrıca acaba iç parazit olabilir mi diye flagy tablet 1 adet yemlerinde  kullandım SAYGILAR.
   
[/QUOTE]

İç parazitte böyle çırpınışlar ve ani hareketler olup ani ölüm olması daha önce duyduğum bir şey değil, bir tür zehirlenme gibi görünüyor, klor zehirlenmesi gibi şeylerin sinir sistemi üzerindeki etkisi de bu tip sonuçlar doğuruyor, çok sık soluma ve yüzeyde dolanma gibi durumlara eşlik eden yüzgeç kanlanmaları  da nitrit gibi azot döngüsü problemlerine işaret eder ama sizde olması mümkün değil bu su değişimi oranıyla.

Şebeke suyunuzda normal zamanlarda olmayan bir şey olabilir, aşırı klor, veya sinir sistemini etkileyecek, beyni etkileyecek bir şeyler... Su değişimlerinde kloru tamamen giderdiğinizden emin misiniz? Su düzenleyici kullanıyor musunuz? Yazınızdan anladığım kadarıyla kullanmıyorsunuz. En yakın zamanda (yarın mesela) kaliteli bir su düzenleyici (önerim şiddetle seachem prime) alarak su değişimlerinizi böyle yapın. Su düzenleyicisi edinmeden bence bu akşam falan su değişimi yapmayın artık, havalandırmayı artırın. Yarın da düzenleyici edinip en kısa sürede su değişimlerine başlayın derim.

Geçmiş olsun...
Kaan ERDAL2010-11-23 19:07:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Said SağlamÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 83
Said SağlamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2010 21:00
Suyunuzu dinlendiriyormusunuz?
Arıtılmış olması bir şey ifade etmez..
3 gün boş kovada beklemelidir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir