Önerilerinizle bitkili (olacak inşallah)


H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2010 21:24
Boyut (cm): 120x45x55
Kapasite (litre):297
Canlılar:yok

Malzemeler: tetratec ex 700 dış filtre.atman 300wat ısıtıcı.aquel 1100 iç filtre.atman 7500 çift çıkışlı hava motoru.sylvania daylightstar 30wat.sylvania grolüx 30 wat.philips aquarelle 30wat.hagen floraglo 30 wat T8 4 adet floresan.10 kg midye kırığı kum.10 kg lav kırığı kum.25 kg hagen siyah kum.10 kg aqualay bitki kumu.sera florena sıvı gübre.sera florena plus tablet gübre.sera aquatan su hazırlayıcı.

Akvaryum Bakımı: yok

Kullanılan Yemler: yok

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok
Fotoğraf:

Bu resimdeki  (60 cm)bitkili denememden sonra elimdeki balıkların çoğunu kaybetmemden dolayı biraz şevkim kırılmış olsada Kizgingeceleri düzenli rüyalarıma girmesi sonucu olarak  yeni ve daha büyük bir bitkili kurmaya evdekilerin çeşitli ayak oyunlarına rağmenArtisttüm engelleri aşarak karar verdim. Yakınımızdaki camcıya bir arkadaşımdan aldığım (temperli cam)ları kullanarak(8 mm)120x45x55 ölçülerinde bir akvaryum yaptırdım. 4 Adet floresan aldım4 adet reflektör(celal topçu beye hızlı gönderisinden dolayı teşekkürler)
reflektörlerin Yapılışı :
Arka fon olarak siyah fonu uygun gördüm.
 
Bu arada arka fonu reklamcılardan aldım. Çift taraflı kullanılabiliyor. 
Ayrıca kayıt ve kuşakları tarafımdan atılmıştır.Big%20smile

Acemice olduğu için hatalarım olabilir affola.
Bu da akvaryumumuzun bitmiş hali. Tebessüm Şimdi Antalya'nın sıcaklarını düşünerek şu ana kadar herhangi bir kurulumda bulunmadım ama bir yandan da acaba diyorum tabanı kurup suyu ekleyerek tabanın oturmasını ve biyolojik döngüyü başlatmalımıyım. Yoksa Antalya'da yaşamamın dezavantajı olarak sıcaklar geçene kadar beklemelimiyim?Aglama Hava sıcaklığı şu anda 30 ve üzeri olabiliyor. Bu da ister istemez beni tedirgin ediyor. Değerli akvaryum sever arkadaşlar bitkili akvaryum konusunda acemi olduğum için yukarıdaki bilgiler ışığında hangi malzemeleri kullanarak nasıl bir taban oluşturmalıyım?Co2 şu an için alabilmiş değilim. Kısmetse onu da önümüzdeki günlerde alacağım. Yardımlarınızla güzel bir akvaryum olacağına inanıyor ve fikir ve önerilerinle beni aydınlatan tüm akvaryumcu arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Adem TANIŞ2010-06-29 15:45:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrHaN038Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 80
OrHaN038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2010 22:48
  Çok güzel bir tank olur inşallh. Ben de yeni atıldım bu bitkili rüyasına ama önceden de bi ristek vardı, kısmet olmuyordu. Sonunda yaptım orta boy bir akvaryumda. Siz öncelikle tabana kullanacağınız kumu belirleyin. Ben çocuk parklarındaki ufak çakıllardan kullandım. (temizleyene kadar canım  çıktı. ama değdi ) Üstüne de biraz lav kırıgı ekledim. Görsel olarakta güzel oldu. Bitkiler içinde uygun oldu. Daha sonra bu akvaryumda bakacağınız bitkileri belirleyin. Acemiyim diyorsanız benim gibi saz, gül, zeytin, tilki kuyrugu, elodea vb. bakımı kolay bitkiler düşünüz. Daha sonra bunlar yetiştikce o akvaryumda yetmez size. Çok hızlı büyüyorlar, zeytin gül tilki kuyrugu falan. İçerisine imkanınız varsa mango kökü ekleyin. Hatta o mango köküne java moss sarın, oraya tutunup büyüsün, sarsın kütüğü. Ben öyle yaptım. O da çok güzel oldu. İç filtre kullanacaksanız fazla suyu çevirmeyen bir motor kullanın yada motorun ayarını kısarsınız. Ben hava taşı falan kullanmadım.  Bilmiyorum kullananlar vardır belki de. Benden daha bilgili işin erbabı kişiler daha iyi bilirler ama ışıklandrma 4 floresan yeter bence. Günlük 8 - 10 saat yakarsanız ışığı yeterli gelir. Dış filtreniz var zaten onu da kullanacaksınız. Benim  nacizane  fikirlerim ve  önerebileceklerim bunlar. Yine bi sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. Hatamız varsada affola,  başarılar ..Göz%20KirpmaTebessüm


Adem TANIŞ2010-06-29 15:52:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2010 23:48
[QUOTE=OrHaN038]Kardeşim cok güzel bi tank olur inş bende yeni atıldım bu bitkili rüyasına ama öncedende bi istek vardı kısmet olmuyodu sonunda yaptım orta boy bi akvaryumda sen öncelikle tabana kullanacagın kumu belirle ben cocuk parklarındakı ufak çakıllardan kullandım (temizleyene kadar canım  cıktı ama değdi ) üstünede biraz lav kırıgı ekledım görsel olarakta güzel oldu bitkiler içinde uygun oldu daha sonra bu akvaryumda bakacagın bitkileri belirle acemiyim diyorsan benim gibi saz gül zeytin tilki kuyrugu elodea vb. bakımı kolay bitkiler düşün  daha sonra bunlar yetiştikce o akvaryumda yetmez sana cokhızlı büyüyorlar zeytin gül tilki kuyrugu fln  içerisine imkanın varsa mango kökü ekle hatta o mango köküne java moss sar oraya tutunup büyüsün sarsın kütüğü ben öyle yaptım oda çok güzel oldu iç filtre kullanacaksan fazla suyu çevirmeyen bi motor kullan yada motorun ayarını kısarsın ben hava taşı fln kullanmadım bilmiyorum kullananlar vardır belkide benden daha bilgili işin erbabı kişiler daha iii bilirler ama ışıklandrma 4 floresan yetr bence gunluk 8 10 saat yakarsan ışığı yeterli gelir dış filtren var zaten onuda kullnacaksın benim  nacizane  fikirlerim ve  önerebileceklerim bunlar kardeşim yine bi sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olurum hatamız varsada affola  başarılar ..Göz%20KirpmaTebessüm


Abicim yasına dıkkat etmedim kardeşim fln die konustum  kusuruma bakma MutsuzMutsuz [/QUOTE] Big%20smileOlsun Orhan kardeş ben pekte tecrübesiz sayılmam. Şu an 60x20x40 ebatlarında küçük bir tankım var. Tetra türleri beslediğim Akvaryum Resimlerim. Büyük akvaryum biraz daha tecrübe gerektiriyor. Yine de ilginden dolayı teşekkürler. Adem TANIŞ2010-06-29 15:54:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1342
Kartal77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2010 23:54
Hüsnü bey hayırlı olsun.Fakat bu temperli camlar kolay patlamıyor mu?Yanlış mı biliyorum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 11:42
[QUOTE=Kartal77]Hüsnü bey hayırlı olsun.Fakat bu temperli camlar kolay patlamıyor mu?Yanlış mı biliyorum? [/QUOTE] Kartal bey temperli camların diğerlerine nazaran daha sağlam olduğunu fakat patladığı zamanda bulgur gibi dağıldığını camcı bir arkadaşım vasıtası ile öğrendim. Doğrumudur değilmidir onu da tam bilmiyorum. Bu konu hakkında deneyim sahibi arkadaşlardan açıklayıcı bilgi almak isterim. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Ayrıca sizin gibi bitkili konusunda tecrübeli bir akvaristden de taban ve gerekli şartlar hakkında fikir almak isterim. Sizce bu sıcak havalara rağmen akvaryum kurulumu doğru olur mu? Yoksa bir süre daha beklemem mi gerekiyor ve taban kurulumunda elimdeki hangi malzemeleri kullanmam daha uygun olur? Saygılar. Adem TANIŞ2010-06-29 15:56:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1342
Kartal77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 12:36
İnternette yazılanlara göre bu temperleme işlemi cam sağlam olsun diye yapılıyormuş,fakat araba camlarında olduğu gibi bir yerinden catlarsa tamamen küçük parçalara ayrılıyor.Daha önce bu camı akvaryumda deneyen oldumu bilmiyorum.Umarım bir sorun olmaz.Evde küçük çocuk falan yoksa sorun olmaz heralde.

Kurulum konusunda da en çok aydınlatma armatürünüzü beğendim,genelde çok az hobici bu reflektörleri kullanıyor,ben de celal beyden almıştım bakırköyden ve gayet efektif reflektörler bunlar.

Dış filtrenizi geliştirirseniz daha iyi olabilir,tetratex700 için 150-250 lt akvaryumlar için yeterli diyor ,sizin akvaryumda biraz debisi yetersiz gelebilir.1000-1200 lt/saat lik bir dış filtre çok daha sağlıklı olacaktır.

Taban konusu en kolay kısım bence elinizdekiler yeterli,en üste hagen siyah kum koayrsanız gayet güzel olur.Belki kapağa bir bilgisayar fanı yada benzer bir ufak fan takarak soğutma işlemi ile 28 derece civarında tutabilirsiniz.

Co2 isikrarlı ve sürekli olarak verebilirseniz elbette çok iyi olur,ama hepsinden önce yüksek destekli mi,yoksa düşük destekli bir sistem mi olacak,bitkiler ve canlılar ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında son kararı almanız gerekiyor.

Kurulumu bu aylarda yapmanızın bence sakıncası yok,tabanı hagen hariç kalanları karıştırıp en üste siyah kumu koyarak başlarsınız,ilerde bitki dikiminden sonra misket gübre eklersiniz.Bir yada iki  hafta sonra ilk bitkileri dikersiniz.Başlangıçta,saz,elodea,cabomba gibi çabuk büyüyen bitkiler tavsiye ediliyor fakat 30 derece biraz yüksek sıcaklık olduğundan aklıma ilk olarak soğanlı saz türlerinin uygun olacağı geliyor.Diğer elodea ve cabomba antalya şartlarına dayanmaz sanırım..........
İki hafta içinde tabanda biraz bakteri oluşmuş olur,dış ve iç filtrelerde bakteri tutar bu arada.Sonra balıklar eklenir ama yine azar azar,bu esnada da ışıklandırma periyotlu olarak yapılır yosun önlemek için.Gerisi sizin gözlemlerinize kalıyor :)

Saygılar

Kartal772010-06-29 12:42:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 12:41
Öncelikle tankınız hayırlı olsun. Umarın en kısa sürede kurulumu bitirir ve sağlıklı canlılarınızı yetiştirmeye başlarsınız.

Temperli cam normal cama göre daha dayanıklıdır. Evet kırıldığı zaman tuz-buz olduğu doğru. Bildiğim kadarı ile temperli cam ortasından geniş yüzeyde bir darbeye karşı normal camdan en az 10 kat daha dayanıklı. Örneğin avucunuz ile camın ortasına vurmak gibi. Temperli cam ın en zayıf noktaları kenarları ve ince vuruşlar.

Verdiğim bilgiler tamamen kendi bilgilerim. Doğruluğu konusunda hiçbir ısrarım yok. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 14:13
[QUOTE=Kartal77] İnternette yazılanlara göre bu temperleme işlemi cam sağlam olsun diye yapılıyormuş,fakat araba camlarında olduğu gibi bir yerinden catlarsa tamamen küçük parçalara ayrılıyor.Daha önce bu camı akvaryumda deneyen oldumu bilmiyorum.Umarım bir sorun olmaz.Evde küçük çocuk falan yoksa sorun olmaz heralde.

Kurulum konusunda da en çok aydınlatma armatürünüzü beğendim,genelde çok az hobici bu reflektörleri kullanıyor,ben de celal beyden almıştım bakırköyden ve gayet efektif reflektörler bunlar.

Dış filtrenizi geliştirirseniz daha iyi olabilir,tetratex700 için 150-250 lt akvaryumlar için yeterli diyor ,sizin akvaryumda biraz debisi yetersiz gelebilir.1000-1200 lt/saat lik bir dış filtre çok daha sağlıklı olacaktır.

Taban konusu en kolay kısım bence elinizdekiler yeterli,en üste hagen siyah kum koayrsanız gayet güzel olur.Belki kapağa bir bilgisayar fanı yada benzer bir ufak fan takarak soğutma işlemi ile 28 derece civarında tutabilirsiniz.

Co2 isikrarlı ve sürekli olarak verebilirseniz elbette çok iyi olur,ama hepsinden önce yüksek destekli mi,yoksa düşük destekli bir sistem mi olacak,bitkiler ve canlılar ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında son kararı almanız gerekiyor.

Kurulumu bu aylarda yapmanızın bence sakıncası yok,tabanı hagen hariç kalanları karıştırıp en üste siyah kumu koyarak başlarsınız,ilerde bitki dikiminden sonra misket gübre eklersiniz.Bir yada iki  hafta sonra ilk bitkileri dikersiniz.Başlangıçta,saz,elodea,cabomba gibi çabuk büyüyen bitkiler tavsiye ediliyor fakat 30 derece biraz yüksek sıcaklık olduğundan aklıma ilk olarak soğanlı saz türlerinin uygun olacağı geliyor.Diğer elodea ve cabomba antalya şartlarına dayanmaz sanırım..........
İki hafta içinde tabanda biraz bakteri oluşmuş olur,dış ve iç filtrelerde bakteri tutar bu arada.Sonra balıklar eklenir ama yine azar azar,bu esnada da ışıklandırma periyotlu olarak yapılır yosun önlemek için.Gerisi sizin gözlemlerinize kalıyor :)

Saygılar

[/QUOTE]
   Sizin uyarınız üzere bugün akvaryumu yapmış olan camcıya tekrar giderek sağlamlığı konusunda şüphelerimizin olduğunu ileride bir sorun yaratabilirse yol yakınken bu işten vazgeçebileceğimizi söylememe rağmen camcı arkadaşımız TEMPERli camların diğer camlara göre metrede 30tl pahalı olduğunu sağlamlık olarakta normal camlardan en az 10 misli daha çok yük kaldırabileceğini ayrıca kendi dükkanında kullandığı akvaryumunda TEMPERli camdan olduğunu tamamen suyla dolu (japon balıkları var)olmasına ve sehpasız bir şekilde altında 6 adet tahta kütükle Sokyerde (çok sakıncalı olduğunu söyledim)hiç sorunsuz gayet güzel yürüttüğünü görünce doğrusu sağlamlığı hakkında pekte şüphem kalmadı aslında.
  Sizin de söylediğiniz üzere tabanı en kısa sürede(bu aralar işlerin yoğunluğundan pek kafamızı kaşıyamasakta) kurarak tankımızda su döndürmeye başlamamız daha iyi olacak. Elodealar konusunda maalesef haklısınız. Diğer tankımdaki orman görünümlü elodealardan maalesef bir tutam bir şey kaldı.Hasta Sıcaklar yüzünden sanırım eriyorlar. Sadece anubais ve sazlarımda deformasyon yok. Co2 konusunu daha tam netkleştirmiş değilim. Sanayi sitesinden (habaş 5 lt)130 tl ye buldum ama bu ay ıstıab haddimi doldurduğum için sanırım önümüzdeki ay alacağım. İnce ayar vanasını Antalya sanayide bulamadım. Araştırmalarım sürüyor. En kısa sürede onu da netleştireceğim inşallah. Ayrıca tankımın(hıgh-tech)mi yoksa(low-tech)mi olmasına doğrusu karar veremedim. Çünkü işlerimiz yaz sezonu dolayısı ile oldukça yoğun(bu arada ben otelde çalışıyorum) Bazen gece yarısı eve gelmiş oluyoruz. Sanırım bu düzensizlik yüzünden bakımı nispeten kolay olan bitkilere yöneleceğim. Bu da tabi sizin gibi tecrübeli akvaryum sever arkadaşlarımızın yardımları ile güzel bir şey olacak kanısındayım. Dış filtre konusunda haklısınız yetersiz olduğunun farkındayım bu yüzden iç filtreyi güçlü tuttum oda yetersiz gelir diyorsanız diğer tankımda(atman hf 600)askı filtrem var onuda kullanabilirim. Ayrıca elimden 3 parça (mango)kökü irili ufaklı çeşitli kayalarda var. Bunların da tankın içine gireceğini düşünürsek sanıyorum. Oldukça bir hacim küçülmesi olacaktır. Bir de elimde (anadolu)marka bitki torfu var. Tabanda kullanılabilirmi acaba ? İlgi ve alakanız için teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

[QUOTE=ufukdeniz]Öncelikle tankınız hayırlı olsun. Umarın en kısa sürede kurulumu bitirir ve sağlıklı canlılarınızı yetiştirmeye başlarsınız.

Temperli cam normal cama göre daha dayanıklıdır. Evet kırıldığı zaman tuz-buz olduğu doğru. Bildiğim kadarı ile temperli cam ortasından geniş yüzeyde bir darbeye karşı normal camdan en az 10 kat daha dayanıklı. Örneğin avucunuz ile camın ortasına vurmak gibi. Temperli cam ın en zayıf noktaları kenarları ve ince vuruşlar.

Verdiğim bilgiler tamamen kendi bilgilerim. Doğruluğu konusunda hiçbir ısrarım yok. :)
[/QUOTE] Ufuk bey camcı arkadaşımızda sizin verdiğiniz bilgileri doğrulayarak TEMPERli camların normal camlara göre oldukça fazla sağlam olduğunu söyledi ve fiyatıda oldukça fazla diğer camlara nazaran.İnşallah kurulumdan sonra bir sorun yaşamayız teşekkürler hayırlı günler. Adem TANIŞ2010-06-29 16:00:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2010 22:31
Sıcaklardan ne yapacağımızı şaşırmışken  akvaryum kurulumu doğal olarak bir kaç ay sarkmış oldu bu arada bende boş durmayıp eksik olan bazı gerekli şeyleri yavaşta olsa toparladımsıra geldi kuruluma.
kapaktaki bazı yarım olan (kablo vs)bitirdim.
akvaryum tabanına elimdeki midye kırığını serdim.
Sinekliği serdikten sonra elimdeki aqulay ve lav taşı kırıklaranı karıştırarak midye kırıklarının üstüne yaydım.
Bu arada elimdeki (anadolu )torfu tavsiyelerinize uyarak tabanda kullanmadım,otuz.com dan almış olduğum (JBL aquabasıs plus)bitki kumunu lav ve aqualay karışımının üstüne yaydım.Yeri gelmişken jbl bitki kumu açıklamasında yazdığı gibi minik toplar halinde değil bildiğiniz normal dere kumu gibi bir şey.Kizgin
Yine otuz.com dan almış olduğum tetra initial sticksleride  jbl aquabasis plusun üstüne serpeledim.
Elimdeki hagen siyah kumuda yine sinekliği koyduktan sonra sererek taban kurulumunu tamamlamış oldum,doğa yürüyüşleri sırasında toplamış olduğum kayalar ve eski akvaryumumdaki mango kökleri ile ufak bir dizayn denemem oldu önerilerinize tabiki açığım umarım beğenirsiniz.
Co2 işinide hallettim habaşın 5 lt co2 tüpünü(150 tl),özsoy marka ince ayar vanalı co2 regületörünü(65 tl),ve italyan malı selenoid valf(60 tl)ini tesisata  dahil ettim, bitkiler geldikten sonra saniyede 1,2 kabarcık olmak üzere vermeyi düşünüyorum.
Dolapın içi.
Yakından bir görünüm.
Buda genel bir görünüm dizayn ve  bitki  için öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum,su  kısmetse şu birkaç gün içinde eklenecek  tabanın oturması suyun oturması ve bakteri oluşumu için bir süre boş olarak filtreyi çalıştırıcağım sonrasında tekrar görüşmek dileğiyle sağlıklı  bitki ve balıklar diler herkesin mubarek ramazan ayını tebrik ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uca1905Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 192
uca1905Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2010 23:47
Gerçekten güzel bir sistem olucağa benziyor bende çok severim bitki akvaryumu ama kısmet olmadı şimdilik tuzlu su Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2010 00:00
[QUOTE=uca1905]Gerçekten güzel bir sistem olucağa benziyor bende çok severim bitki akvaryumu ama kısmet olmadı şimdilik tuzlu su Tebessüm [/QUOTE]
Oda olur inşallah inşallah uğur kardeşim herşey zamanı geldiğinde yapılır hayırlısıyla, malavi tuzlu su derken birgün bir bakmışsınbitkiliye bulaşıvermişsin bu işler belli olmaz,sağlıklı balıklar iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uca1905Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 192
uca1905Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2010 18:19
Hüsnü bey yeni gelişmeler,resimler yokmu Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2010 00:52
Akvaryuma suyu doldurdum şu anda filtre çalışmaktadır,herhangi bir bitki veya canlı yoktur,ama suda hafif bir sararma vardır bu normalmidir acaba,yoksa dekor amaçlı koyduğum mango kökleri veya kayalar yüzündenmi sararma vardır bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum,saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yeniçeri 34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 408
yeniçeri 34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2010 03:57
Hüsnü bey; Co2 tüpünü sisteme dahil edeceğinize göre kurulumunuz yüksek destekli bir tank olacak sanırım. Suyu da doldurmuşsunuz. Artık hayırlı olsun diyelim.
Eğer mangrov köklerini, rengini ve tozunu bırkması için daha önce bir kova su içerisinde bekleterek bir kaç defa su değişimi yapmadıysanız, muhtemelen sudaki sararmanın nedeni bundan kaynaklanmaktadır. Tabanda kullandığınız malzemelerin de bir miktar salınım yapması normal. Su değişimleriyle düzelecektir.
İstanbul'da dahi sıcak havanın etkisiyle; benim gibi soğutma sistemi olmayan bir çok arkadaşımızın bitkileri tabiri caizse eridi gitti. Antalya' daha sıcak bir bölgemiz olduğundan bitkilerinizi seçerken yüksek su sıcaklıklarını tolere edebilecek türleri tercih etmeniz avantaj olabilir. Güzel bir akvaryumun ortaya çıkacağını umuyorum. Başarılar dilerim. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir