OokyanusS Akvaryum Şikayet Var.!


DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 13:04
[QUOTE=mstfFB] [QUOTE=Different]2 tarafında yazılarını okudum, ilk başta tanıdığım taraf olan yerden bahsedeyim, daha önce okyanus akvaryuma gittim forumdan geliyorum diye bir saat soru sorup muhabbet edip hiç birşey almadan çıktım, başka esnaf olsa yüzüne bakmaz arkadaşlar ilgiliydi o açıdan benim görüşüm iyi bir esnaf olduğu, söylendiği gibi içerde bir çok çalışanı vardı, benimle ilgilenen arkadaşın adını hatırlayamıyorum ama bitkiler konusunda çok bilgiliydi, mayalı co2 hakkında bilmediğim çok şey anlattı.

Konu ile ilgili ise iki tarafında hatası var, okyanus akvaryum hobiciyi üzmemek için sadece yardım ederiz için rahat olsun dese böyle olmazdı, Kerim Bey okyanus akvaryum ne önerse hayır demiş çünkü bir kere daha yüksek teklif duymuş, burda okyanus akvaryumun suçu bu sözü söylemiş olması sadece üstü kapalı yardım ederiz dese böyle olmazdı. Kerim Bey' in suçu ise kusura bakmasın sinekten yağ çıkartma mevzusu, tamam balıklar kötü gelmiş Allah hiç bir hobiciyi böyle bir sürpriz ile karşılaştırmasın ama kendisi de okyanus akvaryum ne önerse hayır demiş, balıklarının parasını verelim demişler bu defa da kendisi ben elimdekileri göndermem demiş, yazıktır karşınızdaki esnaf külçe külçe altın basmıyor bir akvaryumcunun bu kış günlerinde ne kadar masrafı oluyor biraz insaflı davranın, kafa kafaya tekrar zarar iade edilecekken şimdi hem paranızı alıp hemde üste balıkları tutacaksınız, birde üstüne hakkınızı helal edin diye yazmışsınız, sizce okyanus akvaryum bu olayın üstüne hakkını helal eder mi? Ederse büyüklük gösterir başka bir şey değil.


Bu olay benim başıma gelse (ki inşallah gelmez umarım) balıkların ölüsünü dirisini gönderip parayı kafa kafaya aldığım an konu benim için kapanırdı, çünkü bunun bir adım ötesi kul hakkına girer. Kargo ile bitki bile göndermek işkence kaldı ki canlı ile alınan risk ortada bu konunun bana öğrettiği tek şey ne olursa olsun kargo ile canlı alınmayacağı.

Yazılarım canınızı yakmış olabilir ama konu forumdan üyelere açık bir yere açıldığı için bende açık görüşlerimi belirtmek istedim saygılar.
[/QUOTE]
Sadece takip etmekle yetiniyordum ama kendimi tutamadım.Kerim hangi mesajında hangi teklife hayır kabul etmiyorum demiş bir belirtirmisiniz.Kerim konunun ilk mesajında belirtmiş zaten abi kalan 2 balığı göndereyim sen de paramı geri gönder diye.
[/QUOTE]

OokyanusS isimli üyenin 2. sayfada baştan 3. yazısı.

beni aradılar dediler balık öldü dedim ne yapabilirim ben dedi balığı geri göndereyim paramı iade edin bende kendilerine ölen balığın parasını iade edebileceğimizi söyledim ama arkadaş ben 1 e 1 d balığı ne yapacağım diyerek üslunu sertleştirdi bende buna nazaran ne istediklerini sordum damızlık altlarını istediler tamam göndereyim ama elinizdeki balıkları bana iade etmeniz gerekiyor dedim kabul etmediler

bende o zaman balıklarımızın hepsini bize gönderin bizde bütün paranızı iade edelim dedim onuda kabul etmiyor



Ben aradaki konuşmaları çıakrdım direk teklifleri yazdım. Açıkçası okyanus akvaryumun zarara uğratıldığını düşünüyorum, kendisinden 5 kuruş karım yada yararım varsa bunun acısını Allah benden çıakrsın, açık açık söylüyorum ben görüşümü iki tarafıda tanımam ama okyanus akvaryuma bir kere gittim ve başlarına gelen olayların suistimal olduğunu düşünüyorum esnaflar diye canları çıktı resmen bu başlıkta acıdım yazıktır, işçisi gitti, balıkları gitti, parası gitti, üste bir daha balıkları gitti ve şimdide ticareti gidiyor. Yazık yahu piyasada ne dolandırıcılar var bu kadar eziyet çekmiyorlar sattıklarının üstüne yan gelip yatıyorlar, şu forumda namusuyla iş yapan ticari üyelere böyle davranılırsa akvaryumculuktan anlayan bir kaç işletmeyi de ellermizle kovmuş oluruz hepimiz köşe başlarında ne sattığını bilmeyen akvaryumcuların eline düşeriz biraz insaflı olun karşılıklı anlayış yok bu konu içinde beni en çok üzen de bu....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstfFBÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 457
mstfFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 13:21
Siz kabul eder misiniz damızlık balıklara karşılık damızlık altı balık.O yazıyı yazan da fatih isimli şahıs.Siz bu olanlara karşılık bu şahsın konuşmalarını kale alır mısınız.Patronu bile işten çıkarttığını söylerken.Kerim en başta ilk mesajında yazmış zaten ben kalan iki balığı göndereyim sizde para mı ger gönderin diye.Ticari üye bu teklifi kabul etseydi Kerim i madur etmeseydi bu konu buralara taşınmayacaktı.Sorunu sadece Fatih adlı bir çalışana yıkmanın da bi mantığı yok.Fatih adlı kişi bu konuşmaları yaparken kerim in söylediğine göre Halis Bey de yanındaymış.Madem çalışanları böyle bir hataya düşmüş neden o an müdehale etmemişler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 13:39
[QUOTE=mstfFB]Siz kabul eder misiniz damızlık balıklara karşılık damızlık altı balık.O yazıyı yazan da fatih isimli şahıs.Siz bu olanlara karşılık bu şahsın konuşmalarını kale alır mısınız.Patronu bile işten çıkarttığını söylerken.Kerim en başta ilk mesajında yazmış zaten ben kalan iki balığı göndereyim sizde para mı ger gönderin diye.Ticari üye bu teklifi kabul etseydi Kerim i madur etmeseydi bu konu buralara taşınmayacaktı.Sorunu sadece Fatih adlı bir çalışana yıkmanın da bi mantığı yok.Fatih adlı kişi bu konuşmaları yaparken kerim in söylediğine göre Halis Bey de yanındaymış.Madem çalışanları böyle bir hataya düşmüş neden o an müdehale etmemişler.
[/QUOTE]

Ben ne kabul edeceğimi bu sayfanın en üstünde belirttim zaten. Ben olsaydım paramın ödeneceğinin teklif edildiği an al balığını ver paramı bir daha da senden alışveriş yaparsam iki olsun derdim, ama bu teklif edilmesine rağmen (sonradan da olsa) neden Kerim Bey bunu kabul etmedi? Bana sanki burda başlık açıp ticari işletmeyi sıkıştırırsa daha çok alacağını hissetmiş gibi geldi. Zaten olayın sonuda oraya gitmiş, ticari üye fazlasıyla balık ve üste parayı verdi iyi bir insanmış ki bunu yaptı ben eminim burda banane kargoyla almasaydın bunlar kargonun riski diyerek işin içinden çekilecek onlarca insan var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstfFBÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 457
mstfFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 13:54
Ben şu saatten sonra birşey yapamam, balık size sağsağlim geldi bundan sonra başka garanti veremem ki dedi.Biraz söylediklerini hatırlatınca benden hesap numaramı istedi ve balıkların parasını geri iade edip, onları da bize hediye ettiğini söyledi... Hesap numaramı msj ile attım.
10 Dk sonra bana bu sefer ölen dişinin parasını iade ediyorum diye forumdan yazdı.Bende  forumdan ''abi sen biraz önce bana farklı birşey söyledin telefonu kapattık şimdi farklı msj atıyorsun'' dedim... Ve itiraz ettim ben 1e-1d kalmış balığı ne yapayım. Sen benim tüm paramı yolla, bende senin balıklarını geri yollayım bu işte burada kapansın diye msj attım.
Ardından beni tekrar aradı Halis Bey ve tekrar uzunca konuştuk olanaları durumu anlattım, o anlattı sonuç olarak:'Tamam onlar sende kalıyor ve ben sana 2e 5dişi damızlık altı maisonları yolluyorum kardeşim'' dedi.
5 Dakika sonra Halis Bey'in telefonundan, Kerim isimli bir arkadaş beni aradı ve balıkları öyle yollayamacaklarını 1e-1d bendeki balıkları onlara yolladıktan sonra bana '3e-4d' damızlık altı maison reef yollayacaklarını söyledi.Bende Halis Beyle konuşalı 5 dk oldu biz böyle birşey konuşmadık, diyip arkadaşa konuşmayı anlatıp telefonu kapattım ve tekrar aynı telefondan Halis Bey beni aradı ve O Kerim isimli arkadaşın dediği şekilde konuştu, benden balıkları isteyip arından da 3e-4d yollayabileceğini söyledi. Benim aklım iyice allak bullak oldu biraz dur abi dedim telefonu kapattım.
Daha sonra babamla işler karıştı nasıl yapayım diye durumu konuştuk, önce böyle dedi, sonra böyle dedi, şimdi böyle diyor .  Babam dur birde ben arayım dedi ve babam ile Halis Bey telefonda konuştular.Halis Bey tekrar:Tamam abi yarın 2e-5d damızlık altı maison damızlık altlarını yolluyorum size hayırlı olsun, dedi.Ardından bana uzattırdı telefonu ve aynısını bana da tekrarladı telefonu kapattık.
Yine o Kerim isimli Arkadaş Halis Bey'in telefonundan beni arayıp balıkları hediye etme gibi bi durumun olamayacağını, benden balıkları geri yollamamı ve paramı iade edebileceklerini söyledi. Laf yine döndü yani.
Ardından babam tekrar Halis Bey'i aradı,  telefona Kerim isimli arkadaş çıktı ve Halis Bey'in bu işlerle uğraşmadığını telefona bakmadığını bu işlere kendisinin baktığını söyledi, babamın ben Halis Bey ile görüşeceğim balıkları biz ondan aldık demesine karşın Halis Bey dışarıda şuan dedi...Biz de Halis beyin geldiğinde bizi aramasını rica ederek telefonu kapattık.
10 Dakika sonra Halis Bey aradı babamı, Babamda neden bana hayırlı olsun abi dedin ardından çocuğa uzattırdın telefonu onada hayırlı olsun dedin ve ardından böyle başkasına arattırıp laf değiştiriyorsun.Bizimle oyun mu oynuyorsun, böyle esnaflık mı olur, 150 lira için yakışıyor mu v.s. diye Halis Bey'i uyardı ve Halis Beye bunları söyleyip söylemediğini sorduğunda Halis Bey 'evet, söyledim'' dedi.Ardından babam da yarın balıkları yolluyorsun o zaman deyip telefonu kapattı.
Sonra Kerim isimli arkadaş telefondan beni aradı ve benimle ben Halis  diyerek konuşmaya çalıştı fakat ben sesi tanıyınca iş değişti sen Halis abi değilsin dedim ve bir ıh mıh  sessizlik olayı oldu ve ben Kerim dedi.Bende sen ne yapıyorsun ben Halis'im diyorsun numara yapıyorsun, ben seni tanımıyorum bilmiyorum balıkları senden almamışım sen bizim olayımıza ne karışıyorsun deyip telefonu kapattım.
Ardından babam tekrar aradı, telefonu açmadılar, birdaha aradılar bu Kerim isimli arkadaş çıktı telefona ve Halis Bey'in olmadığını kendisiyle konuşmamızı  ve balıkların ancak  geri yollandığında parasının iade edilebileceğini söyledi sert bir tavırla ve babamın hala muhattabımızın Halis Bey olduğunu söylemesine rağmen Halis Bey'in telefonunda konuşmaya devam edince babamda sinirlendi ve Kerim'e küfür etti telefonu kapattı. Ardından yine aradık bu sefer Halis Bey çıktı telefona
Babam tekrar bizimle Halis bey'in konuşmalarını artı, kendisi ile Halis Bey'in konuşmalarını tekrar hatırlattı ona ve şimdi neden böyle yaptığını sordu.Halis Bey cevap veremedi ve bu işin ancak  o Kerim denilen arkadaşın dediği gibi olacağını söyledi.Babamda yazıklar olsun deyip, sinirlenip,  telefonu kapattı...
Olay böylece bitti...


Yaşar Bey Kerim in konuyu açtığı ilk mesajı okudunuz mu.Kac sefer verilen vaadlerden dönülmüş.Sadece yukarıda  kopyaladığım yazıyı okuyun başka birşey demiyorum mstfFB2011-12-10 13:56:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 14:05
[QUOTE=mstfFB] Ben şu saatten sonra birşey yapamam, balık size sağsağlim geldi bundan sonra başka garanti veremem ki dedi.Biraz söylediklerini hatırlatınca benden hesap numaramı istedi ve balıkların parasını geri iade edip, onları da bize hediye ettiğini söyledi... Hesap numaramı msj ile attım.
10 Dk sonra bana bu sefer ölen dişinin parasını iade ediyorum diye forumdan yazdı.Bende  forumdan ''abi sen biraz önce bana farklı birşey söyledin telefonu kapattık şimdi farklı msj atıyorsun'' dedim... Ve itiraz ettim ben 1e-1d kalmış balığı ne yapayım. Sen benim tüm paramı yolla, bende senin balıklarını geri yollayım bu işte burada kapansın diye msj attım.
Ardından beni tekrar aradı Halis Bey ve tekrar uzunca konuştuk olanaları durumu anlattım, o anlattı sonuç olarak:'Tamam onlar sende kalıyor ve ben sana 2e 5dişi damızlık altı maisonları yolluyorum kardeşim'' dedi.
5 Dakika sonra Halis Bey'in telefonundan, Kerim isimli bir arkadaş beni aradı ve balıkları öyle yollayamacaklarını 1e-1d bendeki balıkları onlara yolladıktan sonra bana '3e-4d' damızlık altı maison reef yollayacaklarını söyledi.Bende Halis Beyle konuşalı 5 dk oldu biz böyle birşey konuşmadık, diyip arkadaşa konuşmayı anlatıp telefonu kapattım ve tekrar aynı telefondan Halis Bey beni aradı ve O Kerim isimli arkadaşın dediği şekilde konuştu, benden balıkları isteyip arından da 3e-4d yollayabileceğini söyledi. Benim aklım iyice allak bullak oldu biraz dur abi dedim telefonu kapattım.
Daha sonra babamla işler karıştı nasıl yapayım diye durumu konuştuk, önce böyle dedi, sonra böyle dedi, şimdi böyle diyor .  Babam dur birde ben arayım dedi ve babam ile Halis Bey telefonda konuştular.Halis Bey tekrar:Tamam abi yarın 2e-5d damızlık altı maison damızlık altlarını yolluyorum size hayırlı olsun, dedi.Ardından bana uzattırdı telefonu ve aynısını bana da tekrarladı telefonu kapattık.
Yine o Kerim isimli Arkadaş Halis Bey'in telefonundan beni arayıp balıkları hediye etme gibi bi durumun olamayacağını, benden balıkları geri yollamamı ve paramı iade edebileceklerini söyledi. Laf yine döndü yani.
Ardından babam tekrar Halis Bey'i aradı,  telefona Kerim isimli arkadaş çıktı ve Halis Bey'in bu işlerle uğraşmadığını telefona bakmadığını bu işlere kendisinin baktığını söyledi, babamın ben Halis Bey ile görüşeceğim balıkları biz ondan aldık demesine karşın Halis Bey dışarıda şuan dedi...Biz de Halis beyin geldiğinde bizi aramasını rica ederek telefonu kapattık.
10 Dakika sonra Halis Bey aradı babamı, Babamda neden bana hayırlı olsun abi dedin ardından çocuğa uzattırdın telefonu onada hayırlı olsun dedin ve ardından böyle başkasına arattırıp laf değiştiriyorsun.Bizimle oyun mu oynuyorsun, böyle esnaflık mı olur, 150 lira için yakışıyor mu v.s. diye Halis Bey'i uyardı ve Halis Beye bunları söyleyip söylemediğini sorduğunda Halis Bey 'evet, söyledim'' dedi.Ardından babam da yarın balıkları yolluyorsun o zaman deyip telefonu kapattı.
Sonra Kerim isimli arkadaş telefondan beni aradı ve benimle ben Halis  diyerek konuşmaya çalıştı fakat ben sesi tanıyınca iş değişti sen Halis abi değilsin dedim ve bir ıh mıh  sessizlik olayı oldu ve ben Kerim dedi.Bende sen ne yapıyorsun ben Halis'im diyorsun numara yapıyorsun, ben seni tanımıyorum bilmiyorum balıkları senden almamışım sen bizim olayımıza ne karışıyorsun deyip telefonu kapattım.
Ardından babam tekrar aradı, telefonu açmadılar, birdaha aradılar bu Kerim isimli arkadaş çıktı telefona ve Halis Bey'in olmadığını kendisiyle konuşmamızı  ve balıkların ancak  geri yollandığında parasının iade edilebileceğini söyledi sert bir tavırla ve babamın hala muhattabımızın Halis Bey olduğunu söylemesine rağmen Halis Bey'in telefonunda konuşmaya devam edince babamda sinirlendi ve Kerim'e küfür etti telefonu kapattı. Ardından yine aradık bu sefer Halis Bey çıktı telefona
Babam tekrar bizimle Halis bey'in konuşmalarını artı, kendisi ile Halis Bey'in konuşmalarını tekrar hatırlattı ona ve şimdi neden böyle yaptığını sordu.Halis Bey cevap veremedi ve bu işin ancak  o Kerim denilen arkadaşın dediği gibi olacağını söyledi.Babamda yazıklar olsun deyip, sinirlenip,  telefonu kapattı...
Olay böylece bitti...


Yaşar Bey Kerim in konuyu açtığı ilk mesajı okudunuz mu.Kac sefer verilen vaadlerden dönülmüş.Sadece yukarıda  kopyaladığım yazıyı okuyun başka birşey demiyorum [/QUOTE]

Bakın ama siz benim mesajlarımı okumuyorsunuz. Ben bunların hepsinden bu sayfanın en üstündeki mesajımda bahsettim, Burda okyanus akvaryum hatalı, baştan büyük ihtimalle birşey olmaz diye büyük vaatlerde bulunmuş, sonra da balık ölünce teklifinin çok olduğunu düşünmüş ve geri çekmeye çalışmış buraya kadar onun hatası ama işler belirli bir noktaya gelince razı olmuş tamam vereyim demiş ama bu defa da Kerim Bey razı gelmemiş çünkü bakmış ne koparırsa alacak daha fazlasını istemiş ve işin garip tarafı bu istediğini de aldı. Böyle bir ticaret yok bırakın Türkiye' yi dünya üzerinde yok! Bir yerden aldığınız ürün yada mal bozuk yada eksik çıkarsa bozuk yada eksik ürünü verip yerine aynı ürünün sağlam olanı yada aynısı yoksa bir üst modelini verirsiniz. Ama burda bozuk mallar iade edilmeden 2 kere balık + üste balık verildi. (Canlılara mal dediğim için kusura bakmayın lütfen mecazen söylüyorum örnek teşkil etmesi açısından)

Benim size sorum şu olacak siz akvaryumcu olsaydınız böyle bir olay karşısında 2 kere balık gönderip üste de bu balıkların parasını gönderir miyidiniz? Gönderirim diyorsanız ben şimdiden bütün balıklarınıza talibim, eğer ben yapmam ama yapan yer var diyorsanız lütfen söyleyin bizde etinden sütünden faydalanalım öyle yerin.

Okyanus akvaryum kendi bildiğini yaptı benden takdir gördü, neredeyse hiç kimsenin yapamayacağı bir şey yapıp bu işi son teklifiyle bitirdi tahminim bunu da ticarethanelerinin isminin lekelenmemesi için yaptı zira bu yaptığı şeyin üstüne daha fazla eleştirmek bize düşmez diye düşünüyorum.

Not: Yorumlarımı okuyunca sanki okyanus akvaryumu koruyormuş gibi göründüğümün farkındayım ama benim yaptığım karınca misali safımı belli etmek bu olayı böyle görüp sayfayı kapatmak bana yakışmayacağı için görüşlerimi bildiriyorum ve tekrar söylüyorum kimse alınmasın gücenmesin.
Different2011-12-10 14:06:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 14:26
Alan razı satan razıydı dün konu nerelere gelmiş konu sahipleri hariç herkes kapışıyor galiba kusura bakmayın çok uzun mesajları okuyamadığım için yazıyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstfFBÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 457
mstfFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 14:34
Kapıştığımız yok konuşuyoruz sadece

[QUOTE=Different]

Bakın ama siz benim mesajlarımı okumuyorsunuz. Ben bunların hepsinden bu sayfanın en üstündeki mesajımda bahsettim, Burda okyanus akvaryum hatalı, baştan büyük ihtimalle birşey olmaz diye büyük vaatlerde bulunmuş, sonra da balık ölünce teklifinin çok olduğunu düşünmüş ve geri çekmeye çalışmış buraya kadar onun hatası ama işler belirli bir noktaya gelince razı olmuş tamam vereyim demiş ama bu defa da Kerim Bey razı gelmemiş çünkü bakmış ne koparırsa alacak daha fazlasını istemiş ve işin garip tarafı bu istediğini de aldı. Böyle bir ticaret yok bırakın Türkiye' yi dünya üzerinde yok! Bir yerden aldığınız ürün yada mal bozuk yada eksik çıkarsa bozuk yada eksik ürünü verip yerine aynı ürünün sağlam olanı yada aynısı yoksa bir üst modelini verirsiniz. Ama burda bozuk mallar iade edilmeden 2 kere balık + üste balık verildi. (Canlılara mal dediğim için kusura bakmayın lütfen mecazen söylüyorum örnek teşkil etmesi açısından)

Benim size sorum şu olacak siz akvaryumcu olsaydınız böyle bir olay karşısında 2 kere balık gönderip üste de bu balıkların parasını gönderir miyidiniz? Gönderirim diyorsanız ben şimdiden bütün balıklarınıza talibim, eğer ben yapmam ama yapan yer var diyorsanız lütfen söyleyin bizde etinden sütünden faydalanalım öyle yerin.

Okyanus akvaryum kendi bildiğini yaptı benden takdir gördü, neredeyse hiç kimsenin yapamayacağı bir şey yapıp bu işi son teklifiyle bitirdi tahminim bunu da ticarethanelerinin isminin lekelenmemesi için yaptı zira bu yaptığı şeyin üstüne daha fazla eleştirmek bize düşmez diye düşünüyorum.

Not: Yorumlarımı okuyunca sanki okyanus akvaryumu koruyormuş gibi göründüğümün farkındayım ama benim yaptığım karınca misali safımı belli etmek bu olayı böyle görüp sayfayı kapatmak bana yakışmayacağı için görüşlerimi bildiriyorum ve tekrar söylüyorum kimse alınmasın gücenmesin.
[/QUOTE]
Anlaşamadığımız kısım yukarıda ki kırmızı ile işaretlediğim kısım
Bir esnaf bir söz verdiyse yerine getirir.Sonradan ben niye böyle bir söz verdim diye hayıflanıp verdiği sözden vazgeçmez.Bu bütün insanlar içinde geçerli.Ayrıca Okyanus akvaryum un aşağıda ki mesajına kadar Kerim e bir teklifi zaten olmadı ki.Kerim bunu reddedip daha fazla birşeyler koparmaya çalışsın.Ookyanuss akvaryumun Kerim e bu konu dahilinde yaptığı ilk ve tek teklif aşağıda ki mesajdır.Kerimde bunu kabul etmiştir. Mesaj bu:

Kerim kardeşim ben ciddi ve seviyeli olarak size nasıl yardımcı olabilirim diyorum siz halen işin alayında ve net olmayan cevaplar veriyosunuz.Şimdi benim size vaadim şudur:

1-Fatih ercan isimli şahsın okyanus akvaryumdan ilişkisi kesilmiştir
2-Hiçbir ücret talep etmeksizin size 9 adet maison reef damızlık altı balık gönderilecek
3-paranız yatırdığınız miktarda size iade edilecek
4-alakam olmadığı halde akvaryum formda ve telefonla ailenizden ve sizden özür dilenecek
 Ben okyanus akvaryum yetkilisi olarak elemanımın yapmış olduğu bütün hataların arkasında duruyorum ve bu saydıklarımı yapacagımın teminatını veriyorum.
Peki siz bana bunlara karşılık ne vereceksiniz


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 15:14
[QUOTE=mstfFB]Kapıştığımız yok konuşuyoruz sadece

[QUOTE=Different]

Bakın ama siz benim mesajlarımı okumuyorsunuz. Ben bunların hepsinden bu sayfanın en üstündeki mesajımda bahsettim, Burda okyanus akvaryum hatalı, baştan büyük ihtimalle birşey olmaz diye büyük vaatlerde bulunmuş, sonra da balık ölünce teklifinin çok olduğunu düşünmüş ve geri çekmeye çalışmış buraya kadar onun hatası ama işler belirli bir noktaya gelince razı olmuş tamam vereyim demiş ama bu defa da Kerim Bey razı gelmemiş çünkü bakmış ne koparırsa alacak daha fazlasını istemiş ve işin garip tarafı bu istediğini de aldı. Böyle bir ticaret yok bırakın Türkiye' yi dünya üzerinde yok! Bir yerden aldığınız ürün yada mal bozuk yada eksik çıkarsa bozuk yada eksik ürünü verip yerine aynı ürünün sağlam olanı yada aynısı yoksa bir üst modelini verirsiniz. Ama burda bozuk mallar iade edilmeden 2 kere balık + üste balık verildi. (Canlılara mal dediğim için kusura bakmayın lütfen mecazen söylüyorum örnek teşkil etmesi açısından)

Benim size sorum şu olacak siz akvaryumcu olsaydınız böyle bir olay karşısında 2 kere balık gönderip üste de bu balıkların parasını gönderir miyidiniz? Gönderirim diyorsanız ben şimdiden bütün balıklarınıza talibim, eğer ben yapmam ama yapan yer var diyorsanız lütfen söyleyin bizde etinden sütünden faydalanalım öyle yerin.

Okyanus akvaryum kendi bildiğini yaptı benden takdir gördü, neredeyse hiç kimsenin yapamayacağı bir şey yapıp bu işi son teklifiyle bitirdi tahminim bunu da ticarethanelerinin isminin lekelenmemesi için yaptı zira bu yaptığı şeyin üstüne daha fazla eleştirmek bize düşmez diye düşünüyorum.

Not: Yorumlarımı okuyunca sanki okyanus akvaryumu koruyormuş gibi göründüğümün farkındayım ama benim yaptığım karınca misali safımı belli etmek bu olayı böyle görüp sayfayı kapatmak bana yakışmayacağı için görüşlerimi bildiriyorum ve tekrar söylüyorum kimse alınmasın gücenmesin.
[/QUOTE]
Anlaşamadığımız kısım yukarıda ki kırmızı ile işaretlediğim kısım
Bir esnaf bir söz verdiyse yerine getirir.Sonradan ben niye böyle bir söz verdim diye hayıflanıp verdiği sözden vazgeçmez.Bu bütün insanlar içinde geçerli.Ayrıca Okyanus akvaryum un aşağıda ki mesajına kadar Kerim e bir teklifi zaten olmadı ki.Kerim bunu reddedip daha fazla birşeyler koparmaya çalışsın.Ookyanuss akvaryumun Kerim e bu konu dahilinde yaptığı ilk ve tek teklif aşağıda ki mesajdır.Kerimde bunu kabul etmiştir. Mesaj bu:

Kerim kardeşim ben ciddi ve seviyeli olarak size nasıl yardımcı olabilirim diyorum siz halen işin alayında ve net olmayan cevaplar veriyosunuz.Şimdi benim size vaadim şudur:

1-Fatih ercan isimli şahsın okyanus akvaryumdan ilişkisi kesilmiştir
2-Hiçbir ücret talep etmeksizin size 9 adet maison reef damızlık altı balık gönderilecek
3-paranız yatırdığınız miktarda size iade edilecek
4-alakam olmadığı halde akvaryum formda ve telefonla ailenizden ve sizden özür dilenecek
 Ben okyanus akvaryum yetkilisi olarak elemanımın yapmış olduğu bütün hataların arkasında duruyorum ve bu saydıklarımı yapacagımın teminatını veriyorum.
Peki siz bana bunlara karşılık ne vereceksiniz

[/QUOTE]

Siz okyanus akvaryumun 2. sayfadaki ilk yorumunu okudunuz mu? Daha bu foruma yazmadan tüm balıkları alıp para iadesi yapacağını teklif etmiş ama Kerim Bey kabul etmemiş bugün bunu bu başlıkta ikinci kez yazıyorum ve umuyorum artık bu mesajımı okursunuz zira bundan önce alıntı yaptığım tüm şeyleri tekrar yazıyorsunuz Bir zahmet okyanus akvaryumun da yorumlarını okuyun tek taraflı değil ikit araflı dinleyin olayları. Burada foruma taşınmadan önce iki taraf birbirleriyle çok uzun konuşmuşlar zaten bu konuşmalar açıklanmış 2. sayfada.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstfFBÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 457
mstfFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 15:31
Bende bu mesajı yazan şahsın Fatih isimli şahıs olduğunu söylüyorumBu kişiyi patronu bile kale almadı işten uzaklaştırdı.Bu kişinin sözlerini siz nasıl kale alıyorsunuz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamercoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 516
tamercoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 18:30
Ben dün biter diye bekliyordum ama bitmemiş, kusura bakmayın bugün hiç bakamadım şimdi okudum olanları.
Yaşar kardeşime şunları söyleyim;
Hocam o kadar olaylar döndü, edilen vaadler v.s. ortada iş sona geldi artık kopma noktasında iken bana; ''yolla balıkları geri, yollayım paranı'' dendi.Normal bir teklif değil mi.Evet aslında olanı budur yollarsın madem beğenmedi isen balıkları adam da sana paranı yollar biter.
Amaa birde şöyle düşün bu kadar olaydan, dalaveradan, laftan dönmeden sonra sen o balıkları oraya nasıl yollayabilirsin.Güvenebilir misin?
Banabu balıklar  sabah 6-6:30'da gelecek dendi. Ben sabah -7 derecede 5:45 gibi terminalde idim ve balıklar 6:30'da geldi  o saate kadar oradan  bekledim aldım geldim. O kadar olaydan sonra bu adamların benim gönderdiğim balığı sabah İstanbulda 5-6'da olsa kalkıp gidip alacaklarına güvenmedim,  artık hangi saatte alırlarsa, aldıklarında da balıklara bir bahane bulup ''ne para ne balık'' diyeceklerini düşündüm ve hayır dedim. Ama siz önce benim paramı yollarsanız yine balıklarınızı yollarım dedim bunuda onlar kabul etmedi. :)
Sende anla biraz kardeşim o kadar olayın karışıklığın ortasında kaldım ki, durumu sizde görüyorsunuz, o an güvenmek imkansız elimde olanı bari kaybetmeyim dedim.
Sanırım bunu yazınca biraz anlamışsındır olayı ve beni...

***************
[QUOTE=kerimcoskun] [QUOTE=OokyanusS]

Kerim kardeşim ben ciddi ve seviyeli olarak size nasıl yardımcı olabilirim diyorum siz halen işin alayında ve net olmayan cevaplar veriyosunuz.Şimdi benim size vaadim şudur:

1-Fatih ercan isimli şahsın okyanus akvaryumdan ilişkisi kesilmiştir
2-Hiçbir ücret talep etmeksizin size 9 adet maison reef damızlık altı balık gönderilecek
3-paranız yatırdığınız miktarda size iade edilecek
4-alakam olmadığı halde akvaryum formda ve telefonla ailenizden ve sizden özür dilenecek
 Ben okyanus akvaryum yetkilisi olarak elemanımın yapmış olduğu bütün hataların arkasında duruyorum ve bu saydıklarımı yapacagımın teminatını veriyorum.
Peki siz bana bunlara karşılık ne vereceksiniz
[/QUOTE]
Abdülkerim Bey;
Öncelikle o arkadaşı işten çıkarmak en doğrusu bu net, madem böyle kaliteli bir firmayız diyorsunuz o tarz adamların orada bulunmaması gerek fakat işin içine EKMEK giriyor. İstemem ki o kardeşimde beni ekmeğimden etti diye bana sitem etmesin, sebep olmayım üç kuruşluk bir iş için.Arkadaşı işten çıkarmayın bu size bir ricam olsun, ama uyarın böyle bir ticaret olmaz, astlarını üstlerini kendi konumunu bilerek iş yapsın bundan sonra...
2 ve 3'e gelince nasıl istersen öyle olsun abi, artık bitsin ama yoruldum yıprandım artık şu 10 gündür.
Son olarak ben sizle hiç konuşmadım, görüşmedim firmanın asıl yetkilisi sizmişsiniz, gerekeni yapıp firmanıza sahip çıktığınız için teşekkür ederim.Duruma bakılırsa bundan önce olmamış, bu bir kez oldu, inşallahta son olur böyle bir olay sizler için.Fakat ben şahsım ve aileme edilecek özrü Halis Bey'den istiyorum. Olayın başından sonuna kadar benim tek muhattabım kendisi idi başlarda çokda karşılıklı nezaket içinde gitti herşey ama sonradan öyle yada böyle bozuldu.Ben benim memleketlim olan telefonda Abi dediğim, İstanbulda'da olsa bir abi kazandım dediğim, alacağım bir çeşit balık daha vardı ilanlarınızda onu da kendisinden almayı düşündüğüm bir insanın bunu bana yapmasına kırıldım...

''Peki siz bana bunlara karşılık ne vereceksiniz''
Bunada cevap vermem gerekirse;
Bir teşekkür verebilirim. Ayrıca size hakkımı helal eder, sizinde hakkınızı helal etmenizi isterim ve birde firmanızın benzer durumlarla tekrar karşılaşmaması temennisinde bulunabilirim.
Sanırım bu kadar, başka herhangi özel bir isteğiniz varsa söyleyin.




[/QUOTE]

Fazla balık almaya gelince, söz senettir ben sözü bilirim.Dün akşam 20:30'da bana şu üsttekiler söylendi yine, bende ona göre gerekeni söyledim.

''Yaşar kardeşim sen yazıyı yazdıktan '11:34' 10 dk sonra da Okyanus Akvaryum foruma giriş yapmış.''
AMA;
Şuan saat 18:30 yani 24 saat geçti neredeyse bu üstteki konuşma olalı ve benimle ne forumdan, ne telefondan iletişime geçildi firma tarafından...

Daha ne söyleyeyim ben size, anlayın artık... ;)


kerimcoskun2011-12-10 18:36:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpacyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1248
SpacyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 18:55

Birkaç gündür konuyu tarafsız takip ediyorum,bir ona bir buna hak vermeye çalışırken,Kerim beyden gelen son mesaja istinaden kimin haklı olduğu kararını kendimce verdim.Arayanın soranın olmadığı gerçekten şaşırtıcı.Kerim bey size kocaman bir geçmiş olsun diyorum.Durumunuzu bilmiyorum ama ben olsam konuyu Allaha havale edip,noktayı koyar ve hiç bir talepte bulunmazdım.İnsan kazanmanın kaybetmek kadar kolay olmadığını hepimiz biliyoruz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 19:38
Kerim Bey siz arayın, paranızın peşine düşün, belki sizin yazdığınız gibi 150 lira sizin için önemli değil ama bana göre büyük para ben olsam peşine düşerim, okyanus akvaryum zaten hem balık hem para vereceğini söylemiş daha fazlasını beklemeyin kalanı da siz yapın tekrar arayın adresiniz hesap numaranızı bir daha verin ondan sonra burada bize arkadaşlar gereken bilgileri verdim okyanus akvaryuma devame den gelişmeleri size bildireceğim deyin bizde bakalım görelim neler olacak.

İnşallah bu forumda bir daha böyle tatsızlıklar yaşanmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f_musluogluÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2007
İl: Bursa
Mesaj: 37
f_musluogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 19:40
2-3 Gündür bu konuyu takip ediyorum. Forumu yıllardan beri takip eden ama çok da yazı yazan biri değilim. Lakin yazılanları okudukca kanıma dokundu. Ben bir esnafım ben sattığım üründe hata ve ya kusur varsa o ürünü bire bir yahut muadili ile değiştiririm bu normal olanıdır. 
1.Kerim kardeşim diyorsun balık yaralı geldi ki doğrudur ya gelmeden önce yahut gelirken yolda oldu böyle yaralı bir balığı sen neden diğer balıklarla aynı akvaryuma atıyorsun o balığı rahatsız edilmeyeceği ayrı bir akvaryuma tek başına koyma şansın yok mu? (İstanbula geri yollayacağın balıkların otobüsten alınıp alınmayacağı kadar düşünüyorsun balıklarında bunu mu akıl edemedin?)
 2.Canlı bir hayvan alıyorsun ve bunu otobüsle gelmesine göz yumuyorsun ki 9-10 saatlik bir yol böyle bir riski göze alıyorsun. Bu başlı başına bir risk öyle değil mi? Madem böyle bir şey yaşamak istemiyorsun istanbuldan değilde çorumdan alacaksın kardeşim. Ya riske girip istediğin balığı besleyeceksin yada riske girmeyip bulduğunu besleyeceksin. Riske gireceksen de ki girdin çıkıp burada insanları oyalamayacaksın.
3.Sen esnaf bir aileden geldiğini yazmışsın. Hangi esnaf böyle bir şeyi kabul eder. Ölen bir balık için 9 balık ayrıca önce aldığın 5 balığın parası da iade. Tut ki esnaf kabul etti. Sen bir esnaf olarak bunu kabul etmemen lazım. Ölen balığın yerine balık yada parasını anlarım ama seninki sinekten yağ çıkarmak olmuş. Gaye üzüm yemek mi , bağcıyı dövmek mi?
4.Okyanus akvaryumun profiline baktım adamların 27 tane geri dönüşümü var 26 tanesi memnun bir tek sen değilsin 27 de 1 bunu da % ye vurduğumuzda %3.7 yapar . Sorarım size esnafım diyorsunuz esnaf bir aileden geldiğinizi söylüyorsunuz günde kaç müşteri geliyor ve kaç müşterinizi memnun ediyorsunuz %100  demeyin gerçekci olun mümkünatı yok herkesi mutlu etme gibi imkanınız yok.
Kusura bakmayın yazın biraz sert olmuş olabilir elimden geldiğince hafifleterek yazdım hatam olduysa affola.
Ayrıca iki tarafı da tanımam hiç bir ticari ilişkim de yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OokyanusSÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 06/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 73
OokyanusSÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 20:08
KERİM KARDEŞİM 20 DAKİKA İÇİNDE SENİ TELDEN 2 KEZ ARADIM VE TELFONUNUZA BAKMANIZ İÇİN ÖZEL MESJ ÇEKTİM AMA TELEFONA YİNE BAKMADINIZ

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir