Örümcek İle Sineğin İnanılmaz Savaşı


pisicikimÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 89
pisicikimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 01:20

Selamlar,

Haberin Videosu : http://haber.mynet.com/media/mplayer.asp?player=IEWMPobj& ;id=mms://haberav.mynet.com/hv/sinekavi65.wmv&con=DSL&am p;redirect=1

Kars'ta bir örümcek, ağına düşürdüğü sineğin ölmesi için büyük çaba harcadı. Dakikalarca çırpınan sinek örümceğin darbelerinden kurtulamadı.
 
Yaz mevsimi nedeniyle sayılarında artış olduğu gözlenen sinekler, sadece ilaçlarla veya dışarı kovalanmalarıyla bertaraf edilmiyor. Örümcekler sinekleri avlayarak ev halkına destek sağlıyorlar. Bunun en güzel örneği Kars'ta bir evde yaşandı. Evin değişik bölümlerinde ağ kurarak sinekleri avlayan örümcekler daha sonra ağlarını taşıyarak başka bölümlere pusu kuruyorlar.
 
Ağına takılan sinek önce can havliyle çırpınıyor. Uzun uğraşlar sonucu bu çırpınışlar fayda etmiyor ve sineğin yorgun düşmesini bekleyen örümcek bu defa saldırıya başlıyor. Bir yandan ağını sağ ve sol kısımlara doğru gererek sineğe yaşam hakkı tanımayan örümcek, zaman zaman da ağ yardımıyla sineğin üzerine çıkarak ayak ve ağzıyla sineği boğmaya çalışıyor. Örümcek, boğma çalışmasına bazen ara veriyor ve ağı gererek sineğin çırpınışlarını yeniden durdurmaya çalışıyor. Yaklaşık 30 dakika süren bu mücadele sonunda sinek sessizce ölümün kucağına atlarken örümcek ise bir sineği daha yok etmenin başarısıyla dinlenmeye çekiliyor.

Örümcek, son öldürdüğü sineği ağlar vasıtasıyla yukarıya doğru çektikten sonra ağını toplayınca sinek alt kısımda bulunan diğer ölü sineklerin yanına düşüyor. Pencere altını sinek mezarlığına çeviren örümcek de ağını toplayarak bir başka bölüme pusu kuruyor. Böylece örümcek-sinek savaşında örümcek galip geliyor.

03/07/2006 MYNET HABER'DEN ALINTIDIR !!!

http://haber.mynet.com/detail_news/?mainPage=1&which=cen ter&ref=haberHome&id=X1154555565328&date=03Agust os2006


 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir