Otomatik yemleme makinanız nasıl?


M.YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 163
M.YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2010 21:10
Kendim bir süredir akvaryum otomasyonu için çalışmalar yapıyorum.

Temel olarak GLCD İLE MENÜ SİSTEMİ YAPILIP MİKRODENETLEYİCİLER İLE akvaryum aydınlatması (led sisteminde çeşitli renklerde aydınlatma) , ısıtıcıların otomatik ısı ayarı, hava motorları , dış filtre çalışması , otomatik yemleme ,bazı hatırlatmalar ( dip çekimi günü , su değiştirme günü vb.) bunların dışında
su isisinin stabil kalması için devamlı su isisi ölçümü buna bağlı değişmelerde uyarı sistemi vb. işlemler yapacağım bitti taktirde sitemizde de paylaşacağım.

Şuan yemleme sistemi üzerinde çalışıyorum elektronik kısmında sorun yok yanlız şuana kadar piyasadaki yemleme makinelerine hiç bakma fırsatım olmadı. elinde olanlarda isteğim mekanik kısmı ile ilgili bilgiler istiyorum resimli olması çok iyi olur. yem miktarı nasıl ayarlanıyor, yem kabu nasıl birşey,nemlenmeye karşı yem dökme kısmı nasıl bi sistem var  vb. konularda yardımcı olacak bazı bilgiler istiyorum foto olursa daha yararlı olur.

M.YILMAZ2010-11-19 21:48:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 22:26
Elektronik yem makinaları hariç diğer makinaların temel prensibi, basit bir saate dayanır.Yani 1. fotoda görüldüğü gibi saatlik veya yarım saatlik dilimlere ayrılmış makineler olabilir.Beyaz çubukları hangi saatte yemlemek isterseniz oraya yerleştirir ve yuvarlak ile gösterilen tetikleyiciye gelmesi ile yem makinası harekete geçer.
 
 
Aşağıdaki fotolarda görüldüğü üzere, sürgülü bir ayar mekanizması ile dökülecek yem miktarı ayarlanabilir.Yani kapalı bir silindir şeklindeki yem kabının sadece bir noktası açıktır ve o bölüm ayarlı kapak ile yem miktarını ayarlar.
 
 
 
Silindir içindeki yemin nemlenmemesi için havalı yem makinaları kullanmaktır.Fotoda görünen noktadan hava motoru vasıtası ile yemin içine hava basılır.Yada nem giderici silikatlar işe yarayabilir.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 163
M.YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2010 21:22
Samuran tşkler yanlız. hala kafama takılan sorular var.

yem sürgülü ayar kısmına nerden giriyor?

fotolar için ayriyetten teşekkür ederim. biraz daha ayrıntılı olursa çok iyi olur yakından net fotolar çok işime yarayacaktır.


Yardımlarınızı bekliyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir