Otopharynx walteri


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 19:19


ADI: Otopharynx walteri

DOĞAL YAŞAM ALANI: Nakatenga adasının 12 metreden daha derin kısımlarında bulunur. Kayalık alanların karanlık girintilerinde yaşar.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 15 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Tek tür olarak beslenmesi önerilen utangaç ve barışçıl türlerdir. Eğer karma bir tankta beslenecekse bu türün yanına fazla baskın olmayan türler konmalıdır. Bulundukları akvaryumda büyük kayalar kullanarak mağaralar oluşturulmalıdır. 300 litreden büyük akvaryumlarda beslenmelidirler.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada omurgasızlar ve küçük balıklarla beslenirler. Akvaryum ortamında kril, lepistes, tatlısu karidesi ve donmuş yiyecekler gibi protein açısından zengin yemlerle beslenmelidir. Gereğinden fazla beslememeye dikkat edilmelidir.

ÜREME: Baskın erkek, uygun dişilerden biriyle kendi mağarasında çiftleşir. Sonrasında ise çiftleşmiş dişi kuluçka sürecini geçirmek için sakin bir yer bulacaktır. Yeni doğan yavrular canlı artemia ile beslenebilirler.



Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir