ÖZEL BİR TANK VE ÇOK ÖZEL TÜRLER (Yeni video ve resim sayfa 31)


HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 23:54
Maşallah diyerek sözüme başlamak istiyorum.
Bu sump sisteminden insanları dış filtreye iten şeylerin başında ses problemi ve koku problemi geliyor.Sizede sormak istiyorum acaba gerçekten balık beslemeyi sevmeyen birinin eve geldiğinde rahatsız olacağı bir ses ve koku yaratıyor mu? Sevenler için zaten pek problem olmuyor kendimden biliyorum ama bazen dışardan gelenlerin rahatsız olduğu şeyler gördüm.
 
Balıklarınız ve akvaryumunuz süper.Güle güle büyütün İnşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 09:15
[QUOTE=hakan16] Maşallah diyerek sözüme başlamak istiyorum.
Bu sump sisteminden insanları dış filtreye iten şeylerin başında ses problemi ve koku problemi geliyor.Sizede sormak istiyorum acaba gerçekten balık beslemeyi sevmeyen birinin eve geldiğinde rahatsız olacağı bir ses ve koku yaratıyor mu? Sevenler için zaten pek problem olmuyor kendimden biliyorum ama bazen dışardan gelenlerin rahatsız olduğu şeyler gördüm.
 
Balıklarınız ve akvaryumunuz süper.Güle güle büyütün İnşallah.
[/QUOTE]

Sump sisteminden nedense herkez korkuyor. Ama sağlıklı bir sistem kuran bir daha vazgeçemiyor. Pro. dış filtrelerin 500 tl ile 1000 tl arasında değiştiği şu hobide sump kadar kolay ve pratik ve çok amaçlı bir sistem var iken hala dış filtreler ile tanklarımızın çalışması çok ücüzü gerçekten.

Sumpta buğu camı var ise koku olmaz. Ses için ise 3000 litreye kadar olan kafa motorlarında ses sorunu olmaz. Markada önemli tabi. Benimki salonda bulunuyor henüz dışardan gelenlerden rahatsızlık duymadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seyfettinÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 40
seyfettinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 18:33
[QUOTE=GÜVEN] Kapasite (litre): Akvaryum+sump 130*65*60+90*45*45 Bürüt= 689 Litre + Karantina tankı 30*45*45 toplam: 750 litre, Net= 650 litre

Canlılar: Albino Kitumba - Nigripinnis Albino - Cyprichromis Microlepidotus Sibwesa -Xenotilapia Papilo kanoni - Xenotilapia Flapinnis Red Royal Kekese - Xenotilapia Ochrogens Mzuri L 15- L 124 - L 129 - L 200- L201- Lda16 Red Marble Longfin - 


Bitkiler: Cryptocoryne Aponogetifolia

Malzemeler: E
heim Compact 3000 Kafa motoru, JAGER 300 Watt ısıtıcı, 0,5 numara 40 kg mercan kırığı, 30 kg Gnays taşı,

Sump Malzemeleri: Elyaf, Biyolojik sünger,3 litre seramik, 2 litre Sera Biopur ve Bioball topları Ve Eheım substrat

Aydınlatma: 
2 adet T5 (OSRAM FH 840 HE LUMİLUXCOOL WHİTE 28 Watt + OSRAM FH 67 HE Mavi 28 Watt,Tridonic marka ciftli elektronik balast) 1 ay sonra sisteme 2 adet 54 watt T5 daha eklenecek.

Akvaryum Bakımı: İlk kurulumda 1 ay su değişimi yapılmayacak. Sonraki zamanda 2 haftada bir %20 su değişimi yapılacak. Haftada 1 elyaf değişimi.

Kullanılan Yemler: Tropical Super Sipiriluna Forte (Pul yem),   New Life Spectrum Optimum Fresh H2O Flakes (Pul yem), NLS wafers, NLS Thera A, Tropikal Vegatable ve Karides+Sprilina tozu +Cyclop-Eeze+Sarımsak içerikli ev yapımı yem.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: İlk kurulumda sera Nitrivec.  2 Haftada bir su değişiminde  ,
Seachem Prima, Prodac flora (Az miktarda), Çeyrek  Çay bardağı Ihlamur ve Çay demi

Su değerleri: PH:8,0, Nitrat: 20ppm 

Önceki tankımı ve konumu eminim hatırlayacaksınız.

http://www.akvaryum.com/Forum/albino_kitumba_imparatorlugu_ve_diy_sistemler_k274061.asp

Sevgili dostlar 1 yıldır hayalini kurduğum tankımı Akvaryum.com forum halkına açıyorum. Uzun bir süredir kurulum için uğraşıyordum. Tanıtımı hikâyeleştirip adım adım tankın yapım aşamalarını ve sump sistemi üzerine yenilikleri sizlerle paylaşarak sumplu akvaryum yaptıracaklara bir ön rehber olur düşüncesi ile yazdım. Umarım okurken sıkılmazsınız.

Öncelikle bu Akvaryumun ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Önce dev gibi tankı Salonuna alma anlayışını gösteren biricik eşime sonsuz sevgilerimi yolluyorum. (Bu tanıtımı o da okuyacak, Cidden kabul ettirmekte çok zorlandım)

Ve tankı TAYMUR’a yaptırırken defalarca arabası ile beni taşıyan altına sunta kestirirken kum alırken hep yanımda olan en ufak bir menfaat gözetmeksizin saatlerce telefonda bilgilerini benimle paylaşan dostum EMİN ÇALIŞKAN’a huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.
Tankımı yaptırırken en başından beri onun tankını örnek almıştım. V e tecrübeleri ile daha komplike bir Akvaryuma sahip oldum. Suntaları taşırken yardım eden Gökhana da nam-ı diğer SARUMAN  teşekkür ederim.

Tankın yapımını üstlenen TAYMUR’dan Temel ustaya ve Bilgilerini diğer akvaristlerle paylaşmaktan çekinmeyen tüm Akvaryum.com camiasına da teşekkür ederim.

Öncelikle Tankın ebatlarını uzun süre düşündüm. Ölçülere dikkat ederseniz birbiri ile orantılı ölçüler. Kısaca altın ölçüler. Uzunluğun yarısı kadar genişlik ve bir o kadar yükseklik. Tabiri caizse kutu gibi gözü tırmalamayan ve üzerinde her türlü oynamayı yapabileceğim komple bir tank.  Doğrusu 65 cm genişlik rahat müdahale edilebilir olmasının yanında güzel bir derinlik kazandırdı.

Tankın özelliklerine gelince 10mm İntermak kesim ve full rodaj, Paslanmaz çelik ve parmak izi yapmaz çerçeveler ve kapak. Daha ne istenebilir ki.

Sump ise ayrı bir hikâye. Çok amaçlı kullanmayı bambu ve japon şemsiyesi ile nitratı kontrol altına almayı hedefliyorum.

Neyse ayrıntıları fotoğraflar eşliğinde sunmak en iyisi diyerek fotoroman tadında resimlere başlayalım.

Fotoğraf:

1-Akvaryumumuz bu. Ölçüler alındı. 2 hafta içinde profil mobilya kaplanacak. Mobilyayı yapacak olan Kayınpederim olduğu için zaman konusunda çok fazla baskı yapamıyorum.

2-Dizayn konusuna henüz eğilemedim. Akvaryumu kurmak bana öyle stres verdi ki 1 ay elimi sürmek istemiyorum. Az kayam olduğu halde Elimde olduğu için kayaların altına 0.5 cm pleksi koydum.

3-Arka fonu kendim yapacağım. 3D olacak ve görüntüyü tamamlayacak. Ama şimdi elimi sürmem.

4-Salonum küçük. Bu nedenle akvaryum çok yer kaplıyor gibi görünüyor. Misafirler bu ne yav demeden gitmiyorlar.

5-Genişliği 65 cm olduğu için derinliği gerçekten harika gösteriyor. Balıklar da çok mutlu

6- Paslanmaz çelik kapağım 35 cm genişliğinde bu nedenle hem hafif hem de akvaryuma müdahale de büyük kolaylık sağlıyor. Sadece itiyorum. Buğu camını da arkaya çektim mi akvaryumun yarısı benim.

7- Arka tarafa müdahale etmek istediğimde gene aynı büyük alan benim için açılıyor.

8- Kapağı kaldırmadan sadece sürerek açılan pencereden kuşbakışı bir enstantane

9-Elimdeki Gnays taşlarını kullandım. Ama çok yetersiz görünüyor. Ekleme yapacağım.

10- Kapakta 2 tane 28 watt T5 takılı.(Çiftli elektronik balast ile)54 watlık bulamadım. 1 ay sonra bulursam 2 tane 54 watt daha ekleyip aydınlatmayı tamamlayacağım. Bu arada Aydınlatma konusunda ucuz çözümler arayan Ankaralılara ulus sanayi caddesine gitmelerini tavsiye ediyorum. Ben RGP elektronikten aldım. Geçen yılda aynı yerde bulmuştum.

11-Aslında gerekmiyordu. Ama biraz takıntılı olduğum için CEPADA bulunan BAUHAUS’a giderek istediğim ölçülerde ve kalınlıkta sunta kestirip çevresini çerçeveletip sump deliğini açtırdım. Gördüğünüz gibi profilin üstüne koydum. Gene BAUHAS’tan sert strafor alarak onu da suntanın üstüne koydum. Emin ÇALIŞKAN sağolsun bu süreçte beni yalnız bırakmadı.

 

12-Akvaryumun filtreleme sistemi KULE sistemine dayanıyor. Gördüğünüz gibi üstteki mazgalları küçük açtırdım. Sadece suyu süzmesi için. Arada yavruları da götürmesin diye. Böylece su üstünde yağ birikimi asla olmuyor.

13-Kulenin üstten görünümü. (Eğer sünger koymasaydım cidden şelale sesi çıkartıyordu ve inanın alt komşu gelip musluğu açık mı unuttunuz diye sordu) Tabandaki delik 50 lik açıldı

14-Kuleyi bioballa doldurmayı seçmedim. Çünkü ileriki zamanda eğer çıkartmam gerekirse büyük eziyet olacaktı. Sünger sesi tamamen kesti.Gene 50'lik PCV temiz su borusu kullanıldı

15-Son model sump sistemi (Azına kadar elyaf ve seramik tarzı substratlar ile doldurmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Böyle çok amaçlı yavruları ve ağzı dolu dişileri koymaya müsait bir yapısı var)

16-Yağmurlama bölmesini temel ustaya 7 cm genişliğinde yaptırdık. O alışık değildi. Ama Emin sağolsun hem yerden kazandırdı. Hemde Biabollardan. Böyle çok daha işlevsel oldu.

17- Sumpun üstünü temel usta sağolsun buğu camı ile kapattı. Kendi başına bir akvaryum gibi. Bioballar az farkındayım. Ama elimde o kadar vardı. Siparişini verdim yarın ağzına kadar dolacak bölme.. Bu arada sump 6 bölmeden oluşuyor.

18- Camlar yanlara doğru açılıyor. Ve rahatça içine müdahale edebiliyorum

19- Karantina tankını sumptan bağımsız yaptırdım. Kendi başına bir tank gibi buğu camlarına kadar her şeyi düşündüm.

20-ölçüleri 30*45*45= 60 litre su alıyor. Şu anda malzemelerimi koyuyorum. Dilersem çıkarır ayrı bir yere koyarım.

21- Isıtıcının ayrı bir bölmesi olması ve dar bir yağmurlama bölmesi sistemi gerçekten mükemmel yaptı.

22- Gördüğünüz gibi bu sumpu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği elyaf bölmesinin suyun üstünde kalacak şekilde yapılması. Bu sayede çok daha sağlıklı bir filtreleme yapılıyor. 2 haftada bir elyaf değişimi da rahat olacak.

23-Sudan yüksekte kalan elyaf bölmesine dikkat ettiğinizde altında delikli pleksi olduğunu görebilirsiniz. Su oradan sicim gibi akıyor. Bir nevi yağmurlama bölmesi gibi işlevi de var yani. Ayrıca tomar tomar elyaf harcamaya son. Az bir elyaf yeterli. Bu sayede elyafa kıymadan sık elyaf değişimi de yapabiliyorum.

 



Devamı gelecek sayfalarda ...
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 23:39
Benimde sizin sumpınızdan etkilenip yaptığım bir sump çizimim var sizinkinin yanında eksik kalır ama çizdik bişeyler.Acaba bana önereceğiniz birşeyler olur mu? Mesela sizinkinden farklı olarak ben bioball'ları filtrasyon bölmesinden önce koymayı düşünüyorum.Acaba bunun bir sıkıntısını yaşar mıyım?Yani akvaryumdan taşan su önce sesin kesilmesi ve kaba pisliklerin alınması için önce elyaf ve süngerden geçicek sizin sistemde olduğu gibi sonra bioballara gelcek burda ufak bir yağmurlama gibi bi sistem düşündüm delikli pleksilerin arasına biobalları dizip suyun burda damla damla bioballardan geçmesini sağladım.Sizce bunun olumlu olumsuz yönleri nelerdir?
Ayrıca mavi süngeri sadece ışığı geçirmesin diye kullandığınızı okudum yanlış görmediysem bunun ne gibi avantajı var yani genelde bütün sumpların %75i sünger oluyodu açıkçası bu kadarı banada çok geliyodu ama sizinde az kullanmanız ilginç geldi bana.Gerçekten çok yararlı bilgiler öğreniyoruz sizden.Her okuduğumda ya ne güzel düşünmüş Güven Abi diyorum.İnşallah erasmus dönüşü bende bu sistemi uygulayıp sizlere yapım aşamalarını göstermek istiyorum.Hani derler ya idolümsün diye sizin sumpınızda benim idolüm :D
Bide ayrıca biryerde sump için keşkelerinizi yazmıştınız.Hala dönüp baktığınızda keşke şöyle olsaydı dediğiniz biryer var mı? Yazım çok uzun oldu kusura bakmayın.Yeniliklerinizin devamını dilerim.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 11:53
Güzel sözlerin için teşekkürler Hakan.

Resimler ve videolarla bile olay tam netleşmiyor en güzeli canlı olarak görmek. Arkadaşlar ne zaman canlı olarak görse sumpu kafalarındaki tüm soru işaretleri gidiyor. Yapacağın zaman haber ver yardımcı olayım.

Resmini biraz revize ettim.


GÜVEN2012-01-09 11:55:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m.coşkunÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 265
m.coşkunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 05:13
Öncelikle kocaman bir MAŞALLAH diyerek başlayalım sump konusunun ne derece teferruatlı birşey olduğunuda sayenizde çok daha iyi anlamış olduk sağ olun sabahın bu saatinde sıkılmadan okudum konunun büyük bölümünü benim asıl merak ettiğim şey imza nızdaki sera ya hayır sebebini paylaşırsanız sevinirim sağlıklı bol yavrulu günler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Patriot AyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Çanakkale
Mesaj: 502
Patriot AyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 21:29
Güven bey tekrar merhaba.
Önerileriniz ve tecrübelerinizden faydanalırak yapılmış olan sump'ımın fotolarını en sonunda çekebildim.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=463455&PID=2930866#2930866
Umarım beğenirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 15:49
[QUOTE=iyi1user]Öncelikle kocaman bir MAŞALLAH diyerek başlayalım sump konusunun ne derece teferruatlı birşey olduğunuda sayenizde çok daha iyi anlamış olduk sağ olun sabahın bu saatinde sıkılmadan okudum konunun büyük bölümünü benim asıl merak ettiğim şey imza nızdaki sera ya hayır sebebini paylaşırsanız sevinirim sağlıklı bol yavrulu günler [/QUOTE]

Bazı arkadaşlar Sera sipurax için toplu alım açmıştı. Yanlız vur deyince öldürmüşler litresi 17 tl den fiyat almışlar. Ankaradaki 1-2 akvaryumcu Distrübütöre şikayet etmiş ve sonuçta toplu alım gerçekleşmedi. Kısaca bir tepkiydi ama tepkinin asıl hedefi Şikayet eden şahıslar olmalıydı. Sonuçta ben kaldırmayı uygun buldum.


[QUOTE=Patriot Ayhan]Güven bey tekrar merhaba.
Önerileriniz ve tecrübelerinizden faydanalırak yapılmış olan sump'ımın fotolarını en sonunda çekebildim.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=463455&PID=2930866#2930866
Umarım beğenirsiniz.
[/QUOTE]

Şimdi vakit bulabildim bakıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

verticalÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 3
verticalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 23:27
Mrb Güven Bey öncelikle tanıtımlarınızı zevkle takip ediyorum leptosama ve micro türleri beslemek istiyorum acab hangi türleri tavsiye edersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 12:54
Akvaryum ve sumptan yeni resimler bekliyoruz Güven Bey.Gerçekten tanıtımınız çok ayrıntılı ve güzel benim gibi etkilenen çok.Yeni tanıtımlarınızın devamını dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 13:06
Yeni resimler bekliyoruz kardeşim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 21:14
[QUOTE=vertical]Mrb Güven Bey öncelikle tanıtımlarınızı zevkle takip ediyorum leptosama ve micro türleri beslemek istiyorum acab hangi türleri tavsiye edersiniz.[/QUOTE]

Aslında cevap sorunuzda gizli. Muhteşem 3'lü dediğim leptosoma,nigripinis ve kum kelebeği tavsiye ederim. Birden çok türü aynı ortamda bakmanın güzelliğini keşfedin.


[QUOTE=Pala]Yeni resimler bekliyoruz kardeşim.[/QUOTE]

En kısa sürede abi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

verticalÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 3
verticalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 21:49
[QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=vertical]Mrb Güven Bey öncelikle tanıtımlarınızı zevkle takip ediyorum leptosama ve micro türleri beslemek istiyorum acab hangi türleri tavsiye edersiniz.[/QUOTE]

Aslında cevap sorunuzda gizli. Muhteşem 3'lü dediğim leptosoma,nigripinis ve kum kelebeği tavsiye ederim. Birden çok türü aynı ortamda bakmanın güzelliğini keşfedin.


[QUOTE=Pala]Yeni resimler bekliyoruz kardeşim.[/QUOTE]

En kısa sürede abi.
[/QUOTE] Demek istediğim varyete olarak hangilerini tavsiye ediyosunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 21:52
[QUOTE=vertical][QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=vertical]Mrb Güven Bey öncelikle tanıtımlarınızı zevkle takip ediyorum leptosama ve micro türleri beslemek istiyorum acab hangi türleri tavsiye edersiniz.[/QUOTE]

Aslında cevap sorunuzda gizli. Muhteşem 3'lü dediğim leptosoma,nigripinis ve kum kelebeği tavsiye ederim. Birden çok türü aynı ortamda bakmanın güzelliğini keşfedin.


[QUOTE=Pala]Yeni resimler bekliyoruz kardeşim.[/QUOTE]

En kısa sürede abi.
[/QUOTE] Demek istediğim varyete olarak hangilerini tavsiye ediyosunuz.[/QUOTE]

Hangisi gözünüze hoş gelirse. Bu birazda piyasada hangisini bulabileceğinize bağlı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir