ÖZEL İMALAT YEM FORMÜLÜM
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2010 00:36
ARKADAŞLAR YENİ YAPTIĞIM YEMİN TARİFİNİ PAYLAŞIYORUM
cakom 2010-09-24 00:38:50
REÇETE:
1 KG DANA CİĞERİ
1 KG KARİDES ETİ
250 GR ISPANAK
100 GR YULAF EZMESİ
AÇIKLAMA:
- DANA CİĞERLERİ ZARLARINDAN TAMAMMEN AYRILIR VE PÜRE KIVAMINA GETİRİLİR.
- KARİDESLERİN SIRT KISMINDAKİ PARAZİTLER BOL SU İLE TEMİZLENİR VE PÜRE HALİNE GETİRİLİR.
- TAZE ISPANAK YAPRAKLARI SÜZGEÇ İÇİNDE KAYNAR SUYA 30 SANİYE KADAR BATIRILIR VE ÇIKARILIP HEMEN BUZLU VEYA SOĞUK SUYA BATIRILIP SOĞUTULUR ( VİTAMİN KAYBI OLMAMASI İÇİN ) VE PÜRE HALİNE GETİRİLİR.
- YULAF EZMESİ BLENDER DA VEYA ROBOTTA TOZ HALİNE GETİRLİR.
- TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIP MACUN KIVAMINDA YEM ELDE EDİLİR.
- YAPILAN MACUN STREÇ FİLM VEYA POŞETE ÇOK İNCE SERİLİP RULO ŞEKLİNDE SARILARAK ŞOKLANIR VE İSTENDİĞİNDE UFAK PARÇALAR KOPARILIP BALIKLARA VERİLİR.
- YEMİ GÜNEŞTE KURUTUP TA KULLANMA ŞANSINIZ VARDIR.
NOT: BEN YEMİ SÜREKLİ DEĞİL BALIKLARIN KEYİFLENMESİNİ İSTEDİĞİM ZAMAN VERİYORUM ÖRNEĞİN HAFTADA 2 DEFA.
UNUTMADAN BELİRTEYİM BEN AYNI ZAMANDA 25 YILDIR AŞCI YIM.
BESLENMEYİ VE BESLEMEYİ İYİ BİLİRİM :-)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2010 02:25
Hocam o yem beni bile büyütür valla :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir