Pahalıya patlıyan akvaryumum


levent-edizÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2011
İl: Içel
Mesaj: 42
levent-edizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 13:05
[Froxxes]
 Teşekkürler levent bey. Aslında akvaryumu yapıştırırken benimde ençok korktuğum şey buydu. Hatta şöle bir olay oldu deneme amaçlı hortumla suyu doldurdum çeşmeyi kapadım hortumuda çeşmeden çıkarıp balkona getirdim derken akvaryumun içinden çıkarmayı unutmuşum. 10 dk sonra kaçak varmı dye bakiyim dedim akvaryum yarııyakadar boş tamam dedim mahfoldum yandık. O gene hortum suyu boşaltmış. Neyse uzatmiyim sizin sorularınıza bildiğimkadarı ile yanıt vermeye çalışıyım.
1-)kuşak ile cam arasında hava boşluğu kalmicak bir şekilde yapıştırdıysanız kolay kolay çözülmez zaten. Ama çözüldüğünü varsayarsak. Çözülen kısım baya bir esneme yapar. Ama hızlı bir şekilde çözünmediyse bence su kaçağı olmaz. Hava boşluğu yok ise düzgün yapıştırdıysanız korkmayın derşm.
2-)Bence işte bu sorun diyebilirim.Neden diyeceksiniz o kağıt girecekkadar olan boşluk artarsa çok büyük sorunlar yaşarsınız akvaryum tabanında çatlamaya sebep olabilir bir süre sonra. Tam olarak tabanın neresinde nekadar bir mesafede bu şekilde bir sorun var bilemiyorum. Şu an 130*70 lik tabanın çoğu oturuyor sanırm o yuzden sorun yaratmaz kanımca lakin orası artınca yaratabilirmi yaratabilir. Dediğim gibi tabanda nekadar yerde böyle bir sorun var bilmedende yorum pek doğru olmaz. Ama tabandan açılma olmazı çok zor bi ihtimal bildiğimkadarı ile .
 Ama kayıt kuşak olayından korkmayın bence zaten 3kere silikon çekmişsinizki muhtemelen kayıt kuşağıda güzel yapıştırmışsınızdır diye düşünüyorum. Bu konuda içiniz rahat olabilir.
                                                                                                                                                          Teşekkür ederim cevapladığınız için...Akvaryumun köşeleri tam temas halinde,orta ve orta sağ-sol kısımlar 1-2  A4 kağıt gircek kadar boşluk var. Akvaryumum yapıştırıldıktan sonra tabana 4adet karton kesip koydum ama bu nekadar yararlı oldu bilmiyorum. Daha sonradan bazı arkadaşlar izolasyon straforlarından koymamı söyledi ama geç kalmıştım tabii..Şimdi suyun tamamını boşaltmaya pek cesaretim yok açıkcası..Duboisi yavrularım var akvaryumda; hem onları huzursuz etmek istemiyorum hemde yeni su oturana kadar duboisileri başka bir geçici tankta bekleticem..Bunun yaratacağı stres korkutuyor beni 
levent-ediz2011-04-07 14:04:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FroXxeSÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2006
İl: Tekirdag
Mesaj: 47
FroXxeSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 00:13
 Nedemek elimden geldiğince bildiğim kadarı ile yanıtlamaya çalıştım. Büyük ihtimalle azda olsa camın esneme yapabilmesi için o sitraforu koymak gerekiyor zaten ki kartında o işi bence izolasyon straforundan (yani mavi sert strafordan) daha iyi görmüştür neden diyecek olurcanız benim düşünceme göre o izolasyon straforları bilindiği üzere sern daha sık bir yapıdalar. Ben şahsen onlardan ziyade beyaz olan sıtraforlar var onlardan koymaktan yanayım. Çünkü daha yumuşaklar esneme için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Okadar boşluk aslında çokta sorun olmaya bilir altında kartonda varmış ki dediğiniz gibi suyu tekrar oturtmak balıkların sitrese girmesi strasten çıkma süresi derken baya bir zaman alır. Şüan için sadece gözlemleyin bence 1mm gibi bişey olduğundan problem yaratmaz. Mesafe artarsa eğer riske atmayın akvaryumu derim önleminizi alın şu an için çok sorun değil anladığm kadarı ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir