PALUDARYUM


encarteÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 63
encarteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 18:19
Akvaryum kum kaya ciklet.
Akvaryum kum bitki lepistes.
Akvaryum................timsah.
Boşver abi yakındaki yorumları görür gibiyim. Dişimi erkekmi. Bi oturuşta kaç yavru veriyor gibi. Hatta ve hatta bu boyutlardaki timsahın fiyatını bilseler ciddi ciddi üretimhane düşünen çıkar. Konu sizin yaptığınız işçiliğe gelince BAŞARILI. Ama anüsünden altında çıkarsa benim için sevimli bi hayvan değil.
Daha insancıl hayvanların olduğu paladuryumlarda görüşmek üzere... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

siykanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 110
siykanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 01:00
Ferdi konuya katılış şekline çok güldüm. Hatta okuduktan sonra bile uzun süre içten içe gülmeye devam ettim. Allah'ın izniyle bugün öğlen saatlerinde paludaryumu kurmayı planlıyoruz. Timsah konusunda ben de çekimserim ama nasıl bir görüntü olacağını da bir o kadar merak ediyorum. Akşam resimleri buradan paylaşırım. Emin olduğum tek şey doğu görevi dönüşünde kendi evime güzel bir paludaryum kuracağım. Türkiye'de çok bilinen bir konu değil. Hatta şu an bu cevabı yazarken bile forumun imla düzenleyicisi paludaryum kelimesini yanlış yazım olarak betimliyor. Bu işin meraklılarının toplandığı bu siteye bile yabancı bir kelime. Daha önce bir kaç konu açılmış ama inanın doyurucu bir bilgi yok. Bu arada buradan Osman kardeşime de yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Aramıza yeni katıldı. Şu an hangi nicki kullandığını dahi bilmiyorum. İnşallah akşamı kazasız belasız, parmağı kaptırmadan ederiz.siykan2013-03-13 01:02:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kemal LeoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2010
İl: Tokat
Mesaj: 691
Kemal LeoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 23:08
Çok güzel bir çalışma oldu kurulumda bende orada bulundum gerçekten çok güzel görünüyordu resimlerini bekliyoruz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

siykanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 110
siykanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 23:55
Bugün kurulumu yaptık!!! Önce emeği geçen Kemal (Kemal Leo), Erdem (F_Erdem_B), Osman (nammso) ve Erkan arkadaşlarıma çok teşekkür ederiyorum.
Bugün saat 16.00 gibi Derince'deki Erdem'in Tropshop'unda buluştuk ve orada yerinde birkaç fikir alışverişinden sonra paludaryumu sırtlanarak altına ince bir strafor koyup sağlama alarak araca yükledik. Ben bu esnada fotoğraf çektiğim için biraz işten kaçar gibi oldum. 170*60h*70* 1cm kalınlığındaki cam ve 3d arka fonun altında ezilen arkadaşların yüz ifadelerinden herşey anlaşılıyor.
 
Derince'den Kartepe'ye geldiğimizde paludaryumu tekrar sırtlanarak Tahıl Gıda'nın üst katına çıkardık. Bu sefer ben de çalıştım o yüzden foto yok :) Paludaryumun yan sump'ını planladığımız yer işletme sahibi Recep Bey'in aklındaki uymayınca hali hazırda orada bulunan koi - japan akvaryumunu kaydırarak paludaryuma yer açmaya çalıştık. Herşey yolunda gidecek değil elbet. Bu yer değiştirme esnasında kurulu akvaryumun dış filtresinin musluklarından birini kırdık. Erdem o kadar tamir etmeye çalıştıysa da olmadı. Bir diğer aksilik ise 50 kilo kumu Erdem kapının önüne koymuş ve heeeep beraber almayı unuttuk. 40 km yolu Osman ve Erkan geri dönerek kumu almaya gittiler.
Paludaryumun yeri sabitlendikten sonra son bir kez yıkadık. su seviyesini tam kestiremediğimiz için orada kurarız diye bıraktığımız yan sumpı kurduk. Arka fonun ortasındaki ağaç kökünün üstüne kafa motorundan gelen su tek yerden akmasın diye küçük bir havuz yaptık. Hem su sesini kesti hemde suyun akışı çok daha hoş oldu. Sonra kayaları timsah için kolay tırmanıp su dışında istirahat edeceği bir şekilde dizmeye çalıştık. Kayaları koyarken altlarına strafor koyarak cam üzerindeki baskıyı olabildiğince azaltmaya çalıştık. Ama kayayı Erdem'i dinlemeyip az getirdiğimiz için istediğimiz kaya dekoronu yani karasal ortamı oluşturamadık. Yarın devam !!!!
Bu çalışmalardan sonra kum halen yolda olduğu için beklemeyelim diye suyu koymaya başladık. Bu esnada yanımızda getirdiğimiz bitkiler ile arka fonu süsledik. Bitkileri içine gübre koyduktan sonra elyaf ile sararak arka fondaki önceden hazırlanmış gediklere oturttuk. paludaryumun boş olan köşesinde ise Kemal'in getirdiği mango köküne sarılı Nana Anubias'ları koyduk.
Arka fonun sağ üst köşesine tepe filtre haznesinden yaptığımız saksıya ekmeyi düşündüğümüz sarmaşık pazartesi günü Yalova'dan gelecek. Bitkilendirme tek eksik sadece sarmaşık. Zaten ne karasal ortama nede suya bitki fazla bitki koymak hep akıllıca gelmedi. Çünkü timsahın zarar vermesinden çekindik.
Son olarak 3 fotoğraf paylaşacağım. İlki dün galip gelen Galatasaray'ın maç özetini izleyen İşletmeci. Temsilcimize başarılar diliyorum. 2ncisi ise timsahın yazın yaşayacağı, mekanın tadilat gören bahçesi. 3ncüsü ise çok yorulduk artık evlere gidiyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpiritchaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2007
İl: Ankara
Mesaj: 225
SpiritchaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 10:15
Belliki süper olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

F_erdem_BÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 321
F_erdem_BÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 20:04
 Eleman konuldumu akvaryuma :)).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eng_771Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 1174
eng_771Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 21:56
Süper oluyor. İnşallah timsahlı halini de görürüz. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

netÇevrim Dışı

[B]10282,2[/B]
Kayıt: 09/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 332
netÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2013 21:51
Palu çok güzel fakat 70 cm lik timsahın onun içinde dönmesi biraz zor görünüyor.
Sanki biraz küçük değilmi??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FondipÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 821
FondipÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 00:29
Çalışma güzel fakat timsah gibi devleşen bir canlıyı, dönmesi bile zor olacak bir alana hapsetmek ne kadar doğru ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

legionnaire1Çevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 189
legionnaire1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 09:02
"fondip" nickli arkadaşıma katılıyorum, timsah için biraz küçük bir tank gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 09:09
Güzel bir çalışma ,emeği geçenleri tebrik ederim.Son halinin yakın ve genel profil resimlerini paylaşmanız dileğiyle. ShotokaN2013-03-18 09:11:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

siykanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 110
siykanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2013 23:43
Timsah konusunda eleştiren arkadaşlara her yönüyle katılıyorum. Fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğim : Timsahın ilk sayfada yayınladığım resmindeki haline tekrar bakarsanız 3 cm su içerisinde ısıtıcı olmadan ve 1 parça kayrak taşının üzerine çıkarak idareten yaşadığını göreceksiniz. Timsahın ilk resminin çekildiği yer de bir restoran ve benim çok sık gittiğim bir yer. Ben ilk gördüğümde bu timsahı acaba canlımı diye şüpheye kapılmıştım. Cama tıklandığında bile tepki vermiyordu hayvan. İşletme sahibi canlı olduğunu ispat etmek için bir çubuk yardımıyla taciz ederek kımıldatıyordu. Hayvan filtre ve ısıtıcı sistemi olmayan cama cam bir akvaryumda kışı geçirdi ve giren çıkan bütün müşteriler bu timsah canlı mı diye soruyordu. Biz timsahı Osman kardeşimin yardımı ile 3 gün önce yeri sahibinin paludaryumuna bıraktık. 3 gündür de sürekli gidip bakıyorum. Daha önce hiç kımıldamayan hayvan birisi cama tıklamak için bile yaklaştığında hamle yapıyor. Önceden hareket ettiğini görmek mümkün değildi şimdi ise hiç yerinde durmuyor. Renkleri eskisinden daha canlı ve hareketleri daha çevik. Son halinin ve son çalışmaların resimlerini ekleyemedim henüz. Bence paludaryum adına konuşacak olursam güzel bir çalışma oldu. Hem de ilk defa denediğimizi kimseden yüz yüze bilgi alamadığımızı da düşünürseniz deneme yanılma yolu ile yapılan süper bir çalışmaydı. Bir de güzel haberim var. İşletme sahibi Recep Bey müşterilerden olumlu sonuçlar alınca 1 sene sonra yeri timsaha çok dar gelmeden 1.5*1.5 ebatlarında bir tank yaptıracağını söyledi. Elbet bu da çözüm değil ama kötü de bir haber değil. İnsanların ilgi alanlarına saygı duymak zorundayız. Koskoca bir gölde yaşayan balıkları 500 lt lik bir akvaryuma da koysanız doğasındaki gibi rahat ettiremezsiniz. 5 dönüm bahçeli evinizde bile kangal baksanız o hayvan doğasındaki gibi olmaz çünkü o bir çoban köpeği. Bir papağanı veya kuşu ömrü boyunca 1 km bile uçamadan kafeslerde öldürmek de farklı değil. Bunlar insanların hobi diye nitelendirdikleri şeyler. Kendimizi bile bir canlı olarak ele alalım. Sağlıklı bir şekilde yaşamamız için 100 metre kare gibi bir alan yeterli. Birileri yemeğimizi 3 öğün kapımıza bıraksa ve spor yapabileceğimiz bir de fitness odamız olsa tahminimce 70 yıl yaşarız. Ama psikolojimizin nasıl olacağını tahmin edemiyorum. Örneğin Avrupa Birliği uyum yasaları ile ceza evi şartları standartlara bağlandı.

Nezarethane ve İfade Alma Odası
Madde 24 - Nezarethaneler en az 7 metrekare genişliğinde, 2,5 metre yüksekliğinde ve duvarlar arasında en az 2 metre mesafe olacak şekilde düzenlenir. Yeterli tabii ışıklandırma ve havalandırma imkanları sağlanır.
Nezarethanelerde zaruri haller dışında beşten fazla kişi bir arada gözaltında tutulmaz.
Nezarethanelerde gözaltına alınan kişilerin yatmaları ve oturmaları için yeteri kadar sabit ve dayanıklı oturma yerleri bulundurulur.
Mevsim şartları ve gözaltı yerlerinin maddi şartları da dikkate alınarak, geceyi gözaltında geçirecek şahıslar için yeterli miktarda battaniye ve yatak temin edilir.
Tuvalet, banyo ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli tedbirler alınır. Nezarethane girişine onaylanmış nezarethane talimatı asılır.

Bu ölçüler neye göre hesaplanıyor hepimiz biliyoruz. Bir insanın ihtiyaç duyacağı minimum güneş ışığı ve hava miktarı baz alınarak. Yani buradan şu çıkarımı yapabiliriz 10 cm balık için en az 15 litre su ve uygun filtrasyon gibi bir hesap.

Aslında biz bu canlılara ne kadar rahat bir ortam sağlamaya çalışırsak çalışalım Allah'ın kurduğu denge gibi olmayacaktır. Ben kendi akvaryumumu izlerken bazen üzülüyorum balıklarım için ama vaz da geçemiyorum. 350 litrede 4e 20d demasoni bakmama rağmen üzülüyorum.
Bunları yazarken akvaryumda timsah beslenmesini haklı çıkarmaya çalışmak için yazmadım. Tehlikeli ve çok büyük boylara hızla ulaşabilen bir canlı olduğu için ne söylense haklılık payı olmaz bunun. Yani timsaha uygun bir nezarethane herhalde 200 metrekare falan olmalı :) Bunları yazmamın sebebi sadece aklımdan geçenleri sizlerle paylaşmaktı. Zaten timsahı eleştiren arkadaşlarımın hepsine forumdaki katıl linkini tıklayarak da hak verdim. Bakalım bana kimler katılacak :-)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

netÇevrim Dışı

[B]10282,2[/B]
Kayıt: 09/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 332
netÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 00:51
Hocam o konuda bir sıkıntı yok elbette yaptığınız harika bir şey fakat demek istediğimiz şu, yapmışken daha büyük yapaydınız.. Yani yanlızca palunun ölçüleri konusunda bir tavsiye idi.Siz elinizden geleni en iyi şekilde yapmışsınız zaten, görülüyor. Eleştiri yanlış anlaşılmasın.
İyi günler.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Achilleus52Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Bolu
Mesaj: 445
Achilleus52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 01:07
Daha önce bilmediğim bir konu merakla takipteğim, akvaryum için tebrikler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir