Pengasus Balığı


Sote157Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Amasya
Mesaj: 58
Sote157Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 13:42
Ben de pengasius bakmıştım yaklaşık 5-6 ay kadar.Gerçekten çok hızlı büyüyorlar.Benim de 200 litrelik bir tankım vardı.Balıklar belli bir boya geldikten sonra gerçekten çok ürkek ve tedirgin oluyorlar.20-25 cm boya geldiklerinde yem vermek bile balıklara eziyet oluyor.Kendilerini camdan cama vuruyorlar.Bu eziyete daha fazla dayanamadım ve balıklarımı gerçekten çok ucuz bir fiyattan akvaryumcuya verdim.Ama balıklar eziyet çekmesinler diye parayı göz ardı ettim.Olması gereken de bu bence.Şuan ise 540 litre akvaryumumda 19 tane 2-5 cm arasında brichardilerim var.Bence gayet rahatlar şuan ve benim içim de rahatTebessüm Bence siz de başka türlere yönelmelisiniz.
    SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

janghoodÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 81
janghoodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 13:48
[QUOTE=Sote157]Ben de pengasius bakmıştım yaklaşık 5-6 ay kadar.Gerçekten çok hızlı büyüyorlar.Benim de 200 litrelik bir tankım vardı.Balıklar belli bir boya geldikten sonra gerçekten çok ürkek ve tedirgin oluyorlar.20-25 cm boya geldiklerinde yem vermek bile balıklara eziyet oluyor.Kendilerini camdan cama vuruyorlar.Bu eziyete daha fazla dayanamadım ve balıklarımı gerçekten çok ucuz bir fiyattan akvaryumcuya verdim.Ama balıklar eziyet çekmesinler diye parayı göz ardı ettim.Olması gereken de bu bence.Şuan ise 540 litre akvaryumumda 19 tane 2-5 cm arasında brichardilerim var.Bence gayet rahatlar şuan ve benim içim de rahatTebessüm Bence siz de başka türlere yönelmelisiniz.
    SAYGILAR...[/QUOTE]

Bende balıklar bu boylara ulaştığında elimden çıkarmak istiyorum çünkü hakkaten yüzecek alanları çok daralıyor. O boyuttayken nasıl elden çıkardınız acaba kova tarzı birşeye koyarak mı yani kastettiğim bu. Akvaryumdayken yakalamakta gerçekten çok güç olsa gerek o boyutta.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sote157Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Amasya
Mesaj: 58
Sote157Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 14:30
Her akvaristte bulunan standart balık yakalama kepçeleriyle tuttum.Biraz büyüktü benim kepçem.Ama dikkatli olun.Balığın üst yüzgeci çok çabuk kepçenin deliklerine takılabiliyor ve çıkartmak çok çok zor.Hem size hem de balıklarınıza işkence olur.Balığın üst yüzgeci benim elimi kesmişti.Çok sert ve bıçak gibi.Vileda kovasına koydum ve üzerini iyice kapattım.Atlayabilirler götürürken dikkatli olun.Balıkları yakalarken çok korkutmayın.Kendilerini etrafa vurup yaralayabilirler.Yavaş ve sabırlı bir şekilde,mümkünse tek hamlede ve hızlıca yakalamanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizHavaliÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 133
DenizHavaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 09:29
[QUOTE=TurkisHGhenc] [QUOTE=f.kara]Benimde pengasuslarım var hiç böyle bir davranış görmedim. Konuyu bende takip edeceğim. Yalnız ürktüklerinde veya korktuklarında bayılmış numarası yaptıklarını okumuştum.[/QUOTE]
Yorum yazdığınız için teşekkür ederim.
Kum olarak silis kum var sürekli yan camlarda yukarı aşşağı iniyor.
Sonra bir ara akvaryum camlarının kesiştiği köşelerde yatıyor.
İlk başta babamla can çekişiyo zannettik babam dokandı balığa ve balık hareket etti.
Ara sıra görüyorum köşede resmen yatıyo.Sanırım numara yapıyorlar ve inş. numaradır can çekişiyoda ben bilmiyosam allah affetsin.
[/QUOTE]
Efendim balığınızı ne zmn aldınız yeni ise adapte olma süresi eskisi hastalık belirtisi olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 09:44
Pengasuslar görme yetenekleri zayıf olan bu yüzden büyük tanklarda beslenmesi gereken balıklardır. Ufak tanklarda kendilerini camlara ve dekorlara vurdukları için olmadık harketler sergileyebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir