pengasusda iştahsızlık


babadigo34Çevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 48
babadigo34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2006 16:06

selam arkadaşlar benım akvaryumumdaki pangarsuslar yem atiyorum yemi yemiyorlar koiler japonlar çatlayana kadar yiyiyor ama onlarda tık yok gecen gun 1 tanesi öldü solungaçların arkası şişti ve akvaryumda sallana sallana yuzuyordu 2 hafta dayanabıldi bunların sebepi nedir beni aydınlatırsanız sevınırım.

şimdiden teşekkürler...... 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2006 20:27

Yemden kesildiyse iç parazittir, hasta olanları ayırarak eczaneden alacağınız Flagyl'i 40 lt.ye 1 tablet olarak eritip en az 3 gün boyunca (veya iştahları yerine gelene dek) kullanmalısınız. Her gün %25 su değişimi yapıp, eksilen ilaç miktarını da tamamlamalısınız.

Bu hastalık su kalitesi bozulmuş tanklarda yaşayan balıkların dirençlerinin zayıflaması sonucu oluşur. 200 lt olan tankınızın su hacmi uygun ama balık sayısı çoksa, düzensiz su değişimi ve/veya aşırı yemleme yapıyorsanız su değerleri kötüleşecektir. Örneğin, japon başına 40-50 lt su hesaplanır. Pengasusların japonlardan önce bu hastalığa yakalanma sebebi ise japonların daha dayanıklı olması ama eninde sonunda onlar da hastalanacaktır. Bu yüzden ana tankta önce bir %30 su değişimi yapıp, yukarda yazdığım olumsuz etkenleri düzelttikten sonra her hafta %25 su değişimi yapmanız balıklarınızın direncini sağlayacaktır. Geçmiş olsun


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir