Petrotilapia chrysos sp. small blue


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 16:41

Petrotilapia sp. Small Blue erkeği ve dişisi



ADI: Petrotilapia sp. Small Blue

DOĞAL YAŞAM ALANI: Nkhata Körfezi civarında en az 9 metre derinlikteki kayalık alanlarda bulunurlar.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 18 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Saldırgan, büyük, yalnız yaşamayı seven bir tür olduğu için en az 400 litrelik akvaryumlarda beslenmelidir. Diğer saldırgan Mbuna türlerinin bulunduğu karma tanklarda beslenmesi önerilir.Bulundukları tanka tünel ve mağara oluşturacak şekilde kayalar yerleştirilmelidir.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada kayaların üstündeki alglerle beslenir. Akvaryum ortamında hazır yemlerden çoğunu sıkıntısız tüketir. Spirulina ve alg ağırlıklı yemlerle beslenmelidir.

ÜREME: Erkek balık kendisini istemeyen dişiyi sürekli taciz edecektir. Eğer dişi ve erkeği bir arada beslemek mümkün olmazsa ayraç yöntemi işe yarayabilir. Bu yöntemde tank şeffaf bir ayraçla ortadan ikiye ayrılır. Erkek ayracın bir tarafında dişi ise diğer tarafında kalır. Yumurtalar ayraçta bulunan delikler aracılığıyla döllenir. Böylece dişi kuluçka dönemini sakin bir şekilde geçirir.  Yavrular artemia ve öğütülmüş kuru yemle beslenebilirler.



Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir