ph, amonyak ve suda yüzen küçük tortular, su bulanıklığı giderme..


zupermenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 216
zupermenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 02:37
Selam arkadaşlar; Çiklet balıkları için. Bulunabilen en ucuz pratik çözüm: (Tarafımdan kullanılmaktadır.)

PH İçin:

öncelikle ph oynamaları için en pratik yol suyun karbonat sertliğini arttırmaktır. Yani sudaki ph artacak veya düşecek olursa kullanacağınız bir parça içme sodası (toz şeklinde olan) sudaki karbonat sertliğini arttıracağından sanal bir nötr ph etkisi verecektir. Filtreye konacak olan bir Parça mercan kırığıda aynı işi görür. Ancak mercan kırıkları özellikle su değişimlerinde ani etki yapamayacağından içme sodası en kestirme ve hızlı yoldur. Mercan kumu vs. tavsiye edilmesinin sebebide budur. Yani mercan kırıkları erime eğiliminde olduklarından sudaki karbonat sertliğini arttırıcı bir etkiye sahiptir.


Amonyak için ;
En etkili ve kesin yol zeolit kullanmaktır. Zeolit (iri taneli olanı) 400 lt gibi bir devirdaimli filtre ile akvaryum büyüklüğünüz ne olursa olsun ilk bir iki saatte etki göstermeye başlar. Ancak bu etkiyi görebilmeniz için Yerli üretim zeolit kullanmanız şarttır. Çünki Dünyadaki en iyi zeoliti Manisa ve Bigadiçte çıkarılmaktadır. Ayrıca akvaryumdaki kokuyuda alıcı etkisi vardır.


Sudaki yüzen küçük tortular için :

Zeolitin mikron bazında tortu süzme yeteneği vardır ve birçok filtre malzemesinden iyi tortu yakalayıcıdır. Elyaf tıkanır ama zeolit en az 5 ay gider. Bizler sanırız ki elyafta gördüğümüz kahverengilik tortular yakalandı ama işin aslı o değildir. Ayrıca gözenekli yapısından dolayı iyi bir filtre malzemesidir.  (emdiğini geri kusması yoktur.)

Ama mükemmel sonuç için kıristal berraklığını yakalamak için Karbonla birlikte kullanılmalıdır.


Sudaki Kokuşma Neden Olur.

Sudaki kokuşmanın genelde bilinenlerin dışındaki kaynağı suyun iyi havalandırılamamasından oksijenin akvaryum içinde iyi dağıtılamamasından kaynaklıdır. (özelliklede kum üzerinde) ancak dikkat edilmesi en önemli sır ise ince hava kabarcıklarının oluşmasını engellemektir. Bu ince hava kabarcıkları balıkların yüzgeçleri ve derisine yapışmasından (baloncuk hastalığı) kaynaklı hastalıklara veya ani ölümlere sebebiyet verir.


Balıkara doping:

Markası farketmez. Alacağınız suya damlatılan balık vitaminlerini balıklarınıza 2-3 günde bir yemlerine damlatarak yedirirseniz balıklarınızın hastalıklara karşı büyük bir dirence kavuştuğunu görürsünüz. Tubifleks gibi canlı yemler verilmeden 5 daki önce damlatılmalıdır. En kaliteli yemleride kullansanız. Vitamin kullanmanızı tavsiye ederim. Hemde üremede büyük fayda sağlar. Yem alırken az ama çeşitli yem alınız. Tatil yemleri için tatili beklemeyiniz ve akvaryumunuza ayda bir kez suda eriyen tatil yemi atınız. Normal yemlemenize devam ediniz.


Yem nasıl seçilir.

Yem alırken mutlaka ama mutlaka yemlerinizin arkasındaki yazılara bakınız. Mümkün olan en az yağ oranına sahip protein değeri yüksek yemleri tercih ediniz. Poşette ne olduğu belirsiz yemleri almamaya özen gösteriniz. Aldığınız yemin bir kısmını ayırınız haftalık yedirebilecğiniz kadarını, geri kalan yeminizi buz dolabında saklayınız. Yemleriniz taze kalacaktır.


Sağlıklı Balıklar İçin.

Yeni kurulmuş akvaryum sahipleri bu yazıdakileri yapmaları için en az bir ay beklemeliler.
Balıklarınız mutlaka 15 günde bir gün aç bırakınız. Balıklarınızın tercihine göre ister haşlayarak ister kurutarak ertesi günü damarları çıkartılmış ıspanak veya marul yediriniz.


Yeni kurulan akvaryumda.

Kesinlike ilaç kullanmayınız ilk 15 gün çöpçü ve vatoz almayınız. Açlıktan ölecektir. Klor gidermesini karbonla ve bol havalandırmayla yapınız. Akvaryumun üstü yarım açık olsun.

Valla uykum geldi. Saat 2:35 iyi geceler...




 



Beğenenler: [T]196704,Emreyoldaş[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iyeni30Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 18
iyeni30Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 22:17
Faydalı bilgiler. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih88Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 220
fatih88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 16:52
Teşekkürler bilgiler için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelahattinYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 51
SelahattinYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 01:52
İnce detaylı bilgiler için teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir