pH değeri düşmüyor


onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2007 12:47
[quote]Şimdi de maden suyu denedim ama suyun pH derecesini düşüremiyorum.[/quote]
Maden suyu çok fazla miktarda magnezyum içerir. İçinde çözünmüş olan yüksek miktardaki CO2 ile ilk başta pH'ınızı düşürür, suya karışan CO2 havaya geçince pH yeniden yükselmeye başlar. Magnezyum sayesinde su sertliği artacağı için bu andan itibaren pH'ı düşürmeniz de zorlaşır. Siz en iyisi maden suyu kullanmayın.

[quote]... son olarak iki adet kök koydum. Kökleri koyduktan sonra pH derecesi aşırı yükseldi.[/quote]
Kökler akvaryumunuzda pH'ı yükseltmez, aksine düşürür. pH'a kısa zamanda etki etmezler. Öte yandan pH'ınızı düşürmeyecek olsa bile yükseltmesi pek mümkün değildir. Ölçümlerinizde bir sorun olabilir. Öte yandan elinizdekinin pH testi olduğundan emin olunuz. Sera firmasının onlarca test kiti mevcuttur.

[quote]İyi ama yüksek pH ın bir gecede balıkların tamamını öldürebileceğini duydum(pH Patlaması) Bu doğru değil mi ?[/quote]

Genelde balıklarınız geldiklerinden itibaren ilk 10-15 günü sağ salim çıkartabildilerse ortamın pH'ına uyum sağlamışlar demektir. Genelde pH'a bağlı balık ölümleri pH'ın uygun olmamasından çok, hızla değişmesidir. pH üzerinde eğer deneyimli değilseniz oynama yapmayınız. Sabit olması her zaman en iyisidir. (Aşırı durumlar hariç.)

[quote] Ayrıca ne oranda şeker katmalıyım. 120 lt lik benim akvaryumum... [/quote]
Akvaryuma asla şeker atmayın. Mantarların hızla çoğalmasına sebep olursunuz ki bu da başınıza çok büyük dertler açabilir. Hele köpekbalığı olarak tabir edilen balıklardan besleyen biri olarak mantara çok dikkat etmeniz gerekir. Bu canlılar mantara karşı çok hassaslardır.

[quote=akvarist]0.5 24 saat içinde ideal değişimdir.Bu limiti aşmayın.Suya co2 verebilirsiniz.Ya da satılan kapalı sulardan alabilirsiniz.Üzerinde ph değerleri yazıyor diye hatırlıyorum.[/quote]

Özgür Bey; pH konusunda 0,5'lik dilimlere ayırmak gibi bir şansımız maalesef yoktur. Farklı noktalardaki 0,5'lik dilimlerin arasında dağlar kadar fark olabilir. Örneğin pH'ı 7,0'dan 6,5'e düşürmek için 100 birim H+ iyonu gerekiyorsa 6,5'ten 6,0'a düşürmek için 1000, 6,0'dan 5,5'e düşürmek için 10000 birim iyon gerekir.







encort2007-3-1 12:49:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir