phın yumurtalara etkisi


ultraaskinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 273
ultraaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2009 15:54
Frontosalarımdan uzun süredir yavru almama rağmen bir türlü istediğim verimliliği yakalıyamadım . Şu ana kadarki en iyi oranım 49 yumurtadan 13 yavruydu . Daha fazla yumurta aldıklarımda oldu ancak yavru sayısında artış gözlemlenmedi . Balıkları 2-4. gün aralıklarında kusturuyorum aksi halde kendileri atıyorlar(dişiyi farklı bir akvaryumada ayırdım fakat yine yumurtaları attı ve topladığım 4 yumurtadan 1 yavru alabilmiştim)

Bugün yumurtaları araştırırken discus forumlarınada göz gezdirdim ve yumurtaların mantarlaşmasında PH ın etkilerinden söz ediliyordu.Ben akvaryumumda siyah bakalit(bazaltta olabilir isimlerini karıştırıyorum :S) kullanıyorum , yani midye kırığı gibi suyu sertleştiren bir kum kullanmıyorum . Dolayısıyla suyumun sertliğinin düşük olduğunu düşünüyorum . Sizce sorun su sertliği olabilirmi ?
Not:Balıklarım 3-4 yaşın üzerindedirler , dişiler 15+ ve erkek 25cm kadardır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gökhanyeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 290
gökhanyeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2009 13:42
Frontosalar uygun olmayan yani yetersiz hacim ,su koşulları ve uygun olmayan koloni bireyleri(çok agresif bireyler) sebebi ile yumurtaları atarlar.Öncelikle hangi şartların uygunolmadığını kesinleştirmeniz gerekli.Burada yapılacak tahmin oyunlarıyla bir sonuç olmanız zor.Öncelikle hacim ve dekorun uygunluğunu araştırın.Daha sonra filtrasyonun yeterli olup olmağını.
     PH konusuda çok hassas değil aslında ülkemiz genelinde sular 7,2-7,5  gibi değerler gösteriyor bu değerlerde eğerki koloniniz F0 değilse sorun değildir ama dış filtrenizde yada akvaryumda mercan kırığı kullanmanız yararlı olacaktır.Benim düşüncem yumurta atmasının sebebi PH la alakalı değildir.Yüksek nitrit ve nitrat ph dan daha tehlikelidir.
     Frontosalar yavru açısından 3 yaş sonunda verimliliğe ulaşır,yani daha yeni yeni yumurta tutmayı ve korumayı öğrenirler eğer yavru sayısı için verimlilik gözetiyorsanız 5 yaş ve üzerini beklemelisiniz.
Görüştüğüm frontosa severler ve beslediğim koloniler için kendi tecrubelerim 2,5-3 yaş balıklar ortalama 25-30 keseli yavru alınabiliyor fakat balık 5 ve üzeri yaşlarda ise 80-100 keseli yavru alınabiliyor tabi bu balık boyu ırk saflığı beslenme koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.
gökhanye2009-08-08 13:43:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ultraaskinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 273
ultraaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 09:03
Frontosa gibi dip balıkları için akvaryumlardaki hacimler zaten yetersiz gelicektir , bunun için akvaryuma başka balık ekliyemiyorum zaten . Akvaryumum 100-45-55h ebatlarında ve oldukça işlevsel dekore edilmiş durumda . Su kalitesinin yerinde olduğunu düşünüyorum çünkü dezenli olarak yumurta almaktayım .
 
Benim asıl merak ettiğim  yumutalar neden oluşmuyor  ?
 
Ayrıca eklemek istiyorum . Akvaryumum oval köşeli ive akrilik karışımlı thal akvaryumlardan . Ben bu akvaryumda 2-3 yıl kadar önce yunus besliyordum ve neredeyse yunuslardada aynı sorunu yaşıyordum . Yunuslarda yumurtaların hepsi mantarlaşıyordu , farkl çeşitlerde kuluçka süresi denediysemde başarı yakalıyamadım(ki daha önce sarı prenses üretiyordum) . Yunuslarımdan 1 sefer  yavru aldım ve erkeğim öldü . 20 nin üzerinde çiftleşme ama sadece en sonunkinden yavru alabilmiştim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir