Platilerimde ilginç davranışlar


hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 20:06
Akvaryumumda 1 yetişkin erkek(damızlık) 2 yetişkin dişi ve 2 tanede yetişkin olmayan(damızlık altı denilen) plati var.Balıkların dış görünüşlerinde herhangi fiziksel bir rahatsızlık yok fakat son birkaç gündür davranışları çok değişti.
Olayı kısaca anlatayım;
2 adet yetişkin dişiden birini erkek hamile bıraktı bu olana kadar herşey çok güzeldi harika anlaşıyorlardı.Hamile dişinin karnı iyice şişmeye başlayınca erkek plati yanından ayrılmaz oldu diğer 2 yetişkin olmayan dişi hamile dişi ve erkek hala çok iyi anlaşıyorlar fakat erkek hamile olmayan diğer yetişkin dişiye sürekli saldırıyor ve kovalıyor.Çiftleşme isteğimi bilemiyorum ama sürekli ısırma değilde gövdesiyle ona doğru hızlı hızlı yüzüp çarpmaya çalışıyor ve kovaladığı dişiyi çok kötü strese soktu.
Şimdi bunun neresi ilginç çiftleşmek istiyor diyebilirsiniz fakat esas kısım burası,strese sokulan diğer dişi çok kötü dışlandı, gruba asla yaklaşamıyor erkek yaklaştırmıyor ve hamile olan dişi eğer ona yaklaşırsa direk saldırıyor fakat akvaryumdaki hamile dişi dışındaki hiçbir balığa saldırmıyor!
Ben bir anlam veremedim platilerin eş tutmayan balıklar olduğunu sanırdım bunu açıklayabilecek biri var mı?
Strese sokulan dişinin yanlızca hamile dişiye(erkeğin koruduğu) saldırması ve erkeğin sadece yetişkin dişiyi dışlaması ne tür bir davranıştır?


Düzeltme yapıyorum erkeğin sürekli saldırdığı dişinin sol tarafındaki pulların bir kısmı çok kötü kalkmış ve yaralanmış ya kaçarken bir yere çarptı yada erkek vura vura yaptı. hemkelhemfodul2011-11-02 21:40:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzayÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2011
İl: Kütahya
Mesaj: 639
oguzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 13:21
Benimde aynı şekilde olan balıklarım var. Size önerim balıkların saklanabilecekleri kaçabilecekleri yerler yapmanız bu şekilde sorunsuzca yaşıyorlar. Birde yemlerine vitamin verin bu dirençlerini artırır. Suya da aquatan uygularsanız mukoza tabakasını korumuş olursunuz ve stresi azaltır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir