Protomelas cf. Taeniolatus


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 19:36

ADI: Protomelas cf. Taeniolatus ( Kırmızı imparatoriçe)

DOĞAL YAŞAM ALANI: Yalnızca Senga körfezindeki Namalence adasında bulunur. Bu adadaki kumluk ve kayalıkların bir arada olduğu kısımlarda, içi kum dolu kayaların arasında yaşarlar. Bulundukları sığ sularda en fazla derinlik 6 metredir.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 12,5 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Hobiye yeni başlayanlar için çok uygun bir türdür. Kayaların mağara ve tünel oluşturacak şekilde yerleştirildiği 200 litreden küçük olmayan tanklarda beslenmelidir. Mbuna grubundaki çok saldırgan türlerle bir arada beslenmemelidir.

BESLENME DÜZENİ: Kumların ve kayaların arasındaki omurgasızlarla beslenirler. Akvaryum ortamında pul ve granül yemler, dondurulmuş veya kurutulmuş planktonlar ve dondurulmuş yemlerle beslenebilirler.

ÜREME: Bir veya iki erkeğin yanına birkaç dişi olacak şekilde beslenmesi önerilir. Çiftleşme, dişi tüpçük çıkarttığında başlar. Çiftleşmiş dişi ise bulunduğu yerde durmaya devam eder. Anlaşılan o ki erkeğin saldırganlığından rahatsız olmamaktadır. Yeni doğan yavrular canlı artemia ve öğütülmüş kuru yem ile beslenebilirler.



Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir