ps deki köpük


hc77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 90
hc77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2007 02:12
   Herkese merhabalar24 saat önce kurduğum akvaryumumda pc mi çalıştırmayı başardım.Kurduktan 15 saat sonra köpük taşırma hunisi yarısına kadar açık kahverengi renkli bir sıvı ile dolmuştu ve onu boşaltarak temizledim.Ancak10 saattir çalışan ps mde köpükler taşırma hunisi seviyesine ulaşmıyor ve taşmıyor.Ayarınıda değiştirmedim.Bu bir sorun mudur acaba?Yoksa su temiz,yeni ve içerisinde henüz canlı bulunmamasından olabilir mi?
   Bir de pc nin çırpıcı motoruna giden hava hortumunun bağlı bulunduğu aparattan çok ses geliyor.Deliği çok kısa bir süre tıkadığımda hiç ses gelmediğini gözlemliyorum.Bu sesi kesmemim bir yolu olabilir mi?
   Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perculaÇevrim Dışı

[B]2424,2[/B]
Kayıt: 22/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2245
perculaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2007 03:16
Hakan Bey konularınızı aynı başlık altında sorsanız ? Aşağıda açtığınız sadece PS ile ilgili bu dahil 3 başlık var. Bu sayede her seferinde size akvaryum ve canlı, kurulum detayı sormayız.

Ama madem sordunuz ? Cevap vermek için gereken bilgileride yazmayı unutuyorsunuz.

Sistemde canlı veya canlı kaya varmı ? Canlı kaya varsa ne zaman eklendi ?
PS in markası nerdir ? Kullanım talimatına uygun mu çalıştırıyorsunuz ?
Tuzluluk doğru seviyede mi ? Eğer düşükse yada sürekli değişiyorsa PS' e sürekli ayar yapılması gerekir. Protein skimmer lar çalıştıkça doğru ayarları buluyorlar, eğer yeni ise biraz zamana ihtiyacı var.


Onun dışında tahmince kayaları yeni eklediyseniz ilk koyduğunuzda PS bir süre sulu bir şekilde topladı. Toplama kabını yıkadığınızda PS bir süre toplama yapmaz. Bu süre PS marka ve modeline, akvaryuma göre değişkenlik gösterebilir. Ps ayarı için basit bir altın kural söylüyeyim. Eğer üreticinin verdiği su seviyesinde ps iniz çalışıyorsa. Köpüklerin patlama noktasını toplama kabının başlangıç noktası seviyesine ayarlarsanız, bir süre sonra toplamaya başlayacaktır. ( genelde bu her ps te tutar. ) Bir süre kurcaladıktan sonra zaten eliniz bu ayarları yapmaya alışacak. Motora giren havayı kestiğinizde ses kesilir fakat hava girmediği için toplama görevini yapamaz. Buraya satılan silencer ( ses kesici ) parçalar var. Birileri şırıngadan yapmıştı bulursam resim eklerim. Tamamen sessiz çalışan PS maalesef yok her zaman ya hava emiş sesi yada hafif bir motor inlemesi oluyor.

Saygılarımla

Bunlarda sadece PS ile açtığınız konular.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=126887

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=126806
percula2007-10-02 03:19:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hc77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 90
hc77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2007 04:37
  Öncelikle teşekkür ederim.Soru ve yeni konuları sorun yaşadıkça araştırdığım için birden fazla başlık oluştu.
  Akvaryum 110*50*60*  canlı ve canlı kaya yok,pc aqua macro as 150p askı pc nin kullanma kılavuzu yok:bu sebepten doğru monte edip edemediğimi söyleyemem,tuzluluk 1019-1020 arası ve evet tuzluluğu 1017  den bu seviyeye pc yi temizledikten sonra çıkarttım.silencer ve şırınga modelini görebilirsem sevinirim.
  Birde forumda bir akvaryumda benim pc min aynısının takılı olduğu bir resim gördüm.pc nin motoru suya paralel takılı idi.Yani su emme kısmı aşağıya doğru bakıyordu.Ben ise su emme kısmını suya paralel yani cama doğru verdim.Acaba doğru olan hangisidir?
  Saygılar.Tekrar teşekkürler...
hc772007-10-02 23:00:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir