Pul dökülmesi ve renk koyulaşması


krmuykÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 23
krmuykÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 19:32
Fotoğraf: 


Canlıdaki Belirtiler:halsizlik,gözlerde kararma,renk koyuluğu,pul dökülmesi.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: maci imparator,kelebek botia , macracanta,vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış filtre tetra ex700

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 



Merhabalar. Akvaryumu yaklaşık 2 hafta önce aldım. Silis kum kullanıyorum,ilk olarak kumu koymadan önce yıkamadım. Akvaryuma su koyduktan sonra su çok bulandığı için suyu ve kumu tamamıyle tahliye ettim. Kumu sıcak suyla baya yıkadım ve sıcak suyun içerisinde 1 gün bıraktım,Sonra tekrardan akvaryuma koyup su doldurdum. Su şartlarını ayarladıktan sonra balıklarımı koydum. Su yine bulanıktı,internetten  bulanıklık giderici hopar taş aldım,filtrenin en alt kısmına(seramikleri çıkartarak) koydum. Karbon yerine bulaşık süngerini ufak ufak keserek yerleştirdim. Sonuç resimde gördüğünüz gibi hala aynı ve bir balığım yine resimde gördüğünüz gibi hasta durumda. Pul dökülmesi,su yüzeyinde yan yatma,renk koyuluğu gibi belirtiler var. Bana balığın hastalığı ve suyun bulanıklığı konunda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ne yapmam lazım? Teşekkürler.





krmuyk2014-05-15 19:38:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByFatihÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 9
ByFatihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 20:02
Kerem bey ben hala balıkları almadım sorunsuz bir kurulum yapmak için sabrediyorum.Benim de akvaryumum kum ne kadar çökse de halen beyaz bir sis bulutu gibi birşey vardı.Bu nedenle kumu tekrar yıkadım.Acaba akvaryumun tabanına(kuma)elinizi sürttüğünüzde kumdan sis bulutu çıkıyor mu?Bence karantina tankınız varsa canlıları oraya alın ve akvaryumu bir gözden geçirin derim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

krmuykÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 23
krmuykÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 21:12
Fatih bey kurulumdan önce baya uğraştım ve oldukça zaman geçti o bakımdan balıkları koydum, maalesef tortu olayını gideremedim. kuzenim uzun zamandır bu işle uğraşıyor,suyun tam anlamıyla oturması bir ay'ı bulur dedi. ama balıklar bu şekilde hastalanacaksa ve kayıp yaşayacaksam,kumu üşenmeden değiştiririm. Maalesef karantina tankım yok, ne yapacağımı düşünmeye başladım. Çünkü balıkların yaşayacağı şartları oluşturmak yine zaman alacak..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir