Ramireziler sağlıklı mı?


patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 14:47
Selamlar, uzun süredir akvaryumumda bulunan tetra türlerini sorunsuz barındırabilmekten cesaret alarak iki adet Ramirezi edindim. Ramirezileri aldığım akvaryumda sağlıksız olduğunu düşündüklerimde vardı; ama aralarından kuyruk ve yüzgeçlerinde benek, yırtık vs. olmayan, diri görünen ikisini seçtim.
Forumda Ramirezilerin hassas türler olduğunu okuduğumdan, balıklara ilaç uygulamadan bir gün bekleyip akvaryuma ekledim. Balıkların biri çok hızlı ortama uyum sağlarken, biri çekingen tavırlar sergiliyordu; çoğu zaman akvaryumda bulmakta zorlanıyordum. Hatta ilk günün sabahında uzun süre göremeyince öldüğünü düşündüm. Sonradan ortaya çıkınca yüzgeç ve kuyruğunda beyaz benek hastalığında olduğu gibi benekler olduğunu fark ettim. Akvaryumda daha önce beyaz benek vakası yaşanmadığı için şaşırdım aslında, eğer beyaz benekse akvaryumcudan taşımış olabileceğini düşünüyorum. Balığı yakalamaya çalışıp ortalığı dağıtmaktan ve bütün balıkları strese sokmaktansa Ektozon kullanarak şansımı denemek istedim. Sabahına benekler yoktu balıkta, diğer balıklarda da gözlemlediğim kadarıyla beyaz benek yok; sanırım(umarım) o beyaz noktalar başka bir parazitti ve Ektozon üzerinde etkili oldu.
Şimdi sizden ricam eklediğim videoda görünebildiği kadarıyla iki Ramirezinin sağlığı konusunda fikrinizi söylemeniz ve eğer bir sorun tespit ettiyseniz önerilerinizi belirtmenizdir. Videoda genelde arka planda kalan kameradan kaçan sağlığından şüphe duyduğum balık. Bu türleri ilk defa beslediğim için deneyimim yok, diğer türlerde nispeten balık henüz kötüleşmeden birşeyler sezip önleyici tedaviler uygulayabiliyorum; bu nedenle yardımınıza ihtiyacım var.
Konuyu bilerek hastalıklar bölümüne açmadım, çünkü yaptığım aramalarda Ramirezilerle ilgili sorulara tatminkar cevaplar verilmemiş, birçoğuna hiç cevap verilmemiş. Bu bölümde daha dikkat çekici olabileceğini düşündüm. İlgili olanlara şimdiden teşekkür ederim.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AIa_GCE2pBA&feature=share&list=UUVQ0-MR6XfL6gIyGk8LpmQQ[/[/VID]
Balıklara ait elimdeki imkanla çekebildiğim en net fotoğrafları da ekliyorum.






patrickstar2014-02-26 15:40:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhat33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 909
ferhat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 15:45
Maşallah bence çok güzeller akvaryumda da yok yok bayağı kalabalıkmış. Akvaryumda küp çömlek tarzı şeyler varsa zaten saklanacakları yada yer tutacakları (baskınlık için) alanlar iyi olur. Cenk Bildir2014-02-26 22:14:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 17:39
Teşekkür ederim, kalabalık konusunda haklısınız; yakında çözülecek inşallah.
İkinci ve üçüncü resimlerde dikkatli bakarsanız bahsettiğim benekleri görebilirsiniz. Şu anda benekler yok, ektozon kullanınca geçti; ama balık videoda da görüldüğü gibi diğerine göre ürkek ve daha az hareketli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 16:18
Maalesef korktuğum başıma geldi, durgun olan balığın kafa bölgesinde mantar tabakası oluşmaya başladı. Balığı sürekli ilaçlı suda tutmamak için yoğun banyo şeklinde mantar tedavisine başladım, tetralarda daha önce işe yaramıştı; ama ramirezi konusunda bir deneyimim yok.
Yazmadan da geçemeyeceğim, bu türü besleyenler arasında pek çok deneyimli kişinin olduğunu görmeme rağmen hem hastalıklar bölümünde hem de bu bölümde yeterli paylaşımın olmaması da üzücü. Herhalde bu deneyimli kişilerde bir zamanlar yeni balık aldıklarında benzer tereddütleri deneyim etmişlerdir ve olumlu yada olumsuz bir sonuca varmışlardır. Tabii ki kimse her konuya cevap vermek durumunda değil; ama o kadar kişi arasından bir bilen çıkar diye düşünüyor insan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir