Rasbora Ve Hangar Kadar Büyük Ağzı


bluefanclubÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2010
İl: Konya
Mesaj: 101
bluefanclubÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2015 08:05
Merhaba arkadaşlar.

Uzun süredir Neon-Titeya-Rasbora akvaryumumda kiraz karides beslemekteyim ve sayıları her geçen gün artıyor.

Bol bol java moss ve saklanacak yerleri var. Neonlar en ufak karidesleri bile zıpladıkları için yiyemiyorlar. Fakat geçen gördüğüm hadise beni çok korkuttu.

Bir rasbora neredeyse kendi kadar 1.5 aylık kirazımı tek hamlede ısırdı. Yarısı ağzının dışında kalan karidesi inatla uğraşarak yedi.
Hayretler içerisinde kaldım. Titeya ve rasboramı akvaryumdan çıkarayım mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AEfeÇevrim Dışı

[B]15113,3[/B]
Kayıt: 22/12/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 429
AEfeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2016 12:35
Benim akvaryumumda da rasboralar var. Ek olarak black neon tetra, kalem balığı, pigme çöpçü ve otocinclus var. Karideslerimle (amano, sakura, mavi melek, kaplan, blue bolt) gayet iyi geçiniyorlar. Bir kaç gün önce akvaryumuma büyük bir hata yapıp 2 adet Kribensis ekledim. İlk 2 gün uslu uslu dolaşıyorlardı akvaryumda. 3. gün akvaryumda karides ölüleri görmeye başladım. Sonra iki Kribensisi'min 3 santim boyundaki Amano karidesimi parçalayışını gördüm. Akvaryumdaki karidesleri resmen katlettiler. Karidesler korkudan akvaryumun kenarlarına tırmandı. Sansar gibiler yemeseler bile öldürüp akvaryumun bir köşesinde bırakıyorlar. Yakalayıp akvaryumdan çıkarana kadar canım çıktı, bitkileri sökmek zorunda kaldım.

Mavi melekler ve kaplan karidesler aldığımda yaklaşık 1 cm civarındaydılar. Rasboralarda, tetralara dönüp bakmadı bile. Ama Kribensisler hepsini öldürdü muhtemelen.[:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir