Red rainbow kasanga ve red rainbow kawimba arasındaki fark


YahyaBarbarosÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 357
YahyaBarbarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2011 22:34

Arkadaşlar bu iki bide katalambayı sayarsak aralarındaki fark nasıl oluyo hepsi tek bi tür deilmi?hadi diğelim ayrı cifleşmiş olsalar yavruları melezmi yoksa babamı veya ananın geninimi alırlar?



Bunları sormamın sebebi ise herkes bişey diyo ama bunların hepsi red rainbowdur tek türdür,sadece yakalandıkları yerlerin ismleri ve ticari maksat oluşundan aynen ilangiye yellow,ikolaya kayser isimleri taktıkları gibi bunlarada böyle isim takmaktadırlar şişirme yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2011 00:03
Yahya bey, bu konu daha öncede açılmıştı. Kasanga ile Kambwimba ayrı balıklardır. İki balığa da canlı gözle bakarsınız anlarsınız zaten. Kambwimba'nın Renkleri daha net ve keskin renklerdir. Artı suratında ilangi gibi maske yapar. Katalamba da bunlardan farklı bir türdür. Şimdi yukarıda dediğiniz tezi savunursak, tanganyika gölünde bütün türler, yanyana koylardan zincirleme şeklinde çıkmaktadır. Türler bulunduklara yerlere göre görünüş bakımından değişiklikler gösterir. Örnek; Kasakalawe ile Mbita, açın bakın. Bunlarda yanyana koylardır. Fakat balıkların renklerindeki tonlar farklılık gösterir. Kambwimbadaki olay, İlangiyle, ikola daki gibi ticari amaç gütmemektedir. Artı tropheus'larda Redrainbow diye bilimsel olarak açıklanmış bir sınıf yoktur. İşte bu red rainbow olayı ticari bir amaçtır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir