red tail & shovelnose hibrit gördüm


myıldız81Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1926
myıldız81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 08:28
Selamlar;
 
İstanbul-Bayrampaşa Forum İstanbul içinde yer alan Arkadaş Pet Shop'ta
Red tail & shovelnose hibriti kedi balığı gördüm.....
myıldız812011-03-26 08:28:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cehreÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 4
cehreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 02:24
merhaba arkadaslar bosalan 90 lt lık akvaryumuma cabuk buyuyen bır balık oldugunu bıldıgım ıcın tek bır adet kedı balıgı almak ıstedım aldıgım balık tam olarak bu http://www.resimbul.com/sonuc/kedi/kedi-baligi-akvaryum/kedi-baligi-akvaryum-a065bc.png sorum acaba bunun kedı balıgının hangı turu oldugunu bılen arkadasımız varmı forumda red tail mı ? gece olunca canavara donusen turdenmı buda eger uysal bır turuyse yanına baska tur balıkta koymak ıstıyorum yanıtlarınız ıcın sımdıden tesekkurler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖKÜZBURAKÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 47
ÖKÜZBURAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2015 09:36
Latince Adı: Epalzeorhynchos frenatus

Habitatı ve Anavatanı: Güney Doğu Asya

Beslenme Biçimi: Etçil - Otçul

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha ince olur ve anal yüzgeçleri siyah bir kenarla biterken dişilerde tam tersidir.

Yüzme Seviyesi: Dip ve orta

Üreme: Yumurta dökerek

Sıcaklık: 22-26 C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt

Su Sertliği: 10-15

pH: 6,5-7,5

Genel Yorum: Frenatuslarda Labiolar gibi Cyprinidae familyasının üyeleridir. Labiolarlar yakın akraba olarak bilinirler. Tropik balık akvaryumlarında Labiolara göre daha ılımlı bir şekilde yaşarlar fakat büyüdükçe yine labiolar gibi saldırganlık oranları artar bu yüzden karma akvaryumlarda beslenmeleri tavsiye edilmez. Akvaryum camında ve dekorunda oluşan yosunları ve algleri tüketirler. Aynı zamanda doğla ortamlarında da minik su canlılarını tükettikleri bilinir. Üremeleri de Labiolarla aynı seyri gösterir, genellikle kış mevsiminde suyun sıcaklığının düşüp akıntının arttığı dönemlerdir. Bu dönemde fıskiye şeklinde su çıkışları bulunan veya şelale filtre kullanımı üremeyi olumlu etkiler. Yumurtalarını ağaç köklerinin içindeki kovuklara bırakmayı tercih ederler. Aynı akvaryumda bölge koruma kavgaları yaşanabilir, balıkların rahat edeceği dekorasyon çoğaltılmazsa sorunlar artabilir. Saklanmak için Mango kökleri veya kayalardan oluşturulan mağara veya kovuklara ihtiyaç duyarlar.


Uzakdoğu kökenli olan botia'lar akvaryumlarımıza renk katabilecek güzel türlerden biridir. Ancak sürü balığı oldukları için akvaryumda da sürü halinde (4-5 tane) olurlarsa doğal hareketlerini sergilerler. Tek olarak beslendikleri zaman ise sadece saklanır ve geceleri ortaya çıkarlar. Çıktıkları zaman da hemen beslenmeye başlarlar. Eğer akvaryumunuzda salyangoz problemi varsa botiaları akvaryuma koyduğunuz andan itibaren çok kısa bir süre içinde bu probleminizin kalmadığını görürsünüz. Ancak salyangozlar bittiği zaman botianın çok hızlı bir yavru toplayıcı olduğunu da unutmamanız gerekir. Bunu engellemek için akvaryumunuza 4-5 adet misket atmanız yeterli olacaktır. Botia misketleri salyangoz sandığı için yavru toplamak yerine misketi kırmaya çalışmakla uğraşacaktır. Geceleri karanlıkta akvaryumunuza yaklaştığınız zaman botianın salyangozları kırarken çıkardığı sesleri çok rahat duyabilirsiniz. Botiaları elinize almamaya özellikle dikkat edin. Eğer mecburen almanız gerekirse (tedavi için almış olduğunuz kaptan dışarı sıçrayarak yere düşmesi gibi durumlarda) iki kere düşünün ve başka bir yol bulmaya çalışın. Yoksa balığın jilet gibi keskin dişini bir anda etinizde hissedebilirsiniz (akvaryumumdaki kırmızı kuyruklu mavi botialarda tecrübe ile sabittir).

Tür özellikle beyaz benek hastalığına karşı hassastır. Bu bakımdan beyaz beneğe karşı dikkatli olunmalıdır. Botialar özellikle birbirleri ile dans etmedikleri zamanlarda saklanacak yerler ararlar. Bunun için akvaryumunuzda kovuklar olmalıdır.

Eşey ayrımı net olarak bilinmemektedir. Üretimleri akvaryumlarda pek mümkün olmamakla birlikte zaman zaman şans eseri üretenler vardır.

Alıntı....

Ama bana sorarsan bakılacak balık değil. 90 lt için pek alternatifin yok kedi balığı olarak. bu da kedi balığı değil zaten.D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir