Reeflowers Backteria Feeder


TigeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1689
TigeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2016 20:39
Bakteri kulturu ve bakteria feeder ekledim arti olarak sump gozune lav kirigi ekledim aksamki ogunlerini sarimsakli yediler gerisi Allah'in takdiri:)

+1: [T]164246,renoibo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Semih1988Çevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 35
Semih1988Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2017 06:36
Kıvamının seraya göre daha yoğun fiyatınında daha uygun oluşundan dolayı İlk kurulum yapacağım akvaryumum için düşündüğüm bu ürünü (bacteria feeder'ın) Nitrivec ile benzer olup olmadığını '' Facebook sayfalarından kendilerine sordum Bakteri kültürü biliyordum bende Sağolsunlar .. epey açıkladılar.. net değil gibi cevapları..

Merhaba, doğrudur ürün bir bakteri kültürü değil, bakteri besleyicidir. Biz de ürün açıklamalarında kültür özelliğinden değil, besin özelliğinden bahsediyoruz. Ürünle ilgili açıklama isteyenlere de aynı şekilde açıklıyoruz. Ancak genellikle konuşma arasında karşı taraf ürüne basitçe bakteri kültürü diyebildiği için bizim de düzeltme ihtiyacı duymadığımız veya gözümüzden kaçabildiği zamanlar oluyor. Sizinle yazışmamızda da bakteri kültürü ürününüzden aldım demişsiniz, haklısınız. Ancak ürün kullanım amacı bakımından kültür ile aynıdır. İşlev bakımından ise kültüre oldukça yakındır. En önemli farkı yeterli bakteri oluşumunun kültüre göre daha yavaş meydana gelmesidir. Ancak hiç bakteri ürünü (kültür veya besin) kullanılmadan kurulan tanklara göre oldukça etkilidir. Saygılarımızla,

1 Hafta kadar dinlendirilmiş su ile ilk kurulum yapmak istediğimde ürünü kullanma sonucu balık ne zaman eklenebilir )serada 4-24 saat içerisinde)

Bu durum aslında sisteme göre oldukça değişiklik gösterebilir. Filtrasyonun gücü ve özelliği, taban malzemesi, beslenecek türler, su değişim miktar ve sıklığı vb. bu sürece belirgin şekilde etki eder. Ürünle birlikte ortalama 2-3 haftalık bir peryodu geçirmeniz; belki ilk hafta sonrası çok az sayıda bir iki dayanıklı balık türü ile başlamanız uygun olur. Bu konuda en doğru ve net uygulama amonyak/amonyum (NH3/NH4) ve nitrit (NO2) testleri edinip haftada bir test yaparak her iki bileşiğin de suda zehirli olmayacak seviyelerde (bu seviyeler ilgili testlerin skalalarında verilmiştir) azaldığını görene kadar fazla balık eklemesi yapmamaktır. Saygılarımızla,








[EDIT]Semih1988,2017-03-18 06:44:57[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir