Ryukin Yüzgeçleri Kısma


MelangeeÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2008
Mesaj: 39
MelangeeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 21:02
Ryukin Japon balığım bugüne kadar çok sağlıklıydı. Bugün işten geldiğimde sırt yüzgeç ve alt yüzgeçlerinin sürekli kısık olduğunu gördüm. Ayrıca uzun süre hareketsi su yüzeyinde bekliyor. Sonra arasıra bir iki tur atıp yine bekliyor. Ayrıca yüzgeçleri kısık olduğu için mi öyle geldi bilmiyorum ama sanki biraz kambur gibi duruyor. Sizce bu hastalık nedir? Ne yapabilirim?
En son 4 gün önce %20 su değişimi yaptım. En son filtre temizliğini 10 gün önce yaptım. Akvaryum 35 lt. ve 3 japon var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZıMBıRTıÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 89
ZıMBıRTıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 21:33

İyi akşamlar Ersoy Bey;

Öncelikle geçmiş olsun. Balıklar arasıra böyle durgunlaşabiliyorlar, akvaryumunuzda akıntı çok fazla ise yorulmuşda olabilirler.
Ancak bu belirtiler çok daha tehlikeli bir durum olan iç parazitinde  habercisidir. Durgunluk, su üstünde yada dibde sabit kalma, özellikle kambur durma, balığınızı iyi bir gözlem altına almanız gerekiyor.
Artı olarak dikkat etmeniz gereken hususlar dışkısı ip şeklinde uzun ve hava kabarcıkları varmı ve balığın iştahında herhangi bir kesilme, karın bölgesinde çöküklük varmı?
Basit bir durgunlukta olabilir, iç parazitte  yada bilmediğim hatırlayamadığım bir hastalıkta, ancak ben burada kendi şahsi kanaatimi söyledim. Lütfen daha uzman üyelerimizden gelebilecek yorumları bekleyiniz.Tedavi süreci için ise hastalığın tam tesbitinden sonra başlayınız, Allah korusun normal bi yorgunluk vitaminsizlik durgunluktur, iç parazit diye antibiyotik tedavisine başlarsınız balık zaten hassas bir dönemde, kaybetme riski olur. Ama bu arada boş durmayıp bu iç parazit falan konularına bir göz atınız.
 
Çok geçmiş olsun.
Saygılar!
ZıMBıRTı2008-06-16 21:39:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MelangeeÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2008
Mesaj: 39
MelangeeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2008 08:37
Arkadaşlar hasta balığımı dün akşam incelediğimde kuyruk ve yüzgeçlerinin dilim dilim ayrıldığını gördüm. En son 2 gün önce %25 su değişimi yaptım ve sıcaklık 28 derece. Başka ne yapabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir