Saf Irklar İçin Birlik Olmalıyız


HunterÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2008
İl: Aksaray
Mesaj: 319
HunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 10:32

Değerli Arkadaşlar,

 
Yaklaşık olarak 3 ay önce başladım, gittiğim akvaryumcu ne derse ona inandım, ama para için yapılan şeylerin ne kadar yanlış olduğunun farkına forum sayesinde vardım.
 
Aldığım Sarı Prenseslerin üzeirnde siyah lekeler vardı. Acemiliğime geldi ve böyle bir hata yaptım. Şimdi ise akvaryumcuları gezerek aralarda çok nadiren çıkan saf renkleri satın alarak bu hatamdan geri dönmeye çalışıyorum.
 
Biliyorum bir çok akvarist benim durumuma düşmüştür. Bu konuyu açmamın nedeni ise yeni arkadaşların bu hataya düşmemesi ve piyasadaki balık kalitesinin yani saf ırkların artmasıdır. 
 
Arkadaşlar, akvaryumcudan balık alırken saf ırkları seçmeye çalışalım. Ve akvaryumcuyada şikayetimizi dile getirelim. Bu tür balıkları almayalım. Onlarda zamanla satılmayan karma ırk balığı getirmeyeceklerdir. bu belki büyük şehirler için sorun değildir ama küçük şehirdeki akvaristler bu dertten muzdariptir.Akvaryumcularda düzgün balık bulamıyoruz. Bunu için diğer forumlarlada iş birliği yapabilir kampanyalar başlatabiliriz.
 
Sizlerinde bu konuda fikirlerini bekliyorum. Kaliteyi arttıracak olan bizleriz bunu unutmayalım...
 
Saygılar.
Hunter2008-10-24 11:43:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 10:43
Siz piyasada gerçekten de saf ırk bulup bu ırlarıda üretebilceğinize inanıyormusunuz.Bence yapamazsınız.Az önce bir konu açmışsınız o kilitlenmiş.Buda paylaşım denen şeyden içermediği için kapanır.Açıkçası söyliyim biz okadar geri kalmış bir  ülkeyiz ki değil saf ırkı üretmeyi saf ırkı bulamayız bile.Gene gidersiniz alvaryucuya bi güzel sizi kandırır.Yani etraf dolandırıcı kaynıyor.Bırakın siz bu işleri.
Bu arada büyük geçmiş olsun eskiden akvaryumcular sizi epey kandırmışlar galiba.
Laxos2008-10-24 10:43:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memiliaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2008
İl: Hatay
Mesaj: 93
memiliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 10:54
 Selam Kemal bey bir akvaryumcunun bilinçli bir akvaristten çok fazla para kazanacağını sanmıyorum. Çoğu akvaryumcunun hedef kitlesi çocuklar ve yeni başlayanlardır. Yani demem o ki, Ahmet almazsa Mehmet alıyor kırma olması bilmeyen adamında pek umrunda olmuyor. Bence rengi görünüşü güzel olsa yeterli bilmeyene göre.
 Duyarsız bir akvaryumcuyada istediğiniz kadar tepki verseniz bi işe yaramaz bence çünkü adam ondan daha tatlı para kazanıyor.
 Şöyle bir örnek verecek olursak: Kaçımız ilk akvaryuma merak sarıpta balık almaya gittiğimizde akvaryumcunun 'kardeş sen bunu hangi akvaryumda besleyeceksin!' veya o balık küçük akvaryumda yaşamaz diyen oldumu? malesef ben fanusta melek beslemeye çalıştığımı hatırlıyorum.Cinnet
 Şunuda belirtmeliyimki: müşterisini çok düşünen duyarlı akvaryumcularlada geçte olsa tanıştım. Yani herkes aynı değil, burada sözüm %100 işi ticarete dökmüş olan akvaryumcular içindir. Saygılar.
memilia2008-10-24 10:56:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 11:34

 Bilinçli insanlar internet sayesinde bir çok bilgiye istediği anda ulaşabiliyor bizlerde akvaryum.com sayesinde bir çok şeyi tartışarak, sorarak, bir kişinin değil onlarca tecrübe sahibi insanın birikimlerinden faydalanarak öğrendik. Ben şahsen hiç discus beslemedim, ama beslemeye karar verdiğimde de alacak olduğum akvaryumcu beni kandıramıyacak, çünkü bilinçlendim okuyarak forumlarda paylaşarak, sorarak öğrendim nasıl bir akvaryumda yaşarlar, ne yerler, beslenilecek suyunun özellikleri nasıl olmalı, bunun gibi bir çok bilmem gereken şeyi öğrendim. Dediğiniz gibi çok kandırıldık, sadece akvaryumcular değil, hayatın her alanında, her alışverişte. Genellikle ürünü alırken satıcıya sorarız nasıl, nedir, iyimidir diye hiç bir satıcıda malı kötü olsada, alma kardeş bu iyi değil demez, (istisnalar hariç). Bunun için herkes önce almak istediği şeyi bilecek ,ona göre araştıracak ve öğrenecek. Yoksa tabiri caizse Eşşek olana semer vuran çok olur. Bilinçli olalım ki aldanmayalım. Bu arada bizlere bu kadar geniş bilgiyi, soru sorma, tartışma, cevap verme imkanını sunan akvaryum.com a'da teşekür ederim...

bbirkank2008-10-26 00:54:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HunterÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2008
İl: Aksaray
Mesaj: 319
HunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 11:49
[QUOTE=bbirkank]

 Bilinçli insanlar internet sayesinde bir çok bilgiye istediği anda ulaşabiliyor bizlerde akvaryum.com sayesinde bir çok şeyi tartışarak, sorarak, bir kişinin değil onlarca tecrübe sahibi insanın birikimlerinden faydalanarak öğrendik. Ben şahsen hiç discus beslemedim, am beslemeye karar verdiğimde de alacak olduğum akvaryumcu beni kandıramıyacak, çünkü bilinçlendim okuyarak forumlarda paylaşarak, sorarak öğrendim nasıl bir akvaryumda yaşarlar, ne yerler, beslenilecek suyunun özellikleri nasıl olmalı, bunun gibi bir çok bilmem gereken şeyi öğrendim. Dediğiniz gibi çok kandırıldık, sadece akvaryumcular değil, hayatın her alanında, her alışverişte. Genellikle ürünü alırken satıcıya sorarız nasıl, nedir, iyimidir diye hiç bir satıcıda malı kötü olsada, alma kardeş bu iyi değil demez, (istisnalar hariç). Bunun için herkes önce almak istediği şeyi bilecek ,ona göre araştıracak ve öğrenecek. Yoksa tabiri caizse Eşşek olana semer vuran çok olur. Bilinçli olalım ki aldanmayalım. Bu arada bizlere bu kadar geniş bilgiyi, soru sorma, tartışma, cevap verme imkanını sunan akvaryum.com a'da teşekür ederim...

[/QUOTE]
 
Benim anlatmaya çalıştığım şey sadece bu değil. Ben ve benim gibiler bilinçlide olsa bilgilide olsa almak istediği balığı bulamıyor.  
 
Ayrıca bu işin insani boyutuda bu değilmidir. En azından balıkların değişimini engelleriz. Bunun için yanlış düşünüyor olailirim. Ama bunu ben yapmaya çalışacağım ve piyasaya bu tür balık dağıtmayacağım. bu akvaryum kültürünün geleceği için önemlidir.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir