Sajica yaralanmasi ve tedavisi


TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 00:17
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
TİGER ASTRONOT,ALBİNOASTRONOT,GREENTERROR,3 SAJİCA VE 2 GOLD 1 CÜCE OLMAK UZERE 3 VATOZ
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
27DERECE
Filitrasyon:
SUNSUN FW-202 VE ATMAN F306 İÇ FİLTRE
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
SADECE SU DEGİSİMİNDEN SONRA 200ML MADEN SUYU
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaslar bildiginiz gibi akvaryumlarda sikca ozellikle karma akvaryumlarda sikca kavgalar ustunluk bakinlik kavgalari yasanir. Forum ve diger sitelerden arastirdigim kadariyla ayrintili ve tam tedavi yontemleri ele alinmamis. Benim sorunum gecenlerde 3 sajica aldim ve teki ciddi sekilde hirpalanmis. Bu balik bana bedavaya geldi ve eski haline kavusturmak icin ugrasmak istiyorum.Simdi balik 4 cm civarinda ve arka kuyrugu yok denecek sekilde ust guzgecleride kavga sonucunda tahminen parcalanmis simdi bu baliga nasil bir tedavi uygulamaliyim ne sekilde bir yontem beslenmesini onerirsiniz. Baligi baska bir tankka alma sansimda yok bu konuyu ciiddi ve kapsamli sekilde daha once basindan gecmis deneyimli arkadaslardan duymak ve yardim almak istiyorum.Umarim yeterli hassasiyeti gorebilirim.Saglikli hobiler dilegiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BARBARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2007
İl: Çorum
Mesaj: 566
BARBARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 13:18
Hasta bir balığı alıp tedavi etmeye çalıştığınız için sizi tebrik ederim.Zira genelde balık alınırken en güzeli ve sağlıklıları seçilir.Diğerleri sanki can değilmiş gibi....
Zamanında bir sarı prenses dişisi yumurta almış ve bir köşeye çekilmişti.Yumurta tutmaya başlayalı 15 günü geçmişti ve balık iyiden iyiye zayıflamış,güçsüz düşmüştü.250lt'lik tankta 10 bireyden oluşan bir koloni olmasına rağmen bir akşam eve geldiğimde manzara dehşetti.Kuyruk yok,yan yüzgeçler yok ve sadece kökleri kıpırdıyor.Vücudunda kanayan bir kaç yara ve balık dipte yan yatıyor ki zaten onu düz tutacak yüzgeci kalmamış.Yavrular zaten yok...
5lt'lik su şişesini delebildiğim kadar fazla delidim.İçine bir hava hortumu sallandırdım.Hortumun diğer ucunu da dış filtrenin akvaryuma su verdiği borusuna sabitledim.Böylece şişe içinde balığın üzerinden sürekli su geçişi oldu.Tabi onu rahatsız etmeyecek debide.Akvaryum suyunu da elimden geldiğince temiz ve taze tutmaya çalıştım.Yiyebileceği kadar yemi hemen yakınına düşecek şekilde attım.1 hafta içinde tekrar yüzmeye başladı,20 gün sonra diğerlerinin yanına geri saldım.
Umarım size yardımcı olur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 15:48
Evet oda guzel bir yontem benim balik o derecede degil ama kuyrugu kokune kadar yok benim baliklarlada iyi anlasiyo onun icin karantinayada gerek duymuyorum.Ozaman sik su degisimi ve sik yemleme yapmaya devam edeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir