Sakal Yosunu Yüzünden Hobiyi Bırakacağım


zupermenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 216
zupermenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2013 11:40
Sonuna kadar haklısın kardeşim. Ancak gübreleme bu işin ana kaynağı, yeterli temizliğin gerektiği gibi yapılamaması ve yemleme. Bu işin tetikçileri. Ancak insanımız malesfki malesef kitap okumuyor. Herşeyi nette arıyor. Bildiklerimi kaynaklarıyla yazzam 100 akvaryumcunun 98 itiraz eder. Ama adamlar prof ve ömürlerini bu yolda harcamış önemli mevzulara imza atmışlar. Ben denedim ve sinuna kadarda inanıyorum. Bu söylemden yola çıkarak gübre fazlalığı ve yanlış gübreleme, marka konusu bana göre çok önemli bu işin kaynağı.

Akvaryumda led kullanma ise alg ve yosunların besinlerini tüketme zincir halkasındaki ışıkla sentez olayını bozuyor. Bünyesi daha savunmasız ve güçsüz olanını yok ediyor. Yani şöyle düşünelim iki bitkimiz var biri yeni filiz biri daha eski kök bunlardan yeni filizi yok eğiz ama nasıl ikiside aynı maddeleri tüketmekte aynı ışığı kullanmakta ve fotosentez yapmaktalar. O zaman durdurma işinde ışığı silah alıyoruz. Bünyesi güçlü olan bunu tolere edecektir. Suya oksijen verme filan demişler işte buda sudaki karbondiyoksidi azaltarak yine bünyesi üzerinden saldırarak yok etme araçları ama sen bunu birdaha yaşamak istemezsen oluşum sebebini bulmalısın o zamanda şunu düşün kapalı ortam bir denge var diyelim. Sen bitkileri hız koşusuna sokmak istiyorsun. Dayıyirsun gübreyi veriyorson co2 yi bu sefer enerji fazlasına dönüşen döngün kendi çözümünu sana sunuyor onun adıda yosun. Bu işin olması gereken kısmı bir iki bitki ve coğaltmak veya bir ay sonrası bir bitki daha bir ay sonra bir bitki yanına döngü için birkaç balık sistemin normali bu ama hangimiz yapıyoruz ki bende dahilim buna. Saygı ve sevgilerimle arkadaşlar.

Teşekkür Edenler: [T]176112,Abksn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CERKUTAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2010
İl: Manisa
Mesaj: 1889
CERKUTAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2013 13:16
Evet Özkan sonunda sana katılıyorum.Şimdi sıcaklık meselesi şudur kendinde bahsetmişsin ama biraz eksik olmuş tamamlayayım izninle.Tankta sıcaklık arttığında bitkiler kısıtlı derecede fotosentez yapar, oksijenli solunum ise durma noktasına gelir.Bu yosunlar içinde aynıdır aslında çok sıcakta yosunlarda yeterli sıcakta fotosentez yapamazlar.Yani sıcaklıkla bağlantılı olarak tüm sistem allak bullak olur.Yeterli fotosentez yapamayan bitkilerin besinini daha az ihtiyacı olan yosunlar kullanır belirli bir süre çoğalma eğilimi gösterir ama sıcaklığa bağlı olarak belirli bir süre sonra onlarda ölmeye başlar vs.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BiGGER_TAURUSÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2015
İl: Adana
Mesaj: 48
BiGGER_TAURUSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 23:33
Orhan bey, sonuca ulaşabildiniz mi acaba, ulaştıysanız hangi yöntem ile başardığınızı bizimle paylaşır mısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir