Sakarya’lılar haydi buraya !!!


kopbÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2008
Mesaj: 76
kopbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 13:19
[QUOTE=arkın]öncelikle herkese selamlar.bende sakaryalıyım.fakat burada yazılan yazıların bazılarının bizlere yakışmayacağını düşünüyorum.şehrimizde zaten kısıtlı olan akvaryumcularımızı bu şekilde burada karalamak yanlış.az çok hepsine biz akvaristler bi şekilde çarşıya çıkınca illaki uğruyoruz.ve az çok hepsinle tanışıyoruz iyi ama kötü az veya çok bi şekilde işimiz görülüyor.herkes isitediğinle alışveriş yapmakta zaten özgürdür.kimse kimseyi zorla çağırmıyor.istemeyen istemediği yere gitmez.bu yüzden burada kötüleyip imaj zedelemeten tabiri caizse rezil etmektense bu tip durumları kendileri ile tartışmak.kendilerine söylemek sıkıntıları paylaşmak dahi iyidir.diye düşünüyorum.en azından kendim öyle yapıyorum.buluşmaya gelince burada bildiğim kadarıyla bi kaç arkadaş toyota çalışanı.ve burada olmayan çok akvarist toyota çalışanı var.bende aynı yerdeyim.isterseniz buluşup-konuşalım ve güzel bir organizasyon yapalım.yer olarak zaten bizim curolla clup hem uygun hem tenha bize göre.rahat rahat sohbet edilebilir...yanlış bişey yazdıysam özür dilerim.....herkese iyi günler..[/QUOTE]


Abi dediklerinize katılmıyorum.Burada herkez birbiriyle bilgi paylaşıyor görüşlerini bildiriyor.Akvaryumcular bizim için değil kendileri için uğraşıyor akvaryumculukla.Bizim için uğraşan olsaydı zaten değil eleştirmek sırtımızda taşırdık.Herkes ekemğinin peşinde koşuyor ama bazıları koşarkan yanlışlar oluyor bizde bunu konuşuyoruz.Demişsinki kimse oraya gitmek zorunluluğunda değil.Benim gördüğüm şuana kadar 3-4tane akvaryumcu var Sakarya'da ve aksine mecburuz gitmeye.Ne kadar bazen kazık yesek sinirlensekte gitmek zorundayız alternatifimiz yok.Bizim yaptığımız eleştirileri umursadıklarını ya da dinliyceklerini sanmıyorum.Ha olurda boyle toplantılarla toplanıp hep birlikte gidip yanlışlarını vs belirtirsek bazı şeyler değişebilir.Arkadaşlarım bana 14 tane lepistes almış hediye olarak (isim vermiycem).Balıklar geldi baktım hepsinde mantar var.Çocuklar heves edip hediye alıyorlar 4 gün msonra 3 tanesi canlı kaldı.Bu adaletmi ?Balıkları alan adamlar anlamıyor balıktan peki bunu satan akvaryumcudamı anlamıyor?Gözgöre göre 14 tane hasta lepistes satılırmı abi ya?Ben şuana kadar hepsine yaşım gereği saygıda kusur etmedim onlarında saygısızlığı olmadı bana karşı ama yaptıkları pek hoş değil.Yardımcı olur gibi gözüktüklerinde bile sürekli kendi kar paylarını düşünüyorlar.Tamam ticarettir vs diyceksiniz ama ben 1 sene önce aldığım 4cmlik silver sharkı 10cm olduğundan ve canlı doğuranlarımın yavrularını katlettiğinden geri götürüyorum ve bana verdiği takas teklifi silver sharkların 4 cm boyundakilerle eş değer boydakiler.Peki madem boyle neden onu 15cmlik buyuk boy sharkların arasına atıp orda satıyorsun diye sorarlar adama.Ama ben bişe demedim yinede çünkü diyemem biz orda paramızla sanki ne biliym ezik ezik tamam abi diyip geçioruz aynen böyle oluyor.Baya uzun yazdım sanırım.

Buluşma konusundada inşallah düzenlenir ve katılım olur ama bu haftasonu olursa ben katılamıycağım memlekette olucam.Başka bir zamana benide yazın listeye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yxxlÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 256
yxxlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 13:40
Evet bende arkadaşa katılıyorum. Sakaryada dediği gibi fazla akvaryumcu yok bu yüzden bizimde fazla bi seçeneğimiz yok. Ben akvaryumumu yeni kurdum. En bilindik akvaryumcularımızdan birine gidip ben yeni akvaryum kuruyorum bana ne tavsiye edersiniz deyip kendisinden yardım istediğimde, bana suyun içine şunu kat bunu kat derken bi sürü malzeme çıkardı aldım eve geldim internetten bi araştırayım dedim bi baktım piyasa fiyatlarının tam iki katı fiyata vermiş. İçimden bi an gidip bunları kafasına atayım diye geçti ama bu seferlik neyse dedim. Bu kadarda olmaz, tamam başka seçeneğimiz fazla yok dönüp dolaşıp gideceğimiz yine buraları ama bu kadarda fiyat farkı insafsızlıktan başka birşey değil. Resmen tekel oluşturmuşlar.
Sakaryalılar olarak bir toplantı yapılacaksa bende katılabilirim. Bireysel olarak değilde belki böyle bir grup olarak gidip akvaryumcularla bi görüşüp isteklerimizi iletsek bizi dikkate alırlar diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasark_54Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/04/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 224
yasark_54Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 17:59
   Teşekkürler arkadaşlar. Toplantı için biraz daha ilgi bekliyorum, Sakaryalı olupta tanışalım kaynaşalım diyen arkadaşlar; sizlerden de hiç yoktansa bi nabız yoklaması olarak cevap bekliyoruz.
   Bizler için tanışmak akvaryum konusunda bir (1) adım ileri atmak demektir. Çünkü birbirimizde olan türlerde, eksikte, ihtiyaçta ne varsa; paylasım, takas, satış veya bilgi alışverişi kendi aramızda yaparak sadece akvaryumcuların verdiği bilgilerle değilde bizlerin yaşamış olduğu tecrübelerinden de faydalanmış oluruz.
  Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

trop54Çevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 31
trop54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 18:21
Arkadaşlar bende Sakarya'dayım malesefki sizin yaşadığınız bir çok şeyi yaşadım ve tanık oldum ama bunlarıda yenmek bizim elimizde birlik olup yemimizi ilacımızı toplu getirip hem ucuza hemde akvaryumculara bağımlı kalmamış oluruz bilmediklerimizi bilgi alış verişi ile çözeriz yeni türleri eksiklerimizi birbirimizden tamamlayabiliriz,toplantı olursada severek katılırım.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dede54Çevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 24
dede54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 22:18
Yeni arkadaşlarımın hepsine katılıyorum doğru söylüyorlar yeni bir akvaryum yapmak isteyenbiri ilk önce malesef  afedersiniz bir kazık yiğiyor. Bana kızanınız olabilir ama şuna inanıyorum ki buradaki akvaryumcular ben kazanayımda gerisi neyaparsa yapsın misali bence bu olmamalı fiyatlara bakıyorsun almış başını gitmiş gel internete bak aynı malzeme nekadar ucuz böyle olmamalı. 
      buluşmaya gelince sadece buraya yazmakla olmuyor bir gün belirleyelim isim listesi hazırlayalım ve gelmek isteyen arzu edeni yazalım.Görüşelim konuşalım ve fikir alışverişinde bulunalım. iNanıyorum ki başlangıçı yaptıkmı gerisi gelir.
  sevgi ve saygılarımla......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birdostcanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 28
birdostcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 22:31
Aynen katılıyorum
Tarih belirleelim ve liste yapalımm. Soner kadar olamıyormuyuz adam İzmiti topluyor. Yaşar sen liste ya bence
sonra yeri belirleyelim :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawici_54Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 1225
malawici_54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 22:39
Tamer abiye ve diger arkadaşlara katılıyorum ben de akvaryumculardan çok kazık yedim akvaryum ufakken 8 liraya aldıgım balııg haftaya 4 lira zor alıyolardı yazık.
Eger toplanma yaparsak sonuna kadar desteklerim liste yapmaya başlayalım derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yxxlÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 256
yxxlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 23:09
Olaya birde iyi tarafından bakalım. Bir söz vardır "Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir." diye, bir bakıma bizde böylece tecrübe kazanmış oluyoruz. :))Neyse arkadaşlar bu işin esprisi. Listeye benide ekleyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arkınÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 32
arkınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2009 05:26

arkadaşlar akvaryumculardan bayağa yaralıymışsınız. Tebessüm kusura bakmayın yaranızı deştiysem özür dilerim...fakat isim vermeyecem bende burada sakaryadan bir arkadaştan buranın vasıtasıyla 2 adet demasoni aldım.akvaryumcu fiyatına!biri sabahı görmedi.diğeri bi kaçgün yaşadı..arkadaşı aradım..öle olmuştur..böle olmuştur..turda..tur yani.ok dedik gargara yaptık.ben akvaryumcudan onca balık aldım..ama hiç ölmedi en azından 4-5 ay geçmeden..sonra yine buradan bir arkadaşı aradım satılık balık ilanından.bana 5 tane balık verirmisin(parasıyla yani)fiyatını bile sormadım.valla adaş koloniyi bozamam dedi.anlayışla karşıladım.tamam dedim.ben akvaryumcuya gittiğim zaman valla kusura bakma koloniyi bozamam demiyor.varsa işimi görüyor.3 tl ucuz - 2 tl pahalı ne farkeder.bunun hesabını yapacaksam bu hobi işi gider daha ucuz bi hobi yaparım.yada hiç yapmam.inşallah ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.Tebessüm Bu yüzden gereksiz polemik yaşamak istemiyorum.tekrardan özür dileyerek msjımı geri çektim.sizlere iyi günler..iyi buluşmalar balıklarınıza ve sizlere sağlıklı günler dilerim..HOŞÇAKALIN..TebessümTebessümTebessüm

arkın2009-02-26 05:32:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gangster_54Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 89
gangster_54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2009 17:11
Hepinize katılıyorum.tanışalım kaynaşalım:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dede54Çevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 24
dede54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 07:55

Bazı arkadaşlarımızın maillerini okuyorumda yanlış ve sacma geliyor.sen akvaryum dengesini kuramıyorsan beslediğin balığı tanımıyorsan her canlı gibi oda ölür; ölüm baki ve her canlı ölümü tadacaktır. galiba bu formda çok parası olan varki akvaryumculardan balık almasını çok seviyor ve ölmüyeceklerini iddia ediyorlar. Birde koloni bozulmayacığını anlatıyorlar. İyi güzelde akvaryumcu koloniyle işi olmaz o sattığı balığa bakar.Hem oradan alınacak balığın ölmüyecek diye bir garentiside yok benimde bir çok balığım öldü ve akvaryumculardan aldığım onun için eğri oturup doğru konuşmak fayda var,birde her akvaryum seven de bilmiyorumki acaba elindeki dişilerini satıpta erkeklere baksın ,eğer yanlışsan söyleyin. başınızı ağrıntıysan özür dilerim.

sevgi ve saygılarımla   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasark_54Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/04/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 224
yasark_54Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 09:59
  Sakarya'lı değil akvaryum sever olupta akvaryumculardan muzdarip olmayan bir kişi varmıdır acaba?
  Burada cebindeki üç, beş kuruşu olupta kısıtlı imkanlarıyla hobiyle uğraşan arkadaşlarımızda var. Bizlerin buradaki yazışmalarımızın sebebi işte böyle kardeşlerimize arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek.Cebinde çok parası olan arkadaşlar; isteyen istediğini yapabilir.
   Akvaryumcular o dükkanları ekmek parası kazanmak için açmışlardır ve hiç bir tanesinden bedavaya balık alamazsınız ama parasıyla almak istediğinizde sizlere dükkanı dahi verebilir. Onlar için para vardır (bazı dürüst esnaflar hariç) koloni diye bir şey yoktur.
  Bizim için ise koloni yavrudan itibaren gözümüz, kendi evladımız canımız gibi bakarak büyüttüğümüz balıklarımız vardır.
  Benim için balıklarım evlatlarım gibidir ve bana gelip sorsaydınız eğer benim size diyeceğim cevap sizin 2 çocuğunuz olsa 1 ini bana verin 1.i size kalsın desem olurmu? olurdu.
   BU işi severek yapan, akvaryumunda kolonisini oturtmuş hangi arkadaşa sorsanızda aynı cevabı alacağınızdan eminim.
  Saygılar,
yasark_542009-03-01 11:34:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawici_54Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 1225
malawici_54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 11:27
Tamer abi yazacaklarını ben yazacaktım ama gerek kalmammış sizin hobiciler den yada akvaryumculardan aldıgınız canlının ölmeme garantisi var mı 10 gün ,1 sene gibi yada bizlerin ölmeme garantisi var mı yok.
Aldıgınız balıgın sahibini suçlamak çok yanlış ben akvaryumcudan balık aldım 1 gün sonra öldü gidip adamı döveyim mi nereden bilsin balıgın içini belki benim tank ımda sorun vardı lütfen balık aldıgımız zaman satıcı hasta balık sattı falan demek yerine balıgım neden öldü diye araştırmalıyız suçu satıcıya atmak yerine neden öldügünü araştırmalıyız.
Bizler hobiciyiz tek tek ya da binbir zorluk ile temin ettigimiz balıkların bizim için en uygunlarını bırakırız bunun için 10 larca belki 100 lerce balık alırız 10-15 tanesini bırakıp digerleini satarız.Koloniyide satmaya karar verdigimiz zaman hepsini satmak isteriz ben de almak istesem en az 6-7 d 1 e isterim geri kalanları ne yapacagız onun için kimseye ön yargılı davranmamlıyız saygılar.
Akvaryumcular ile hobicileri birbirine karıştırmamalıyız bizler bu işi zevk için yaparken akvaryumcular bu sektörden kar elde etmek için yapar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasark_54Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/04/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 224
yasark_54Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 12:30
  Arkadaşlar bizler uyuyormuyuz Kocaeli'li arkadaşlar kaçıncıya buluşuyor biz daha tanışma için bile buluşamadık. Buluşmak tanışmak isteyen varsa ben de bizlerde varız deseler de bilsek artık kimler var Sakarya da bi tanısak tanışsak. Big%20smile
  Kocaeli buluşmasına katılmak isteyen arkadaşlar;
 
  Sakaryalı olupta buluşalım tanışalım diyen arkadaşlar;
 
 1- yasark_54           Aşır Yaşar KOCABACAK
 2- selçuk şile           Selçuk ŞİLE
 3- dede54               Tamer ULU
 4- malawici_54        Semih SUSEVEN
 5- kopb                   Uğur SEZER
 6- gangster_54       Samet TAŞER
 7- birdostcan           Erkan SAKARYA
 8- just                     Mehmet YASSIBAŞ
 9- yxxl                     Yüksel SÜRMEN
 10- trop54              Furkan BATTAL
 11- dreammaker     Tunç DERELİ
 12- gkhn54             Gökhan DİNÇ
 13-                          Murat toker (Otoparkçı) + 10 kadar arkadaş
 14-                          Ersin AKTOP + 1 arkadaş
 
 
 
    KOCAELİ
 1- soner_tuna         Soner TUNA
 
 
 
yasark_542009-03-08 12:25:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir