Saldırı


GuppymanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
Mesaj: 78
GuppymanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 15:08
Erkek almak yerine saldırgan olan balığı almanız sorunu çözer. Erkek almanız sorunu pek çözmez. Grup halinde olmayınca bu tür sorunlar olabiliyor. Balıkları kalabalık akvaryuma atınca sorun ortadan kalkıyor. Bende karşılaştım. 2 dişi bir erkeğin olduğu akvaryumda 2 dişi birbiri ile amansız mücadelelere girişti. Dişinin biri hem erekeğe hemde dişi balığa saldırıyordu. Erkek kaçıyordu. Fakat diğer dişi bazen kaçmayıp diklenince kavga ediyorlardı. Balık sayısı fazlalaşınca sorun ortadan kalkıyor. Fakat saldırgan olan dişi genede bazen saldırabiliyor. Kalabalık lepistes akvaryumunda saldırgan olan dişi zaman içinde saldırıları kesiyor. Uysallaşıyor.  Onun dışında balığı ders olsun diye alıp başka yerlerde bekletmek sorunu pek çözmüyor.  
Lepistesler daha doğrusu bir çok tür grup halinde olduğu zaman kendini güvende hisseder. Yeni alındığı zaman balıklar bu tür sorunlar çıkarabiliyorlar. Nedenini tam olarak bilmemekle beraber, balık kendini güvende hissetmediği için saldırıyor olabilir. Ayırmazsanız bu kavga sayısı zaman içinde azalabilir ama genede kavga ederler. 1 erkek 2 dişi olan akvaryumda malesef bunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum. Her yolu deneyip kavgaların önüne geçememiştim. Zaman içinde azalsada genede saldırı oluyor. Ben 1ay kadar sorunu çözmeye çalışıp daha sonra saldırgan olan balığı ayırmıştım. Bu olay çoğunlukla albino gibi biraz daha agresif türlerde daha çok ortaya çıkıyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cintwizÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 577
cintwizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2011 12:26
Evet dediğiniz gibi beyaz olan saldırgan :S

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vinceÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
vinceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 09:05
Dün sabah yavru platilerimden biri önüne gelen yavruyu kocalamaya başladı. Yeni yem vermiştim ama kavga edecekleri kadar az değildi... Oyun mu oynuyordu ki?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir