Sarı imparator yavruları


TesseractÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/10/2007
İl: Yalova
Mesaj: 2356
TesseractÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 16:10
Arkdaşlar sarı imparatorum hep yumurtalarıın yutuyordu.5.kez kusturdum ondan sonra 1ay tutmadı sonra bir daha tuttu.Bu sefer 17.gün (gününü tam hatırlamıyorum) ağzından bir tane yumurta keseli yavruyu kaçırdı ertesi günde diğer ağzındaki yavruları yuttu.Bu olayı 2 kez tekrarladı yavruların gözü çıkıyor vede yavruları yutuyor.En sonunda 16 gün önce tutmuştu bugun yine yutar diye kusturdum ağzından 38  yavru 3 yumurta çıktı ama yavrular çok küçük yumurta keseleride çok büyük bu yavruları kurtarma imkanım varmı ayrıca ben bu anneyi nasıl yola getiririm. Şimdiden cevap yazanlara teşekkür ederim..

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sun petshopÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 06/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5
sun petshopÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 21:30

Arkadaşım elbetteki yavruları kurtarma imkanın var. egg thumber dediğimiz sistemi uygulaman lazım. bunu çok basitleştireyim sana :

önce 500ml'lık pet şişenin altını kesiyosun. şişenin kapağına hava hortumunun sığacağı kadar bir delik açıyorsun. sonra kapaktan hava hortumunu geçiriyorsun ve hava taşını takıyorsun yavruların keseleri hava taşına değerek patlayabilir şidddetli hava kabarcıklarıyla oyüzeden benim yaptığım bi yöntem var ; hava taşının üstünden tül v.s  gibi ince delikleri olan bi kumaşı  geçiriyosun ve bu şekilde kapağı kapatıyorsun. sonra hava hortumunu hava motoruna takıyorsun şişenin içine  akvaryum suyunu doldurup akvaryumun bir kenarına vantuslarla sabitliyosun sonra yavruları içine koyup az bir hava kabarcığıyla yavruların dönmesini sağlıyosun.sirkülasyon olduğu sürece yavrularda mantarlaşma olmaz.sana tavsiyem büyük bi akvaryuma koyup kafa motoru falan takma yavruları haşat edersin.bu yöntemle ben 1000 lerce çiklet  büyüttüm.
 
                                                                  SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir