Sarı Prensesimin ağzı dolu !


İstanBullsÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 282
İstanBullsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 10:10

 Yaklaşık 1 aylık hobiciyim , 1 haftadır şüphelendiğim sarı prensesimin ağzının dolduğunu , hatta dün baktığımda çene altının biraz gerisi ile yanak kısımlarının sanıyorum kontrolsuz oynadığını gördüm , bu oynama ara ara devamlı oluyor , tabi balığım yuvasını korumak için mi bunu yapıyor bilemiyorum ,  gözlemlediğim kadarı ile 3 gün dür yem yemiyor ama emin değilim , yani durum benim için birazcık karışık ..

 Elim becerikli olsa da hem amatör oluşum dolayısı ile hemde balığımın ilk yavrusu olduğundan , kusturma yoluna gitmeyi düşünmüyorum , ikimizde bu duyguyu sonuna kadar tadalım , ona da tecrübe olur : ) 

 Size danışmak istediğim konu ise şu , bende 1 tane de 30 litrelik yedek akvaryum var ,  dişiyi yuvası ile birlikte direk oraya alsam ve tek başına herşeyi akışına bıraksam sizce nasıl olur  ? 

 Bununla beraber ;

1- Yedek akvaryumun İç motoru , ısıtıcısı vs. var ama yeterli olur mu , yani yavrular hayatta kalır mı ?

2- Suyunu yeni oluşturmaktansa risk almamak adına büyük akvaryumdan koymayı düşünüyorum , hazır bakterili temiz su ,   büyük akvaryuma da dinlendirilmiş su ekliyecem tabi . 

3- Erkek Sp yi de belli bir süre dişi nin yanına almalımıyım ?

4- Yavrular doğal yolla anne tarafından bırakıldıktan kaç gün sonra anneyi yanlarından ayırmam lazım ?

5- Varsa tecrübe ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim .

 Bu da akvaryumumun video su , 

 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=yct9zBhuAzk[/VID]

 

 

Teşekkürler .

 

alpino242014-05-16 10:50:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ofofldlrl3Çevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 231
ofofldlrl3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 15:39
Balığı gece uyuduktan sonra yavru akvaryumuna kepçe ile çok sıkıntıya sokmadan yakayın bundan önce yavru akvaryumunda pipo filtre kullanın ve ısıtıcısını açın büyük akvaryum ile arasındaki sıcaklk aynı olsun suyu büyük akvaryumdan koyun sonuçta yeni bir suya alışması gerekmesin. 2 gün akvaryumu bezle kapatın ışık girmesin bu 2 gün stress olacaktır.Ağzı siyahlanmaya başladıktan sonra yani yumurtalar yavruya dönünce 12.ci günde ağız içi siyahlanır 5 gün daha bekleyip yani 18 veya 19. cu günde yavru akvaryuma alabilirsiniz bu süre içerisinde belki yavruları atabilir sıkıntı değil yavru tutmayı öğrensin kusturmayın kendisi 23 24.cü günde bırakır yavruları birde büyük akvarymunuzdan plastik bitkileri çıkarın onlar suya salınım yapar sonra balıklarınız mefta. şimdilik bu kadar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İstanBullsÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 282
İstanBullsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2014 11:48
[QUOTE=oguz1360]Balığı gece uyuduktan sonra yavru akvaryumuna kepçe ile çok sıkıntıya sokmadan yakayın bundan önce yavru akvaryumunda pipo filtre kullanın ve ısıtıcısını açın büyük akvaryum ile arasındaki sıcaklk aynı olsun suyu büyük akvaryumdan koyun sonuçta yeni bir suya alışması gerekmesin. 2 gün akvaryumu bezle kapatın ışık girmesin bu 2 gün stress olacaktır.Ağzı siyahlanmaya başladıktan sonra yani yumurtalar yavruya dönünce 12.ci günde ağız içi siyahlanır 5 gün daha bekleyip yani 18 veya 19. cu günde yavru akvaryuma alabilirsiniz bu süre içerisinde belki yavruları atabilir sıkıntı değil yavru tutmayı öğrensin kusturmayın kendisi 23 24.cü günde bırakır yavruları birde büyük akvarymunuzdan plastik bitkileri çıkarın onlar suya salınım yapar sonra balıklarınız mefta. şimdilik bu kadar[/QUOTE]

Bilgiler için teşekkürler ,


Şuan daha büyük bir sorun ile karşı karşıyayım , 

Diğer dişi sarı prensesim altta baloncuk yapmıştı , 2 gündür yok diyordum ki dün yem yemedi , diğerleri kapışırken bu kokluyordu , bugün yine attım ama yine koklamakla yetindi , aynen diğer dişi sp gibi , baktım ağzının altı da çok hafif şişmiş gibi , eğer o da yumurta aldıysa sizce iki dişiyi 30 litrelik akvaryuma atsam ne olur ?

Diğer konumuza dönersek ;

Mağara hariç sadece önde ki mor çiçeğim yapay , mağara orjinal biraz daha tutacam ama öndeki mor çiçeği alayım en azından , 

Pipo filtre dediğiniz bu mağaranın içindeki sanırım , onu da çekerim ufak akvaryuma tabi ..

Ayrıca balığı karanlıkta yakalama fikrini okuyunca " ulan bunu ben nasıl düşünemedim " moduna girdim , sağol : ))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2014 15:12
1-Koyacağınız yeni akvaryumda iç filtre güçlü olmasın güçsüz bir iç filtre de tercih edilebilir ancak imkanlar doğrultusunda pipo filtreyi şiddetle önereceğim.Pipo filtrenin yanı sıra ufak bir hava taşıyla da desteklenmesi ortamın oksijen açısından zengin olması stres belirtilerini 2 saat içinde yok ediyor.Annemizin derhal rahatlamasına neden oluyor.

2-Suyu tabiki ana tanktan çekeceksiniz.Yavruları kusana değin doğum tankında su değişimine gitmenizi tavsiye etmem.İlla ki yapacağım derseniz de ölçüyü kaçırmayın asla.Abartıya kaçmayın %15 i geçmeyin.Ekleyeceğiniz suyun dinlenmiş ve akvaryumdaki suyla eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin.

3-Erkek sarı prensesinizi ayırmanıza lüzum yok.Sadece anneyi ayırmanız kafi olacaktır.Hem yavruları yenmeyecek hemde anne hamilelik süreci boyunca rahat edecektir.

4-Benim dişi sarı prensesim hamilelik süresince 22 gün boyunca yem yemedi.Yavruların salımı süresince takip ettim izledim yavruların anneleriyle ilişkilerini gözlemledim.yavru bırakımı durdu 1 saat boyunca hiç gerçekleşmeyince gözlemlemeyi bıraktım...Konu açtım o sırada.Anneyi yavrulardan ayırıp direk ana tanka atmak yerine 22 gün boyunca yem yemeyip oldukça halsiz düşen anneyi formlandırma çalışması için mümkünse ayrı bir tanka almanızı tavsiye ederim.Orada canlı yem ya da kurutulmuş canlı yemler ham protein ve ham yağ oranları yüksek yemler ile dişimizi bir sonraki hamileliği için erkek tarafından rahatsız edilebilir düşüncesiyle biraz daha formlandırmada yarar olacaktır.

5-Tecrübe ve önerilerim bu şekilde konumu da daha detaylı incelemeniz halinde üzgünüm ki fotoğraf imkanım olmadığını görebilirsiniz.Balıklarınızın yavru tutma tarihlerini bir yere not ediniz.ilk hangisi aldıysa onu koyup doğum bitene kadar bekleyip daha sonra diğerini alınız.Tabiki yavrularınız için ortam sağlamayıda unutmayınız.Yer sıkıntısı doğacaktır.Bunun için 5 litrelik bidonları kesip iğne ile iyice delik deşik edip aynı tankın içine anaçla beraber ayıranlar var bir anne tankta gezerken diğerleri bidonun içinde takılıyorlar.Ancak bol havalandırma seçeneğini asla atlamayın.Hatta bidonların içine dahi en ufagından 1 tane pipo filtre ya da hiç yoksa 1 hava taşı sallandırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İstanBullsÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 282
İstanBullsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2014 21:28
bilgiler için çok teşekkürler , konunu dikkatle takip edecem :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir