Sarımsaklı Balık Yemi Yaptıktan Sonra...


Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 12:42
Benimde yavrularım var sıkıntı olmuyor. Normalde nekadar yemleme yapıyorsan okadar atacaksın yine. Akşama fotoğraflı yada çekebilirsem videolu paylaşıcam tarifi. Daha iyi anlarsınız. Takipte kalın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melih9626Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
melih9626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 12:44
Bu siteden baska takıldığım bi yer yok zaten.okuduğum için aksam 17:00 dan sonra bakabilirim.
tesekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 12:48
Umut Başar'ın yaptığı gibi yapılabilir, önemli olan sarımsak özütünü yeme emdirebilmek. Ben farklı yötemle yapıyorum ama işlev aynı. Benimki de şöyle:

2 diş sarımsağı iyice ezdikten sonra çay tabağının tabanına yayıyorum. Sadece üzerini örtecek kadar ılık su koyup yarım saat kadar bekliyorum. Sarımsak özü iyice suya karışmış oluyor. Süzüyorum ve posayı atıp sarımsak özlü suyun içine granül yemler koyduktan sonra 5-10 dakika boyunca yemlerin sarımsak özünü iyice emmesini bekliyorum. Daha sonra yemleri akvaryuma atıyorum. Artan suyu akvaryuma dökmeyin ki aşırı koku olmasın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ömer ŞANLIÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 399
Ömer ŞANLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 12:51
Ben de sarımsak suyunu emdirdikten sonra balıklara veriyorum .Ama sarımsak tortuları suyun yüzeyini kaplayıp, 3-4 gün gitmiyor. Su kirliliği oluşuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 13:36
Aslında sarımsağın sadece suyunu almak çok basit. Sigara paketlerinin üzerindeki jelatinle bile kolayca alınıyor. Ezdiğiniz posayı jelatinin içine koyup parmaklarınızla sıkışırınca suyunu bir kaba (örnek Umut Günay'ın söylediği gibi) çay tabağına akıtabilirsiniz. İllaki çok az miktarda posa kaçacaktır içine ama sıkıntı olmayacağını arkadaşlardan öğrenmiş bulunuyorum. Yinede hiç posa olsun istemiyorsanız çay süzgeçi kullanılabilir. Yada bir bayan çorabı vs...
Buseferde sarımsak kokmasın diye uğraşırken ayak kokutmayalım ortalığı :))
Aboww bi düşünsenize sarımsak + ayak..  Durulmaz o odada :)) İşin latifesi tabi :) Umut Başar2013-02-26 13:39:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 13:44
  Çok güldüm işte buna... Kullanılmış ve kokuşmuş çorapla sarımsak suyu süzmek...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdinc23Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 258
Erdinc23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 15:11
Sarımsaklı yem tarifini de aldık. Akşama yapayım bende :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tificanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 21
tificanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 15:28
Salatalık suyu da eklerseniz bomba olur. Balıklar çıldırır salatalığa. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 17:34
Bu gidişle hobi uğruna tombik aşçı ümit ustayı geçicez :))) Yemek tarifleri bilmemneler, kabul günleride düzenlesekmi? Bir o eksik kaldı :p :)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melih9626Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
melih9626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 17:55
Bu mesajı yazdıktan sonraki ilk işim sarımsaklı yem yapmak. Değişik tarifler bilen abilerim varsa paylaşmasını isterim.
Herkese çok teşekkür ederim.

Ayrıca bir şey sormak isterim sarımsağın yanında marul ve ıspanak suyu da katsak olur mu?BeZGiN2013-02-27 09:06:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 20:17
Arkadaşlar videolu bir paylaşım yapayım dedim ama isim vermeyeyim bir video paylaşım sitesine eklemeye kalktım 3 günde dolmaz bu :)) O yüzden kusura bakmayın video işi yattı.. Bu akşamda elimde kalan sarımsaklı yemimi balıklarıma verdim. Yine feci şekilde coştular :)) Bilginiz olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melih9626Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
melih9626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 20:35
Abi bu ıspanağı veya marulu nası vercez yani suyunumu posasınımı ben marul katıcam bi anlatsanız nası yapcaz.

benim yapacağım karısım

1 parca marul
1 parca havuç veya salatalık
2 yemek kasığı un
1 veya 2 diş sarımsak
biraz süt
yeteri kadarda normal pul yem


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 20:41
Ispanak ve marulun sarımsak özü gibibir özü yok, sıkınca yeşilimsi bir su gelir anca. Kıvırcık ve ıspanağı ister sıcak suda biraz yumuşatıp ver, ister 10 dakika kaynatıpver (hafif yumuşatıp verirsen vitamini içinde kalır ama yerken zorlanırlar, haşlayıp verirsen kolay yerler ama vitamini kaçar-yine de bağırsakları için işlevini yerine getirecektir).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melih9626Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
melih9626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 21:33
ÇOK ACİLLLLL..... !!!!!!!!!!!!!

Abi ben bu yemi yaptım normal hamur oldu yapış yapış 
2 kasık un
havuç suyu
sarımsak suyu
normal yem
ve su katıp karıstırdım ama hamurdan bi farkı kalmadı sadece yemin rengini aldı acaba pul yemi az katmıs olabilirmiyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir