Satılık İlanları


celalettin042Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 169
celalettin042Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 11:21

Öncelikle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Yazacaklarımı sakın kimse yanlış anlamasın. Tamamen kendi düşüncelerim ve gerçekten beni çok üzen bir konu, hatta üyeliğimi sonlandırmayı bile düşündüm bu sabah aldığım bir özel mesajdan sonra. Satılık ilanlarına özellikle canlı ilanlarına bakıyorum ilan veren bir çok arkadaşım (herkes öyle değil onları tenzih ederim.) bu işi ticarete dökmüşler. Hobiciliğin, dayanışmanın, hoşgörünün birlik ve beraberliğin eseri bile yok. Amaç sadece menfaat olmuş. Ya bu işi zaten petshoplar yapıyor, bilmiyorum hatam varsa düzeltin ne olur arkadaşlar. Burası akvaryum, balık hobisi ile ilgilenenlerin akvaryum sevdalılarının bir araya gelmesi, bilgi ve tecrübelerini paylaşması, hobi uğruna güzel paylaşımlar, dayanışma ve dostluk amacıyla kurulmuş bir form sitesi değilmi? Birkaç malzeme ve balık ihtiyacım oldu bir çok ilana baktım. Bir çok kişiyle telefonla olsun özel mesajla olsun irtibata geçtim. Fiyatlar petshoplar ile ya aynı yada yüksek. Ayrıca ya ben alıp satıcı değilim ki bu işi ticaret için yapmıyorum ki arkadaşlar bana yazıyorlar "tane satışımız yok, toptan satacağım, 20 taneden 10 taneden aşağı satamam". Ben okadar balığı alsam ne yapacağım benim ihtiyacım olan 3 yada 4 tane. Gerçekten bu durum beni çok üzüyor. Hepinizden özür diliyorum hatam varsa düzeltin, eksiğim varsa ekleyin, kusurumada bakmayın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismailneseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 650
ismailneseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 11:43
Celalettin bey merhaba,

Elimde yunus ve sarıprenses yavrusu var şuan. Eğer beslemek isterseniz ben size istediğiniz kadar verebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 11:46

Sonuna kadar size katılıyorum Celalettin bey kardeşim.

Ben kendi adıma şunu söyleyeyim. Bir çok tür canlı besliyorum, bazılarından da yavru alıyorum. Bu güne kadar hiç bir canlımı veya bitkimi forumlardan satış ilanı açarak satmadım, satmam da. Ben elimde fazla yavrularım olduğunda ilk önce akvaryumculara gider, elimde şunun şunun yavrusu var alır mısın, yemle veya başka bir balıkla takas eder misiniz diye sorarım. Onlarla az bir pazarlıktan sonra ne onları ne de beni üzmeyecek bir rakamda anlaşırız, ve alışverişimizi yaparız. Lepistes besliyordum ve yavrularla başa çıkamayınca tanesini 50kuruşa akvaryumcuya verip yem alırdım. Nakit para ile bir defa satış yaptım o da kerevitlerimin yavrularını çok cüzzi bir rakama Pet shop'a verdim. Kazandığım parayla da o ayki elektrik faturamı ödedim :)
 
Bitkilerimi de budadığımda ilk önce betshoplara alırlar mı diye sorarım almazlarsa da eşime dostuma veririm ya da takas ederim. Daha bitki satmadım :)
 
Demem o ki, üretim yapan hobiciler bu şekilde satışlara devam ederlerse yakında akvaryumculuk diye bir sektör kalmayacak, yurt dışından ithalat yapan firmalar da akvaryumcular kapanmaya başladıkça artık daha fazla tür balık ve bitki getirmemeye başlayacaklar ve bu hobinin önü kapanacak. Benim önerim, her kes ürettiği balığı akvaryumculara ucuz da olsa versinler, balıkların ticareti Akvaryumcular üzereinden yapılsın. Onlar, kira, stopaj, elektrik, su, personel gideri, vergi gibi masraflarla bu ticareti yapıyorlar. Baz Hobiciler ise şöyle diyerek " Şu petshopda benim balığımın aynı su fiyata, oradan alacağına gel benden al, veya ben sana satayım kargo ile göndereyim" tarzı söylemlerle, kendileri balıklarını Akvaryumculardakilerle bir kefeye koyuyorlar. Bu durumda millet akvaryumcuya gitmek yerine işi ticarete dökmüş hobicilerden alış veriş yapıyorlar.
Herkesi empati yapıp, kendilerini Petshop sahiplerinin yerine koymalarını rica ediyorum. Siz Akvaryumcular yerinde olsaydınız bu duruma isyan etmez miydiniz?
 
Şunu anlarım; bir balık vardır ve ülkede hiç bir akvaryumcuda bulunamıyordur. Nadir türdür ve tek siz üretiyorsunuzdur. O zaman istediğin fiyata sat arkadaşım. Veya özel bir tür balığı sen yetiştiriyorsundur ve o türün en güzeli sendedir, örneğin Albino Full Red Lepistes gibi, akvaryumcuda bulunmayan bir balıktır, yarışmada derecesi vardır, sat dilediğin rakama kardeşim. Ama herkeste olan balığı sırf fazla para kazanacağım diye ysek fiyatlara satmayın.
 
Bir zamanlar büyük süper marketler yüzünden kapanan binlerce bakkalı düşünün, aynısı internet yüzünden küçük petshopların başına gelmeye başladı bile. Bu gidişe bir dur demek lazım. Yoksa ileride boş akvaryumlara veya hep aynı balıklara bakarız.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LokmanKocÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 85
LokmanKocÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 12:40

    Celalettin bey, eğerki yeni açılan konuları takp ettiyseniz, bu durumun ne derece parasal amaçlı yapıldığını anlayacaksınızdır. Son iki gündür açılan konularda para kazanmak için yapmak istiyorum veya okul harçlığım çıksın diye yapmak istiyorum felan. Anlaşılan o ki bu işi kesinlikle para amaçlı yapıyorlar o yüzden bu durumu kabul edip hiç boşuna şikayet etmemek lazım.

    2 yıldır akvaryumum var, tropheus ikola besliyorum. 1 erkek 7 dişim var, 53 adet yavrum ayrı bir tankda. Yavrularımı kusturarakda aldım kendilerinin saldığını bile gördüm.  sadece halit 06 nickli bir arkadaşa kaya ve kum karşılığı tüm yavrularımı vermiştim. O yavrularımda olsa elimde 100 adetten fazla ikolam mevcut olucaktı.  O kaya ve kumlardan yavru akvaryumumu yaptım hala da para harcıyorum. Şuanki yavrularımın büyükleri kurlaşmaya başladılar. 

    Burdaki herkes işi ticarete dökmüş ama yakında o kadar çok çiftleşen balığım olucak ki sürekli yavru alıp herkese ya hediye vericem yada çok cüzi bir rakama satıcam oda uyanık gizli akvaryumculara gitmesin diye burada tropheus ikola denince artık sarı prensesle aynı anlamı taşıyacak. 

    Üstelik tanganika gölünde balık kalmamış yakalanmakdan belkide bu türlerin kendi ortamlarında yaşayabilmelerine bir katkımız olur.  

    Birde Almanyadan gelen ve F0 denilen balıklar var. Firmalar kendileri üretiyor ve dünyaya F0 olarak satıyolar. Çok saçma olduğu açık Fo denildimi gölden yakalanan olmalı ama bizimkiler resmen saldırıyolar deli paralara alıyorlar. 

    Saygılar... 
 
    

    
LokmanKoc2012-06-28 12:42:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalettin042Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 169
celalettin042Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 12:43
İsmail Bey çook teşekkür ederim. Ayrıca tebrik ederim. Ama yanlış anlamayın sakın, biliyorum sizde öyle düşünerek yazmadınız, tamamen iyi niyetinizden ve bu hobiye olan sevdanızdan içinizden böyle bir mesaj yazmak geldi ve yazdınız. Üstüne basa basa şunu belirtmek istiyorum BEN BEDELSİZ BİRŞEYLER EDİNME PEŞİNDE DEĞİLİM.
Evimde iki ayrı akvaryumum var. Elimde bulunan fazla balıkları isteyen kardeşlerime de veriyorum zaten. Bana 3-4 tane dişi sarı prenses lazım. Ben 100 adet 200 adet balığı ne yapacağım. Makul bir rakamla ücreti ne ise ödemeye de hazırım. Akvaryumumdaki erkek dişi oranını dengelemek istediğim için dişi sarı prenses almak istiyorum. Ben kimseden bedelsiz birşey istemedim. Buradaki ilanlarda istenen rakamların çok çok altında petshoplardan temin edebiliyorum zaten. Ve öyle yapacağım. Petshopa gideceğim 4 tane dişi sp alacağım. Ben bazı hatta bazı değil bir çok ihan sahibine kızdığım için bu konuyu açtım. Yanlış anlaşılmak istemem. İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.  
celalettin0422012-06-28 14:34:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 12:52
Ben balıklar için o kadar çok şey yapıyorum,aklımın ucunda onlar üzerinden para kazanmak yok.Onlar benim için ayrı bi keyif ama elimde fazlalaşır ve elimde yer imkanı olmassa balıklarımın iyiliği için satıyorum.

Şimdi satışta pirelerim var,bu işe en başından satış için mi girdim diye sorarsanız kesinlikle hayır.Ama ben balıklarıma 3 günde bir veriyorum ve hergün damızlık olup ölen yüzlerce pire olduğu için başkalarıda faydalansın istiyorum.Şuana kadar tüm satışlarımda belirttiğim ortalama sayının 1.5 2 katı kadar fazla pire koymuşumdur maksat emeğin karşılığını almak ve karşı tarafın işini görmek.Ama gerçekten sizin dediğiniz gibi artık aklınca işi ilerleten bir çok abim,kardeşim var onlar böyle yapmak yerine daha hoşgörülü ve gözü tok olursa herkes eminim bu hobiyi sevecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etulumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 490
etulumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 13:10
Arkadaşlar bir de şöyle birşey var, daha önce öğrenci olan ya da olmayan arkadaşlara hediye ettiğim balıkları bir süre sonra sattıklarını gördüm. O günden beri tanımadığım kimseye hediye birşey vermiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frgunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 393
frgunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 13:29
Arkadaşlar usulünce satmanın bence bir sakıncası yok. Duygusal davranmayalım. Ben burada satmıyorum. Canlı doğuran ve bitki satışım var. Akvaryumcular la çalışıyorum. Çevremdeki hobicilere satmıyorum elbette hediye ediyorum. Gerçi herkesin evi doldu taştı . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EMRE PARLAKÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 27/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 115
EMRE PARLAKÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 13:31
Celalettin abi konuyu çok güzel açmışsın fakat başlık biraz daha düzeltilebilir,20 yıldır balık besliyorum elimden discus deniz akvaryumu tropheus türleri melek vs birçok tür geçti ve şu anda amerikan türlerine merak saldım,sebebi ne biliyomusunuz üretmeyi düşünmüyorum.Çünkü üretilen balık ne oluyor hobimi oluyor yoksa ticaret mi? bence ticaret,tropheus dünyasına girerken formdan birçok kişi ile görüştüm ve bana şunu söyleyenler oldu " kardeşim bizde bu balığı çok seviyoruz ama bu işin suyu çıktı besleme" evet ne yaptım besledim ve anladım ki bu işin suyu çıkmış gerçekten de,özellikle kayseri olmak üzere birçok hobici (tamamını kastetmiyorum) satışını yüksek miktarlarda ve ticaret için yapıyor,uçuk fiyatlar....o yüzden mümkün olduğu kadar akvaryumculardan ve bu işten evine ekmek götüren insanlardan alışveriş yapıyorum çünkü BEN BİR HOBİCİYİM! ve bu işten evine ekmek götürmeyi hakeden insanlar fazlasıyla var,o yüzden alacağım her ürünü sahibinden almak yerine ticaretini yapan,para kazananlardan alıyorum ve böyle devam edeceğim inşallah.Bu işi evinde  8 er 10 ar üretenlerden çok daha iyi yapan esnaflar var ve hakediyorlar,saygı ve hürmetle iyi hobiler dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semihoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 58
semihoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 13:56
Kesinlikle size katılıyorum en azından forumda hediye veya sembolik ücretlerlerle verilmiş ilanların ticari ilanlardan çok olması gerekiyor. Ben geçen 15 lepistes almak istedim karşı tarafa sıkıntı olmasın diye gidip istediği yerden almayı teklif etmeme rağmen 50 adetten aşağı satmıyorum cevabı ile karşılaştım. Bu tür ilanların ayrı bir kategoride toplanması gerekiyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir