Saulosi yavruları


ouranusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 100
ouranusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 19:51
Merhaba;
Hazır duruma gelen akvaryumum inşallah cuma günü bir arkadaştan alıcağım 4-5cm lik 10 adet saulosi yavrusuyla dolucak :) İlk cichlid deneyimim ve yeni kurulan bir akvaryum için yavru biraz risk sanırım ama en güzel koloni yavrudan oluşan oluyormuş. Yavrular için günlük yem programı ve haftalık %25 su değişimi dışında extra yapmam gereken birşey varmı? 2 erkekli bir koloni kurmayı düşünüyorum fakat erkek ve dişi oldukları şuan belli değil tabi , 2e 6d gibi bi koloni kuramama şansım varmı? :) Hepsi dişi çıkcak hali yok heralde :D En önemlisi benim gibi yeni bir cichlid sevdalısına önereceğiniz şeyler varmı?

Teşekkürler herkeze.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MichaelMyersÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 27
MichaelMyersÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 20:44
Ebat büyük olursa 2 e 6 d olur diye düşünüyorum.Tankınızın kapasitesini bilmediğimden net yorum yapamıyorum.saulosinin güzel yanı erkek dişi ayrımının kolay olması.Kaya tuzu kullanmanızı öneririm.saulosi otçuldur, yemleme buna göre olmalı.Tüm balıkları aynı anda atmayın.Ters bir durum varsa kaybınız büyük olmasın.Su değerini oturtmak için mercan kırığı gibi asidik salınım yapan kumlar kullanabilirsiniz.Sağlıklı akvaryumlar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ouranusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 100
ouranusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 21:38
[QUOTE=MichaelMyers]Ebat büyük olursa 2 e 6 d olur diye düşünüyorum.Tankınızın kapasitesini bilmediğimden net yorum yapamıyorum.saulosinin güzel yanı erkek dişi ayrımının kolay olması.Kaya tuzu kullanmanızı öneririm.saulosi otçuldur, yemleme buna göre olmalı.Tüm balıkları aynı anda atmayın.Ters bir durum varsa kaybınız büyük olmasın.Su değerini oturtmak için mercan kırığı gibi asidik salınım yapan kumlar kullanabilirsiniz.Sağlıklı akvaryumlar dilerim.[/QUOTE]
200lt tankım var , 20kg kuartz kum , 1 adet yumruk büüklüğünde kırmızı mercan 15kg civarıda falez delikli kaya var akvaryumumda. Fluval 205 dış filtre ve 300w ısıtıcı var. akvaryum suyuna 1 avuç kaya tuzu döktüm. Elimdeki yemler tetra pro vegetable , sera flora ve formula cichlid. Bu yemlere görede gunde 3 öğünlük yem planı yapmam lazım. Bide vatoz koymak istiyorum akvaryuma , yavru saulosilerime problem yaratırmı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir