Semender akvaryum dekorasyonu


mustafa innrÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 360
mustafa innrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 22:51
Arkadaşlar 200 litrelik(100x40x50(H)) akvaryumum bugüne kadar birçok balığa yuva oldu.Şuan 45 cm boyunda koi balığım var.Kışı geçirir geçirmez mart ayı gibi bahçe havuzuna geri koyucam böylece akvaryumda yer açılmış olacak. 
 
Yer açılınca ne koysam diye internette bir araştırma yaptım semenderler ilgimi çekti ve hemen böyle bir akvaryum tasarladım kafamda.Bunu çizime aktarmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur.
 
 
Elimde bulunan malzemeler;
tetratec600
100 wattlık ısıtıcı
20 wattlık ampul
grolüx florasan
midye kırığı kum
her boyuttan istenilen miktarda kaya
 
Dış filtremin çıkış hortumuna ek yapıp çizimdeki gibi suyun püskürtülerek girmesini sağlayıp yağmurlama görüntüsü vermeye çalışıcam.Dekoratif oldukları için 2 tane bambu eklemeyi düşünüyorum. Kara alanı olarak aynen şekildeki gibi tam ortaya büyük bir kaya koyucam ampülü de onun üstüne sallandırırım. Ayrıca koyacağım anubiasların yaprakları da bir nevi kara görevi görecektir diye düşünüyorum(özellikle kurbağalar için)
 
Canlı olarak 2 adet semender 2-3 adet akvaryumcularda bulunan albino kurbağa, birkaç tane tatlısu yengeci, ve salyangoz beslemeyi düşünüyorum.Ayrıca bir tane de beta ekleyebilirim.
 
Sürüngenler hakkında hiç tecrübem yok ama böyle bir işe girişmeye kararlıyım sizce eksiğim var mı yazdıklarımda ya da çizimimde?
Ayrıca saydığım canlıların uyumları nasıl olur?
 
İyi bayramlar şimdiden
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishbonesÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 381
FishbonesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 23:33
Semenderin çok fazla çeşidi var hangisini beslemek istediğinize karar vermelisiniz tank dizyanına sonra başlayın.Akvaryumcularda çok fazla rastlanan canlılardan değiller bence akvaryum için uygun canlılarda değiller takdir size kalmış

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 16:36
Bence şirin canlılar besleyin bizede bilgi verin inşallah. Kırmızı karınlı su semenderi çok şirin. Kerevitte besleyebilirsiniz ama eklembacaklı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

macunx26Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 135
macunx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2011 20:52
     Akvaryum dizaynı düşünceleriniz oldukça hoş yalnız türlerle ilgili bazı sorunlar var.
     Yengeç ile semender, balık yada kurbağa beslenebileceğini sanmıyorum. Yengeçlerin yengeçleri dahi avladıkları gerçeğiyle hareket edersek ve o ortadaki kayayı da yuva olarak kullanacağını düşünürsek semendere muhakkak zarar verecektir.Balık ve albinonunda kaçabileceğini sanmıyorum:) Bir dönem kaplumbağa akvaryumuna küçük bir yengeç ekleyip izledim. Yengeç boyuna aldırmadan kaplumbağaya saldırıyordu.
    Ayrıca semenderler oldukça hassas canlılardır deri solunumu yaptıkları için çok çabuk deri enfeksiyonu geçirirler, özellikle balık gibi canlılarla beslendiklerinde balıklara zarar vermeyen ama balıkların taşıdıkları virus benzeri organizmalardan etkilenebilirler. Balıklardan geçebilen hastalıklardan ötürü semenderini kaybeden çok kişiyle karşılaştım. 
Özetle yengeç ve balığı eklememenizi öneririm. Semender ve albino uyumu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2011 21:12
http://www.akvaryum.com/su_semenderi_axolotl_surungenr_35_976.asp buraya bakmadıysanız bir inceleyin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir