Semenderlerimden yeni resimler


koalaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 119
koalaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 11:57
tavsiyelerin için teşekkürler. 3d arka fon yapmaya niyetlendiğimden hiç ellemiyorum. hatta şuan akvaryumum daha da kötü. bide mango kökü var içerde, saçma sapan birşey oldu :)
bütün bir cumartesimi lanet olası "fuga pool 2900" armakla geçirdim. boyacılar, seramikçiler, leroymerlin, bauhauss, koçtaş, tekzen... hiçbirisinde bulamadım. ama bugün gidip 2300 yada benzer bişey alıp yapıcam dayanamıyorum :) inşallah ondan sonra fotoğrafları tekrar paylaşırım. iyi pazarlar, sağlıklı balıklar herkese.
koala2012-02-05 11:58:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özcandemirÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Hatay
Mesaj: 59
özcandemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 10:49
Merhaba benimde 2 tane semenderim vardı. biri filtrenin kablosunda tutunarak firar etti sonra balkonda ölü buldum :( diğeri yaşıyor. geniş şeffaf bir plastik saklama kabının kapağına delikler açtım. kapalı alana hapsettim. öncelikle bu hayvan ne yiyor hiç anlamıyorum o konuda yardımcı olur musunuz? ben cikletlerimin yemlerinden veriyorum ama yediğini hiç görmedim. yemler dipte öylece duruyor. kaplumbağalarımın yemlerinden veriyorum onları da yemiyor. bir de akvaryumunu sürekli temizleyip suyunu değiştirmeme rağmen çok pis kokuyor bu konuda da yardımcı olur musunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koalaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 119
koalaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 13:42
[QUOTE=özcandemir]Merhaba benimde 2 tane semenderim vardı. biri filtrenin kablosunda tutunarak firar etti sonra balkonda ölü buldum :( diğeri yaşıyor. geniş şeffaf bir plastik saklama kabının kapağına delikler açtım. kapalı alana hapsettim. öncelikle bu hayvan ne yiyor hiç anlamıyorum o konuda yardımcı olur musunuz? ben cikletlerimin yemlerinden veriyorum ama yediğini hiç görmedim. yemler dipte öylece duruyor. kaplumbağalarımın yemlerinden veriyorum onları da yemiyor. bir de akvaryumunu sürekli temizleyip suyunu değiştirmeme rağmen çok pis kokuyor bu konuda da yardımcı olur musunuz?[/QUOTE]
 
Özcan Bey, ben de 3 tane semender besliyorum. Fakat saklama kabında beslemek ne kadar doğru bilemiyorum. Semenderlerim yaklaşık 1 aydır bendeler.  Çok obur olmamakla beraber ara sıra zorlamamla (ipin ucuna kurutulmuş küçük karides gibi yemlerden bağlayıp hareket ettirerek) yem yiyorlar.
 
Fakat semender sahibi olduğum günden beri okuduklarım, semenderlerin bitkili ortamda yaşamaları gerektiği yönünde. Siz ona küçük bir akvaryum, biraz bitki bir de filtre alırsanız hem daha mutlu olur hem daha az koku yapar diye düşünüyorum.   İyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_Emre___Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 304
_Emre___Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 13:27
Küçük bir akvaryumda yaşamları oldukca sıkıntılı geçmektedir :/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir