Sera Aqutan ve Nitrivec


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 21:49
 
Merhaba arkadaslar,
 
Oncelikle kullanamadigim Turkce karakterler icin ozur dilerim. Su an yurt disindayim ve kullandigim bilgisayara yeni bir yukleme yapmama izin yok. Umarim mazur gorursunuz. Genelde akvaryumum icin tuzdan baska bir katki maddesi kullanmam. Dun buradaki bir akvaryumdan ucuz gordugum icin 500 ml Sera Aqutan (13 EURO) ve 250 ml Sera Nitrivec (10 EURO) aldim. Aqutan'in klor giderici ve stres azaltici oldugunu ve Nitrivec'in bakteri kulturu oldugunu biliyorum. Evimde 700 litrelik bir akvaryumum var ve henuz 3 hafta once kurdum. Internetten arastirdigim kadariyla bu iki madde akvaryum hazirlanirken konulmasi gerekiyormus. Daha sonrada eklenebilir deniyor ama detayli bir bilgi bulamadim. Bu konu hakkinda bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Nitrivec ve Aqutani beraber nasil kullanmaliyim. Tuz kullanimina devam edeyim mi? Simdiden cok tesekkurler. Ingilizce karakterler icin tekrar ozur dilerim.
 
Saygilarimla,
 
Yildiray Kabak,
 
Dipnot: Bu arada arkadaslar, burada balik fiyatlari ucmus durumda. 3-4 cm'lik sari prenses yavrularina 13-14 EURO istiyorular. Ama soyle bir durum var, deniz baliklari ise tam tersine oldukca ucuz. Tang'ler 20-25 EURO, Aslan baligi 50 EURO, Damsel 7-8 EURO.   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 22:45
Yıldıray bey merhaba, ben Sera aquatan'a eşdeğer Tetra aquasafe'i tank kurulumu dışında dip çekimi yaptığımda yeni ekleyeceğim suya üzerinde belirtilen miktarda ekliyorum.
 Sera nitrivec kullanmadım ama Tetra'nın ona eşdeğer bir bakteri kültürünü kurulu akvaryuma şu şekilde kullanmıştım; Malzemenin akvaryum hacmine göre tavsiye edilen miktardan hemen yarı yarıya daha azını (akvaryum zaten kurulu olduğundan dolayı) enjektöre çekip, yine enjektör vasıtasıyla dış filtrenin su alışına sokup (iğnesiz olarak) şırınga etmiştim, siz de bu şekillerde kullanabilirsiniz.
Saygılar...
kabaltah2007-10-23 22:46:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir