Sera Baktopur Uygulaması


FearOfTheDarkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2010
İl: Bilecik
Mesaj: 130
FearOfTheDarkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2011 17:15
Canlıdaki Belirtiler: Yalpalayarak yüzme, kuyruk katlanması, kuyruk erimesi ve pullarında kabarma ile birlikte beyazlaşma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50, 20, 16 ltlik akvaryumlar

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): pH 7,5 olarak mec marka pH test kağıtları ile ölçtüm.

Filitrasyon: Pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra-ıncthyo "Beyaz benek ilacı"

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Hergün %20 su değişimi ile ardından 2 çay kaşığı kaya tuzu eklenerek, ilk kurulumda 20 damla damlatılan Contra-ıncthyo her su değişimin de 4' er damla damlatıldı.
 
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, balıkların hepsi hastalıklı gibi durmuyor. Çok sıkıntılı olan beyazlık ve kuyruk erimesi hastalığına yakalanan balıkları 20 lt akvaryumlara aldım. Fakat diğer tüm balıklarım 50 lt'likte duruyorlar. Bugün çevremin bana tavsiyesi olup internetten sipariş ettiğim Sera baktopur ilacı geldi.
 
Fakat uygulamayı hasta olan balıklarım dahil ve 50 ltlik te olan balıklarımdaki kuyruk katlanması ve yalpalayarak yüzenler ile birlikte, 50 lt lik tankım içersine alıp ilacı o şekilde mi kullanmalıyım?
 
Yoksa sadece rahatsızlığı çok ilerlemiş balıkları mı sadece bulundukları 20 ltlik tankta mı uygulamalıyım?
 
Benim düşüncemde 50 lt'lik tankta eğer dış parazitler mevcut ise onları da yok etmek istiyorum ve tüm balıklarımda başlangıç safhasında ise onlarında sağlıklarına kavuşmaları için tüm balıklarımı 50 lt'te toplayıp akvaryumu ve balıkları dış parazitten kurtarmak istiyorum...
Yardım ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla...
 
Sera baktopur çok etkili bir ilaç olduğunu ve tüm zararlı ve yararlı bakterileri yok ettiğini de biliyorum. Bakteri elimdeki 16 ltlik tanka daima hazırda bulunduğu için bakteri konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. !6 ltlik tankın içinde bir adet kılıç kuyruk dişi balığı bulunmakta ve iç filtre sürekli çalışmaktadır.
FearOfTheDark2011-04-11 17:44:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

green06Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 404
green06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 22:01
Sera toxivec kullanmanı tavsiye ederim.Küçük akvaryumlarda hem acil koruma hemde her türlü dış paraziti yok ediyor.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FearOfTheDarkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2010
İl: Bilecik
Mesaj: 130
FearOfTheDarkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 23:50
Bide onu alalım bakalım :) Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlienshowÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 99
AlienshowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 02:46
Mümkün mertebe ana tankınızda ilaç kullanmamaya çalışın balığınızın yakalandığı yaygın hastalıkların çoğunda zaten hastalığa etken olan şey akvaryumunuzun içerisinde bulunmaktadır yalnız saldırmak için doğru zamanı bekler, bu yüzden 20 litrelik tankınızda tedaviye odaklanın ve mümkünse bu sırada tedaviyi gören balıkları strese sokmadan tanka aktarın (suya alıştırarak, hergün düzenli su değişimi yaparak....) 50 litrelik tankınızda ise sorunun ne olduğunu anlamaya çalışın ve sorunu düzeltin, çünkü daha sonra ilaçtan tankı arındırmak zahmetli olacaktır. 


*tankı ilaçtan arındırmak olacak:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir