Sessiz,sızdırmasız,yedek parçası olan dış


m_techÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 159
m_techÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 12:28
[QUOTE=serkan_cetinkol]

Dış filtre malzemeleri kaynaklıdır köpük.Özellikle bolca yıkanmayan elyaf buna sebep olabilir.Filtrenin önüne engel koydum demişsiniz.Bu debiyi düşürmek için yeterli gelmez.Sonuçta 1200 lt/h o hacmin içinde dönüyor.Filtreniz vanalı ise vanalarını kısarak kullanın.Diğer bir alternatif, tankınıza uygun boyutta bir şelale filtre alın.Büyük bir akvaryum kurdugunuzda dış filtreyi kullanırsınız.

[/QUOTE]

Hocam,
Bilginize saygım var,aklıma gelen şeyleri doğruluyorsunuz,cevaplar için teşekkür ederim. Elyafları yıkamak aklıma gelmedi çünkü filtreyi aldığım yerdeki akvaryumcu hepsini poşetten çıkardı ve sepetlere yerleştirdi.Bana seramikleri yıka dedi onları yıkadım iyice ama şimdi çıkardım. Sanırım elyaftan köpük yaptı, peki köpük probleminden nasıl kurtulabilirim? Gidip şimdi vana alcam akvaryum çıkışına koymak için en azından kısarım bir şekilde.


Köpük biriktikçe alıyorum ama hala köpük yapıyor,acaba küçük küçük hava kabarcıkları biriktikçe mi köpük oluyor diyeceğim ama ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 14:20
Hava kabarcıkları su yüzyeinde birikmez, patlarlar.Su değişimi yaptıkça yavaş yavaş gidecektir köpükler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m_techÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 159
m_techÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 14:47
Hocam,
Balıklar neden öldü sizce,suyun içine baktım çok fazla bir akıntı yok hatta iç filtresinden daha az akıntı yapıyor ama balıklar sersem sersem dolanıyor,su düzenleyici alıp eklesem kurtarma şansımız var mı? Akvaryum suyunun tadına baktım neredeyse içilecek kıvamda. Acaba eklediğim su az dinlendi yada bir anda çok fazla mı su değişimi oldu da hayvanlar sapıttı. Dün akşam 6 gibi çalıştırdım filtreyi gece köpük yaptı kapattım sabaha kadar sadece hava filtresi açıktı sabah baktım hayvanlar can çekişiyor. Vicdan azabından bırakacam bu hobiyi,toplu katliam gibi oldu sanki.İş yapalım diyoruz ama günaha mı giriyoruz ki! 


Vatoz hariç tüm balıklarım öldü:( uzun bir süre balık almayı düşünmüyorum,filtreyi de kaldırıp atasım geldi, gelen suyu akvaryum zeminine yönlendirdim en köşede,artık dursun 1 hafta bakalım ne oluyor ne bitiyor görelim ona göre akvaryumu büyüteceğim. Bu arada debisi 6 saniyede 1500ml civarı yani saatte 900lt civarı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir