SİLİS KUMM
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 12:12
[QUOTE=Agrsv3][QUOTE=freeasabird][QUOTE=Agrsv3][QUOTE=UmitCalis]
freeasabird 2009-08-12 12:13:24
Hepinize teşekkür ederim ben formları okudum ve kullanmamaya karar verdim mercan kumu kullanıcam en azından ağrısız başım misali.. :)
[/QUOTE]Eğer Tanganyika veya Malawi türleri beslicekseniz Silis kum öneririm, kolay oluyor diye mercan kırığı kullanmak balıklarını ne kadar mutlu eder bilmiyorum Ümit bey.
[/QUOTE]
Mercan kırığı suyunuzun PH derecesini yükselteceği için silis kumdan daha iyidir. Özellikle Tanganyika gölü balıklarında PH ın yüksek tutulabilmesi balıkların daha huzurlu olmalarını sağlayacaktır.
Sağlıklı balıklar,
[/QUOTE]
Yaptığım araştırmalar sonucu Silis kumun Malawi ve Tanganyika türlerinin doğal kumu olduğundan yana, pH'ı başka yollarlada arttırmak mümkün. Neyse benim düşüncem Silis kum kullanmasından yana. İleride keşke Silis kum alsaydım dememesi için öneriyorum. Hem görüntü açısından hemde balıkların kum ile oynamaları açısından Silis kum daha iyidir. pH için akvaryumun görüntüsünü bozmasına hiç gerek yok diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Tabiiki PH ı başka yollarla yükseltmek mümkün. Buffer ve cichlid lake salt kulanılarak PH ve diğer değerleri yükseltebiliriz. Fakat 500 gr lık bir buffer ın 30 TL olduğunu düşünürsek buna gerek olmadığını düşünüyorum. Mercan kırığıda tanka güzel bir görünüm vermektedir. Tankın görüntüsünün bozulacağına inanmıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 13:51
Silis kumu ne kadar yıkarsan yıka bulanlıklığı asla geçmez gibi saçma bir düşünceye katılmıyorum. Bir kaç değişik yıkama yönetimiyle kum tamamen temizlenebilir. Kum temizlenemez diye birşey yoktur sadece bu işlemi başaramayanlarınız olabilir. Ph seviyesi karbonatla arttırılabilir (paketi 50 kuruş) lütfen alternatifleri söyleyip tercihi kişinin kendisine bırakalım. Mercan kırığı evet faydalıdır kalsiyum bikarbonat ve daha fazla minerali suda çözünerek GH, KH ve KH'ye bağlı olarak PH sevilerini artırır fakat taban malzemesi olarak tek başına kullanıldığında biyolojik döngü için bir dezavantajdır. Mercan kırığı v.b. şeyler filtrede veya supmtta kulanılmalıdır, taban malzemesi olarak biyolojik döngüyu sağlayacak doğru malzeme kullanılmalıdır. Anaerobik (oksijensiz ortamda yaşayan) bakteriler olmazsa döngü yarım kalır ve aslında ortada bir döngüde olmaz. Bu tıpkı fabrikada ürünlerim üretilip paketlenmemesine benziyor. Uzun vadeli düşündüğümüzde mercan kırığının veya herhangi bir iri taneli taban malzemesinin tek başına kullanılması mantıklı değildir.
dr.aqua 2009-08-12 13:55:13
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir