Silver Arowana


elseifÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2022
İl: Konya
Mesaj: 13
elseifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2022 01:37
Amazon drenaj sistemine özgü uzun bir balık olan gümüş arowanalar, bazen "kemik dilli balık" olarak adlandırılır, ilkel balıklarla ilgilidir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234845/050920220133241.jpg[/IMG]

[B]Fiziksel tanım[/B]
Ağız balığın gövdesinin üst kısmındadır ve üç parça halinde açılır. Birçok ağız kemiği, çene, damak, dil ve farinks dahil olmak üzere diş taşır. Çok büyük, inci gibi gümüş pullar vücutlarını kaplar. Bu pullar balık yaşlandıkça kırmızı, mavi ve yeşil tonlarına dönüşür. Neredeyse kuyruk yüzgeci ile kaynaşmış sırt ve anal yüzgeçleri vardır. Erkekler daha incedir ve daha uzun anal yüzgeçlere sahiptir. Arowanaların alt çenenin ucunda iki barbell vardır. Yetişkinler gümüş rengindeyken, gençlerin mavi parıltıları ve sarı-turuncu bir çubuğu vardır.

[B]Boyut[/B]
Arowanalar, 39 inç (100 santimetre) uzunluğa ulaşabilen uzun balıklardır.

[B]Yerli Habitat[/B]
Arowanalar, Amazon drenaj sistemine ve Guyanaların batı Orinoco, Rupununi ve Essequibo sistemlerine özgüdür. Amazon'un hem akarsu hem de karasu taşkın yataklarında yaşıyorlar. Her iki su türünde de, su basmış alanlarda en bol miktarda bulunurlar.

[B]Yemek/Yeme Alışkanlıkları[/B]
Arowanalar omnivordur ve yüzeyde balıklarla beslenme eğilimindedir. Ağzın üstün konumu, aşağıdan yüzerken avlarını yakalamalarını sağlar. Eşsiz bir yırtıcı davranışı vardır, çünkü genellikle sudan atlamayı içeren avına saldırmadan önce saklanmak için devrilen bir ağaca paralel dururlar. Alçak asılı dallarda büyük böcekleri, diğer balıkları, yengeçleri, salyangozları, yılanları ve küçük kuşları yakalayabilirler.

Arowanalar suda yaşayan jelatin diyeti, koku, karides ve böcekler ve solucanlar gibi çeşitli omurgasızları yerler.

[B]Üreme ve Geliştirme[/B]
Arowanalar, genellikle Aralık ve Ocak aylarında olan sel mevsiminin başında yumurtlarlar. Dişiler az sayıda büyük yumurta üretir. Erkekler yumurtaları, larvaları ve ilk yavruları yumurta sarısı emilene kadar ağızlarında taşırlar ve bu yaklaşık iki ay sürer.

[B]Ömür[/B]
İnsan bakımında, arowanalar 10 yaşın üzerinde yaşadı.

Not : İnternette arowanalar ile ilgili bulduğum tüm konuları kendime not, sizlerinde faydalanması için translate ile buraya ekliyorum. Kendi yazdığım makalelerde imzam yer alacaktır. Kaynak : https://nationalzoo.si.edu/animals/silver-arowana

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir