Singapur ve Malezya Discusları


kaantaskirÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 109
kaantaskirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 20:59
  Evet arkadaşlar kafama takılan bir soruyu sizlere sormak istiyorum. Yaptığım araştırmalar ve tecrübelerime dayanarak bu konuyu yazdım ve illaki bu konu hakkında bilgisi olan arakdaşlarımızvardır. Sizde farkettinizmi bilmiyorum ama malezya discusları singapur discuslarına göre oldukça kötü ve bakımsızlar piyasada da daha ucuza satılıyor. Aynı türler olmasına rağmen nedense singapur discusları daha çok tercih ediliyor bunun nedenleri nedir acaba.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pharmozaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 57
pharmozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 00:05
Akvaryumculardan aldığınız balıklardan bahsediyosanız onlar genelde tayland menşeilidir.Malezya ve singapur başı çeken iki ülkedir bu sektörde(kalite ve üretim bazında).Malezyada elbet işgücü daha düşük olduğu için singapura göre fiyat olarak daha ucuzdur.Ama kaliteden bahsediyorsak sadece dünyada tek geçeceğim ülke singapurdur.Diğer 3.dünya uzakdoğu ülkeleri ile kıyaslamayın sakın Türkiye'den çok çok fazla gelişmiş ve zengin bir ülkedir.Bir iki direk yükleme yapan akvaryumcu ve bir iki şahıs dışında Malezyadan ve Singapurdan balık ithalatı yapmaya bizim toptancıların gücü yetmez.Okadar parayı yatırıp az kazanmak için tayland balıklarıyla aynı fiyatta vermez akvaryumcuya.Üzücü ama Singapur ve Malezya ya gitmeden Singapur balığı aldım ve zayıf demek çok yanlış.

Saygılarımla;
MiSoSiKiaN2010-04-01 02:03:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaantaskirÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 109
kaantaskirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2010 21:32
[QUOTE=pharmoza]Akvaryumculardan aldığınız balıklardan bahsediyosanız onlar genelde tayland menşeilidir.Malezya ve singapur başı çeken iki ülkedir bu sektörde(kalite ve üretim bazında).Malezyada elbet işgücü daha düşük olduğu için singapura göre fiyat olarak daha ucuzdur.Ama kaliteden bahsediyorsak sadece dünyada tek geçeceğim ülke singapurdur.Diğer 3.dünya uzakdoğu ülkeleri ile kıyaslamayın sakın Türkiye'den çok çok fazla gelişmiş ve zengin bir ülkedir.Bir iki direk yükleme yapan akvaryumcu ve bir iki şahıs dışında Malezyadan ve Singapurdan balık ithalatı yapmaya bizim toptancıların gücü yetmez.Okadar parayı yatırıp az kazanmak için tayland balıklarıyla aynı fiyatta vermez akvaryumcuya.Üzücü ama Singapur ve Malezya ya gitmeden Singapur balığı aldım ve zayıf demek çok yanlış.

Saygılarımla;
[/QUOTE]
 
 
Konu hakkında baya bir bilgilisiniz yazıklarınızdan etkilendim doğrusu. Ama singapurdan gelen discuslarda yok değil bizim ülkemizdeki pazarı biraz fazla küçümsemişsiniz sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir