Sitede Chat Bölümü Olsun Mu?


baha5252Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2006
İl: Ordu
Mesaj: 62
baha5252Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2006 02:35

Chat ya da sohbet ne derseniz;

çoğu zaman düşünmeden öylesine yazarsınız. Sohbet hiçbir zaman başladığı gibi ya da başladığı yerde bitmez. Sohbet bittiğinde yazılanların çoğu da sabun köpüğü gibi uçar gider. Geri dönüp kontrol etme fırsatınız olmaz. Bilgi arayabileceğiniz ya da doğruluğundan emin olabileceğiniz bilgiyi arayacağınız en son yer. Okumak, araştırmak, karşılaştırmak (muhakeme), sonuçlar çıkarmak, bilginin kaynağına ulaşmak, kaynak göstermek vs.  Bunların hangisi ne derece mümkün?

Ama Forum öyle mi ya?

Fikrim de oyum da her zaman sohbet (chat) ortamlarının mümkün  ise hiç olmaması. Kaynak gösteremem ama tüm Dünyada sohbet programları ve sitelerinin kullanım oranlarına bakıldığında yerimizin ilk üç sırada olduğunu okumuştum. Hatta öyleki resmi kurumlarda bu tür program ve sitelerin kullanımı şikayetler üzerine yasaklandı bile.

Bilgi paylaşımı ve doğru bilgiye ulaşma bu kadar kolay iken bunun en sağlıksız yöntemi, internet kaynaklarının heba edilmesinde bir numaralı müsebbib... Sohbet, chat, msn vs. vs. vs.

Saygılar....

baha52522006-7-14 2:35:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engintunabasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 344
engintunabasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2006 07:30

Bence,bu site içerisindeki mevcut formlarda neredeyse ansiklopedilik bilgi mevcuttur.Ben balıklarla ilgili herşeyi bu sitede ki formlar sayesinde öğrendim.Chat ortamında bilgiyi yakalamak veya bu formda olmayan bilgiyi tutmak için sanırım chat sayfasının başında dersini dinleyen bir öğrenci gibi not tutmak zorunda kalacağım.Ben chat bölümünün bu nedenle olmasını istemiyorum.Bunun yerine herkesin msn adresleri isimlerinin yanında kayıtlı olursa,dileyen dilediği kişiyi kendi msn adresine ekleyip konuşabilir.

Saygılar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir