Sıvı Gübre Otomatik Dozaj Makinası.


FFBBÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 19
FFBBÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2019 01:53

Demirsiz bitki olmaz, fazla oksijenle demir olmaz, fakat az oksijenle de balık olmaz, bitkisiz akvaryum hiç olmaz... Handbuch Aquarienwasser (H. J. Krause), Baensch Aquarium Atlas Vol 2

Doğanın bu açmaza çözümü: Çelatlar

Bilinçli akvaryumcu Tunç Ali bey der ki : ".. Çelatların akvaryumdaki ömrü, birkaç günden bir haftaya kadar değişebilir ve bu süre, çelatın kalitesinden çok akvaryumdaki oksijen düzeyine - dolayısıyla da redox potansiyeline- bağlıdır. Bu nedenle, akvaryumdaki oksijen düzeyini bilmeden belirli bir doz sıvı gübrenin ne kadar süre yeterli olacağını söylemek mümkün değildir.
[K]Fakat her zaman için, haftada bir 7 ölçek yerine her gün 1 ölçek demirli sıvı gübre vermek bitkiler için daha avantajlıdır.
[/K][U][/U]
Akvaryumdaki sentetik ve doğal çelatların en çok parçalandığı, dolayısıyla çökelmiş demir yüklü kahverengi-siyah çamurun en çok biriktiği yer sünger filtre yüzeyleridir. Yapılan ölçümler, akvaryumdaki çözünmüş demir iyonları konsantrasyonu 0.01 mg/l'nin bile altındayken, filtre çamurunda 3000 mg/l üzerinde demir olabileceğini göstermiştir. Aerobik bakterileri barındıran ve yüksek redox potansiyelinde çalışan filtreler demiri sürekli yutarlar.."
Ben böyle okumuştum ve aynen aktardım değerli okuyanlar.[EDIT]FBirkal,2019-04-20 23:03:07[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2019 00:00
Fevzi bey merhaba, yazdiklarimi oncelikle emeginize saygsizlik ediyormusum gibi algilamayin lutfen. Kendin yap sistemler benimde her zaman ilgimi cekiyor fakat bu tarz urunleri pazarlama yoluna gittiginizde fiyat/performans konusunda daha iyi cozumlerde gunumuzde var. Ortaya guzel bir is cikarmissiniz fakat bir akvaristin buna talep gostermesi icin bunu hileli sekilde pazarlamaniz gerekir. Uzun soluklu kullanimlar sonrasinda ne tarz sorunlar olusur olusmaz bilmiyorum ama bununla ilgili bilgi alisverisi yapmak isterseniz diye belirtme geregi duydum gecmiste bu tarz bir uygulamayi forumda nicki yanlis hatirlamiyorsam sinan87 rumuzlu bir uye yapmisti. Sistemi gelistirmek yada varsa problemleri gidermek icin belki bilgi akisi saglarsiniz birbirinize.

Satin alma konusuna gelince, ilanlar bolumunde 250TL gibi bir fiyat belirtmissiniz. Emegin bedeli olmaz benim gozumde fiyat uzerinden kendi urununuze ait bir deger bicmiyorum fakat alternatif urunleri degerlendirerek soyluyorum. Bu gun malum siteler uzerinden 20-30tl'ye varan fiyatlarda peristaltik pompalar satin alabiliyorsunuz ve bu pompalarla hem cok daha toplu bir sistem yapmaniz mumkun hemde uzun vadede sistemin bakim gibi durumlari icin daha surdurulebilir bir cozum. Bunun yaninda 5 tane yada 4 tane pompa ihtiyacida yok. NPK 1 sisede, TE bir sisede tum gubreleme ihtiyacinizi bu iki siseye takili 2 peristaltik pompa ve arka planda ama astronomik zaman saati ama raspi ama nodemcu artik nasil bir duzenek kurarsaniz o sekildede zamanlayip tanka vermeniz mumkun. Totale baktigimizda cok daha stabil calisabilecek bir sistemi ayni yada daha az maliyetle ortaya cikarmak mumkun.

Ornek 2 adet 30-35liralik peristaltik pompa satin alsaniz 70TL.
Bir adet raspi zero ve 2li role alsaniz 90-95tl
Birde 12/24v pompalar gore bir guc kaynagi alsaniz birde buradan modulle raspiyi beslersiniz maksimum gene 250lira bir hacama olur.

Tum bu harcamanin yaninda raspi gibi bi kontrolcuyu devreye sokarak artik akvaryumdaki diger parametreleride kontrol altina alma firsatina sahip olursunuz. Yarin gider bi temp sensor alirsiniz onumuz yaz sicaklik kontrolunude fanla raspi uzerinden yapar cep telefonundan kontrol edersiniz vs. hayal gucu ile sinirli.

Isin ozu tum bu imkanlara bu fiyata ulasmak varken, bu urune bu parayi vermek benim icin uygun degil. Sahsi kullanim icin elbet on numara bes yildiz fakat ticari boyutuna bakilinca gunumuzde daha iyi cozumlerde var, kimsenin gidip jebao vs. dozaj pompalarini alip kullanmak zorunda olmadigi gibi.

Iyi hobiler.

Beğenenler: [T]214733,CafR[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214647,FBirkal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FFBBÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 19
FFBBÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2019 00:34
Emrah bey eyvallah, biz de diyoruz ki "Konuşma,, yap..!" , bu dediğiniz 5 kalem malzemeyi al, topla bir araya, çalıştır, koy resmini videosunu foruma, ben elimdeki işi bırakıp senin projenden yapayım-yapsınlar, millette seçimini kıyaslamasını beğenisini ürünün vücut bulmuş lahi üzerinden öyle yapsın, doğrusu bu olmaz mı? Fakat emin olun bizde laf çok, akıl veren daha çok fakat icraat sıfır. İnanın şu ana kadar yaklaşık 800 kadar geri bildirim görüyorum fakat daha 1 adet bile ne sattım, ne de yapmayı düşünüyorum. Telefon ile arayanları tahmin edemezsiniz, onlar bu işi ciddiye alanlarmış öyle anlaşılıyor emin olun. Yılların tecrübesi diyoruz herkes bi akıl veriyor aklınız durur. Zaten sizi bilmem bana göre saçma sapan konulardan da bunaldım, yok lepistesinin yavrusunu kaybedip nerede bulacağını soran mı ararsın, yok japonunun tek gözünü bulamayan, yok slikonum çatladı imdat diyen... vs. nereye düştüm şaşırdım, forum falan bize göre değil kardeşim, demek ki sistem bunu gerektiriyor, genel kabul bu yönde..., işi bilen bir düzine arayan akvariste telefon ile bizatihi izahlarım oldu, bi ton teşekkür ettiler, kimine de tarif verdim kendileri yapmaya başladılar, senin bahsettiğin bi de fiyatını verdiğin o çin malı peristaltik pompanı kullananları bi arayıp sorsan neler anlatacaklar, yarısı sıvı yarısı hava kabancığı, çöpe atanlar falan.. işte bilmeden denemeden yapmadan olmuyo kardeşim, akıl vermeden önce deneyip görmek laaazım, senin de canını sıkmayayım neyse anlayan anlıyor bunu gördüm, onlar da bu durumdan şikayetçiler, neyse bu hafta forumdan da üyelikten de ayrılmayı düşünüyorum, 10 sene önce bir kez üyeliğim olmuştu, o acemiliğimde bile böyle saçma sapan soruları ulu orta sormadan önce Ulus taki meşhur kaşarlı akvaryumculara gider önce birşeyler öğrenir sonra foruma yazmaya özen gösterirdim, şimdi maşallah millet aklına ilk geleni elindeki telefon ile oturduğu... yenden anında filtrelemeden ilk elden direk sorup cevap istiyor, şaşırdım ve gittikçe bir şeyleri kaybetmeye başladığımızı gördüm. Yıllar sonra yeniden bir denemeydi, maceraydı geldim-gördüm- fakat ...neyse, gitmeden de sizlere iyi eğlenceler kardeşim, iyi günler diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2019 01:20
Anliyorum Fevzi bey, sagolun sizede iyi eglenceler iyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir