siyah moli durgun


oguzdogaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2
oguzdogaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2008 23:54
Merhaba arkadaşlar.öncelikle ilginize teşekkür ederim.2 gün öncesine kadar mantar vardı. 2 siyah moli,2tetrazon vardı.Siyah molide mantar oluştu.Tetrazonlara da sıçradı ve öldüler.Bende mantar ilacı aldım.2 gündür tedavi yapıyorum.1 siyah moli kurtuldu((1erkek)).Sonra bende de 2 siyah(dişi) moli,2 beyaz moli(dişi) aldım.ama çok hareketli değiller.Hatta 2 tanesi gidip bir yerlerde yatıyor.Ne yapmalıyım?
 
erkeğimin üzerindeki beyazlık gitti ve 2 gündür demiş mantar ilacı kullanıyorum.bugün 1 yemek kaşığı kadar da tuz ilave etim.şimdi benim asıl merak ettiğim 2 tanesi sürekli dinlenmek istiyor.onları 2 gün önce almıştım.eski balığım tekrar yüzmeye başladı.diğerlerinin bu şekilde sürekli dinlenmek istemeleri doğal bir olay mı?bu arada blıklarda hastalık belirtisi falan göremedim ve akvayumum 30 lt.
 
-Yazım,imla ve noktalama kurallarına  dikkat ediniz.
SaRCoPhiLiuS2008-04-11 13:53:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 11:08
Keşke tedaviniz bittiğinde yeni balık alsaydınız.Akvaryumunuzda hastalık varsa yeni balık almak pek sağlıklı bir iş olmaz diye düşünüyorum. :)
Ayrıca yeni aldığınız balıklar büyük ihtimal akvaryumunuza alışma evresindeler.Biraz beklemenizi öneririm.Ayrıca bugüne kadar ilaç kimyasal madde vb. birşey kullanmadım,akvaryumunda kullanlar tarafından söylenenler ise tedavinin sadece hasta balık üzerinde olmasıdır.Yani diğerlerinde sorun yoksa ilacı aynı suya atmak doğru değil diye biliyorum.Tedavinizi hasta balığı ayırarak devam etmenin faydası olacağını düşünüyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir