Sizce setler taşır mı? Yoksa T E H L İ K E L İ mi?


LACOOOSÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 88
LACOOOSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2012 18:52
Abim merhaba bırak öyle kalsın birşey olmaz abi bendede takıntı var ama fazla ebe çocuk boğar derler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2012 19:37
Öncelikle geçmiş olsun.Yaklaşık 20 senedir matkap kullanıp montaj yapan bir kişi olduğum için.Bu duvara bağlama konusunda bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.o dübel 1.5 ton mümkün değil tutmaz.Taşıyabileceği ağırlık 15-20 kg dır.Belki 100 kg dengeleyebilir ama sadece o kadar.Çelik dübel bile bu kadar yükü taşıyamaz .Duvara 4 çelik dübelle bir taşıyıcı sabitleyip sistemi ona bağlamak gerekiyordu.Şu andaki durumun sakıncalı olduğunu düşünüyorum çünkü ne  üstündeki ağırlık değişti nede yerçekimi kanunu .... .Denge noktası oluştuysa sorun yok ama ya oluşmadıysa_?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2012 23:57
Kamu personeli olsamda mobilyadan anlarım. Mobilyanın içinde büyüdüm sayılır. 1,5 yıllık ve her daim işim olduğundan mobilya sektöründeyim.
 
Bunlarıda geçelim elinden az biraz işler gelen herkes bilirki/bilmelidirki dubelle bu iş olmaz. Evimde şu an 4 kişinin ancak kaldırdığı duvar rafı var ve dubelle duruyor. Ancak fark şurada; bendeki dubel ve vida sayısı çok fazla. Basınç olarak düşünülürse basıncı yaymış durumdayım. Sizinki öyle değil ama.. Basınç belli noktalarda olduğundan dubel falan fayda etmez. Heleki dubellenen yer dubel için uygun değilse hiç etmez. Bunları felaket tellallığı yapmak için söylemiyorum.
 
Geçmiş olsun diyorum. Akvaryumları teker teker boşaltıp geçici süre yerde kullansanız ve önlemini alsanız daha iyi olmazmı? Yerin  terazide olması şart. Eğimli olmasından ziyade dengeniz eğim olması sıkıntı yaratır. Atıyorum sağ tarafı dengeli eğimliyse sorundan korkulmayabilir ancak sağ ön dengesiz ise çatlama/kayma falan yapmazmı?
 
Tüm bu söylediklerime şunuda eklemek isterim. Bu güne kadar kullandı iseniz telaş yapmayın mümkün olan kısa bir zamanda bu işe el atın derim.
 
Akvaryumunuzu yapan firmayı  forumdaki kişilerin %90 öve öve bitiremez (ki akvaryum konusunda piyasada firma olmadığından doğrudur) ancak mobilya konusunda kimse bana bişey diyemez inanmam, çünkü gördüm. Demir sehba konusunda ise bilgim yoktur.
blue night2012-11-10 23:58:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir